Slaapcursus cursus slapen

Dank voor je goede nazorg

Dank voor al je goede nazorg. Ik heb je cursus inmiddels al aan een paar andere slechte slapers aanbevolen. Ik heb er veel aan gehad.

Wat je goed deed is de balans bewaren tussen ieders privacy en toch onze verhalen benutten. We konden het als lotgenoten onder elkaar overigens goed met elkaar vinden. Ik heb de dag als bijzonder, boeiend, ongedwongen en warm ervaren. Ik vond het theoretische ochtenddeel heel interessant. En ik vond het fijn te horen dat je die theorieën niet zomaar overneemt en je het erbij vertelt als een onderzoek niet voldoende grondig is gedaan voor vergaande conclusies. 

Hoewel jouw nadruk op de dag ligt, en het goed te weten is dat je ’s nachts niet meer kunt repareren wat overdag fout ging, heb ik ook veel geleerd over de nacht. Ook mijn partner heeft het idee dat het me helpt. Een paar dingen die ik al meteen kon toepassen:

Verder let ik nu beter op het belang van, en het verschil tussen rust, pauze en activiteit. Ik las die tijdiger in, al is het op werkdagen best lastig.

Slapen zonder oordoppen. Het is me nu al een paar nachten gelukt redelijk wat uurtjes te maken zonder oordoppen, omdat ik nu pas weet dat je hersenen zich vanzelf afsluiten van geluid en je er dus geen last van hoeft te ervaren. Dat helpt wel bij het inslapen. Ik lig nu rustig te luisteren. Dat lukt nog niet aldoor, maar toch. En het slaapt fijner.

Wat me ook hielp was de grafiek van de oudere slaper: dat het gewoon is om in de nacht een paar keer volledig wakker te zijn en al je slaperigheid kwijt bent. Dat accepteer ik nu, waardoor ik sneller weer inslaap.

Review 16. Lees alle reviews »

Volgende Slaapcursus

Terug naar Rob de Ron