Slaapcursus.nl

Binnen één dag beter slapen

Programma, tijden, locatie en kosten van de slaapcursus

Praktische informatie

Programma, tijden, locatie en kosten van de slaapcursus

De cursus duurt één dag. We beginnen om 09.30 uur en eindigen om 17.00 uur. De cursus kost €139 en wordt gegeven in Centrum de Roos aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. In de week voorafgaand aan de Slaapcursus ontvang je informatie over parkeermogelijkheden, het openbaar vervoer en andere praktische zaken. Ook ontvang je een aantal opdrachten en filmpjes om je alvast voor te bereiden op de Slaapcursus.

Het ochtendprogramma

Tijdens het ochtendprogramma  ontdekken we een aantal verassende en geruststellende feiten over slaap en slapeloosheid. Ook leren we de werkelijk oorzaak van je slapeloosheid kennen. Welke mechanismen in het brein van de slapeloze werken anders dan bij de bij de goede slaper? Hoe ga je daarmee om?

Het middagprogramma

Met behulp van de kennis en inzichten die we in de ochtend hebben verzameld, wordt in de loop van het middagprogramma duidelijk wat je kunt doen om weer goed te slapen. Met twee duidelijke aanpassingen in je dag- en nachtritme krijg je weer controle over je slaap.

Slaapoefeningen

Naast kennis over slaap, inzicht in de oorzaak van je slapeloosheid en de juiste aanpassingen om weer uitgerust en goed te slapen, gaan we een aantal keren de slaapoefening doen. Aan het eind van de cursus krijg je drie slaapoefeningen mee voor thuis. De oefeningen zijn niet moeilijk en vragen dagelijks ongeveer 20 minuten van je tijd. Met deze oefening kun je direct je slaap verbeteren.