Chopra slaap en meditatie. Oplossing tegen alzheimer. Artikel uit Algemeen Dagblad. Zaterdag 6 juni 2015. Door Niels Kruyt.

Chopra Slaap en meditatie

Chopra slaap en meditatie

Chopra pleit voor diepe slaap en meditatie

.

Deepak Chopra pleit voor diepe slaap en meditatie in de strijd tegen alzheimer. Deepak Chopra claimt dé oplossing tegen de ziekte van Alzheimer te kennen: slapen en mediteren. De omstreden profeet van de alternatieve geneeskunst en bestsellerauteur is vrijdag de hoofdgast op een internationaal congres over alzheimer in Amsterdam. In een interview met de Volkskrant laakt hij de scepsis van ‘vastgeroeste’ wetenschappers.

.

Slaap en meditatie breken eiwitophopingen in de hersenen af

Chopra, van huis uit internist en endocrinoloog, schrijft in zijn nieuwste boek Superbrain dat alzheimer voorkomen én genezen kan worden door het brein voortdurend uit te dagen. Dit doe je bijvoorbeeld door met links te schrijven, terwijl je rechtshandig bent. ,,Maar het belangrijkste is slaap”, zegt Chopra. ,,Tijdens diepe slaap breekt het brein de eiwitophopingen in de hersenen af die kenmerkend zijn voor alzheimer. Meditatie doet dat ook”, zegt het newage-icoon. En dus moeten sport, stressreductie en onbewerkt eten volgens hem ook werken.

.

Chopra noemt zijn compagnon ‘voorzichtig’.

Alzheimer experts die tegen hun patiënten zeggen dat er niks te doen valt aan alzheimer noemt Chopra ‘gevaarlijk’. Hij vindt dat hun vergunning zou moeten worden ingetrokken. Vermaard alzheimeronderzoeker Rudolph Tanzi, met wie Chopra samenwerkt, schrijft in Superbrain dat er nog geen bewijs is dat levensstijl de ziekte kan voorkomen of genezen. Chopra noemt zijn compagnon ‘voorzichtig’.

Chopra slaap en meditatie …

Jurgen Claassen is klinisch geriater in het Radboudumc in Nijmegen en doet onderzoek naar de relatie tussen slaap en de ziekte van Alzheimer. Wat Chopra beweert over slaap is volgens hem geen onzin, maar over meditatie is hij niet zeker. Er is geen bewijs.

Chopra slaap en meditatie …

Zo overtuigd als Chopra is hij nog niet

Jurgen Claassen is klinisch geriater in het Radboud-umc in Nijmegen en doet onderzoek naar de relatie tussen slaap en de ziekte van Alzheimer. Wat Chopra beweert is volgens hem geen onzin. ,,Bevindingen uit ons eigen onderzoek wijzen in de richting van een positief effect van diepe slaap op de klaring van het alzheimereiwit”, zegt Claassen. Voor mediteren is het volgens hem niet onderzocht en zo overtuigd als Chopra is hij nog niet. Zo overtuigd als Chopra is hij nog niet. Of een gezonde leefstijl het proces ook kan omkeren? ,,Dat zou heel mooi zijn, maar voorlopig wijst niets erop dat dat kan.”

.

Chopra slaap en meditatie. Artikel uit Algemeen Dagblad. Zaterdag 6 juni 2015.Door Niels Kruyt.

Chopra slaap en meditatie …

Chopra Slaap en meditatie. Interne en externe links

Chopra schoof woensdag nog aan in RTL Late Night > > >

Chopra schreef een boek over slaap en meditatie > > >

Meer over slaap en meditatie > > >

Slaapmeditaties > > >

Slaapcursus home > > >

Chopra Slaap en meditatie. Restful sleep book by Deepak Chopra
Chopra Slaap en meditatie is het beste medicijn

Chopra slaap en meditatie

Artikel Slaapcursus / herstelt op 28 september 2016

Chopra slaap en meditatie / 17.300 / 0 / 28 September 2016 / Positie 1

Chopra slaap / — /  / 28 September 2016 / Positie —

Slaap en meditatie / — /  / 28 September 2016 / Positie —