Indicatie van het programma voor particulieren

Slaapcursus. Deze ééndaagse slaapcursus wordt gegeven in Amsterdam en kost €129. Meer weten over het progamma, de tijden en de kosten? Kijk dan hier.

 

Rob de Ron

Van 1993 tot 2017 gaf Rob de Ron wekelijks meerdere yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam. Al die jaren eindigde hij zijn lessen met een Yoga Nidra oefening. Misschien kwam het daardoor dat zijn leerlingen vaak vertelden dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn in vrouw in 2010 slaapproblemen kreeg en hij de gevolgen van dichtbij meemaakte. Rob de Ron raakte geïnteresseerd in een efficiënte aanpak van slapeloosheid.

Ik moet zeggen dat ik over mijn vooroordelen moest stappen om me aan te melden. Ik was bang dat de slaapcursus zweverig zou zijn. Gelukkig was het zeer praktisch en wetenschappelijk goed onderbouwd. Je voorbeelden over de batterijtjes in je hersenen, het biologische dagritme, waren zeer duidelijk. Nu ik mijn dagen anders aanpak merk ik dat ik duidelijk beter ben gaan slapen. Dat voelt goed!

Zijn vrouw had niets met yoga of meditatie

Zijn vrouw had niets met yoga en meditatie. Maar na vele vergeefse pogingen beter te slapen, vroeg Rob de Ron zich af of Yoga Nidra misschien toch iets voor haar kon betekenen. Hij maakte een cd met drie oefeningen van een kwartier voor haar. Mede dankzij deze slaapoefeningen herstelde haar slaap. De drie oefeningen die hij voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds de basis van de Slaapcursus.

Naast Yoga Nidra is kennis, inzicht en begrip belangrijk

Maar Yoga Nidra is niet genoeg om je slaap te verbeteren. Daarvoor is het slaapprobleem te complex. Naast oefeningen zijn kennis, begrip en inzicht belangrijk. Het effect van Yoga Nidra is efficiënter, wanneer ze samengaat met fundamentele kennis over slapen en waken. Daarnaast is begrip voor de aard an achtergrond van je slaapprobleem onmisbaar. Ook inzicht in chrono biologische ritmes is noodzakelijk om je slaap te verbeteren. Chrono biologische ritmes verbinden dag en nacht met elkaar en houden een natuurlijk 24-uurs ritme in stand.

Meer weten?

Menig deelnemer aan de Slaapcursus heeft dankzij de Yoga Nidra slaapoefeningen en de stevige drie-eenheid: kennis, inzicht en begrip  zijn of haar slaap binnen korte tijd aanmerkelijk kunnen verbeteren. Wil je meer weten wat andere cursisten van de cursus vonden? Lees dan de reviews. Meer weten over de kosten, tijden of het programma van de Slaapcursus? Lees dan hier verder of

Terug naar Slaapcursus (Home)

Na een goede, uitgeruste nacht zou ik je graag nogmaals hartelijk willen danken voor je super cursus. Ik meteen al je adviezen opgevolgd en je technieken toegepast. Dit is niet een cadeauTJE, dit is echt een cadeau dat ik velen zal aanraden zichzelf op te trakteren.

Ik heb je cursus inmiddels al aan een paar andere slechte slapers aanbevolen. Ik heb er veel aan gehad. Wat je goed deed is de balans bewaren tussen ieders privacy en toch onze verhalen benutten. We konden het als lotgenoten onder elkaar overigens goed met elkaar vinden. Ik heb de dag als bijzonder, boeiend, ongedwongen en warm ervaren.

Ik heb de slaapcursus heel positief ervaren. Geen direct gegraaf in verleden, maar kijken hoe je het probleem in het hier en nu op een natuurlijke manier kunt oplossen. Ik heb de oefeningen zo goed mogelijk gedaan en mijn inslaap-tijd is nu al minder dan een uur, Ik lig dan al te dommelen. Ook kan ik nu beter stil liggen (normaal erg onrustig, stroomstootjes e.d). en slaap goed door.

Bekijk hier het cursusaanbod 2018

Slaapcursus 3