Slaapcursus cursus slapen

Ik hou van praktisch zal ik maar zeggen

Op 31 januari volgde ik jouw slaapcursus. Ik moet zeggen dat ik een beetje over mijn vooroordelen moest stappen om me aan te melden, zeker bij de Roos. Ik raak soms geïrriteerd van allerlei “spirituele” dingen. Ik hou van praktisch zal ik maar zeggen en was bang dat de slaapcursus zweverig zou zijn. Misschien weer iemand die zegt dat je moet stoppen met piekeren en dat mediteren kan helpen.

Gelukkig was het zeer praktisch en wetenschappelijk goed onderbouwd. Je voorbeelden over de batterijtjes in je hersenen, het biologische dagritme, waren zeer duidelijk. Ik vond het ook goed dat je al tijdens de cursus die pauzes introduceerde. Daarmee benadrukte je het belang van pauzes voor de slechte slapers.

Ik dacht in het begin: nu alweer pauze, we kunnen nog wel even door toch, dan zijn we eerder klaar. Maar zo werd in mij het echte besef wakker dat ik inderdaad altijd op mijn werk doordender van 8 tot 5 en dat daar voor mij waarschijnlijk het primaire probleem ligt.

Nu ik mijn dagen anders aanpak merk ik dat ik duidelijk beter ben gaan slapen. Dat voelt goed! Ook was het een eye-opener dat je vertelde dat die lijstjes van dingen die ik moet doen om beter te slapen tot op heden niet hebben gewerkt en zelfs bijdragen aan het slaapprobleem! Het loslaten van de lijstjes en de rituelen viel aanvankelijk niet mee, maar zonder al die lijstjes is het toch eenvoudiger Rob! Ik slaap sinds de cursus echt beter.

Ik ben blij dat je zo praktisch en concreet bleef. Bedankt!

Review 15. Lees alle reviews »

Volgende Slaapcursus

Terug naar Rob de Ron