Slaapcursus cursus slapen

Geen gegraaf in het verleden

Ik heb de slaapcursus heel positief ervaren. Het verhaal op de website sprak me onmiddellijk al aan: eenvoud. Geen direct gegraaf in verleden, maar kijken hoe je het probleem in het hier en nu op een natuurlijke manier kunt oplossen. Alleen de gedachte aan deelname gaf al meer rust.

De rust en eenvoud zetten zich door in je presentatie, heel prettig. De informatie is interessant en motiverend. Rust zoeken gedurende de dag, had ik zelf ook wel bedacht, maar niet op deze manier. De volgend informatie motiveert daarbij:

  • Afvalstoffen verwijderen d.m.v. pauzes
  • Rustmomenten in het ‘adrenaline-dal’
  • Variatie voor de hersenen om diep te slapen
  • Onrustige benen, geef ze de kans de adrenaline af te voeren door beweging
  • Afwisseling van activiteit (pauzes)

Heb de oefeningen zo goed mogelijk gedaan, 1x, als ik moet werken, om 17 uur en 2x als ik thuis ben 14 en 17 uur en daarnaast pauzes (die je het makkelijkst vergeet)

Inslaaptijd is nu al minder dan een uur, Ik lig dan al te dommelen. Ook kan ik nu beter stil liggen (normaal erg onrustig, stroomstootjes e.d). Afgelopen nacht er toch even uit geweest, daarna weer snel ingeslapen. Al met al een goede score.

Grappig dat er nu ook een  tv programma over is geweest…… maar wat een gemis dat de mevrouw die vertelde dat ze zo slecht slaapt, de info van je slaapcursus niet kreeg. Eigenlijk werd ze met een kluitje het riet ingestuurd. Een gemiste kans. Hoop dat ze verder zoekt !

In de cursus deed je de oefening ook met het woord stilte er in. Het is natuurlijk geen wezenlijk andere oefening, maar dat vond ik toch erg mooi eigenlijk. Jammer dat die niet bij de drie oefeningen zit die je ons hebt toegezonden.

Door op een nieuwe manier te kijken en het nu anders aan te pakken, ben ik eindelijk op de goede weg. Heel hartelijk bedankt!

Review 19 / Lees alle reviews >

Terug maar Particulier

Volgende Slaapcursus