Slaapcursus.nl

Verrassend, leerzaam en effectief

Rob de Ron Slaapcursus. Slaapcursus. Afbeelding Slapende Mars.

Rob de Ron richtte in 2012 de slaapcursus op. Slapende Mars. Detail uit Venus, Mars en Cupido van Piero di Cosimo. 

Rob de Ron

Van 1993 tot 2017 gaf Rob de Ron wekelijks meerdere yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam. Al die jaren eindigde hij zijn lessen met een Yoga Nidra oefening. Misschien kwam het daardoor dat zijn leerlingen vaak vertelden dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn in vrouw in 2010 slaapproblemen kreeg en hij de gevolgen van dichtbij meemaakte.

Ik was bang dat de slaapcursus zweverig zou zijn, maar gelukkig was het goed onderbouwd en praktisch. Je voorbeelden over de batterijtjes in je hersenen en het biologische ritme, waren zeer duidelijk. Nu ik mijn dagen anders aanpak merk ik duidelijk dat ik beter ben gaan slapen!

Rob de Ron oprichter van de Slaapcursus. Slaapcursus. Slapende Venus. Girolamo da Treviso

Wakkere mensen

“Voordat ik eind 2011 mijn eerste slaapcursus gaf, vroeg ik me ernstig af of ik dit echt wilde doen. Wordt het geen lusteloze en sombere bijeenkomst met zoveel slechte slapers bij elkaar? Het omgekeerde bleek waar. De cursisten die zich aanmelden voor de slaapcursus zijn van nature vaak zeer alerte mensen”. Rob de Ron herkent het beeld dat ‘slaapprofessor Eus van Someren schetst van de slapeloze medemens. Van Someren vindt dat we slapeloze mensen met respect moeten behandelen omdat ze misschien afstammen van wakkere voorouders aan wie we ons bestaan te danken hebben.

Zijn vrouw had niets met yoga of meditatie

Zijn vrouw had niets met yoga en meditatie. Maar na vele vergeefse pogingen beter te slapen, vroeg Rob de Ron zich af of Yoga Nidra misschien toch iets voor haar kon betekenen. Hij maakte een cd met drie oefeningen van een kwartier voor haar. Mede dankzij deze slaapoefeningen herstelde haar slaap. De drie oefeningen die hij voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds de basis van de Slaapcursus.

Naast Yoga Nidra zijn kennis en begrip belangrijk

Yoga Nidra alleen is niet genoeg om je slaap te verbeteren. Het positieve effect van de oefeningen is groter, wanneer ze samengaat met fundamentele kennis over slapen en waken. Ook het begrip voor de aard an achtergrond van je slaapprobleem ondersteunen en versterken het effect van yoga nidra.

Inzicht ondersteunt de oefeningen

Het is noodzakelijk om te weten wanneer je oefent en hoelang. Daarom is ook enig inzicht in de chrono-biologie van belang. Chrono-biologische ritmes verbinden dag en nacht met elkaar en houden zo een natuurlijk 24-uurs cyclus in stand.

Meer weten?

Menig deelnemer heeft dankzij de kennis, het inzicht én de oefeningen zijn of haar slaap aanmerkelijk kunnen verbeteren. Wil je lezen wat de andere cursisten van de oefeningen en de cursus vonden? Lees dan de reviews. Wil je meer weten over de kosten, tijden of het programma van de Slaapcursus? Lees dan hier verder. Zin om mee te doen? Meld je dan nu aan voor de eerstvolgende cursus.

Na een goede, uitgeruste nacht zou ik je graag nogmaals hartelijk willen danken voor je super cursus. Ik meteen al je adviezen opgevolgd en je technieken toegepast. Dit is niet een cadeauTJE, dit is echt een cadeau dat ik velen zal aanraden zichzelf op te trakteren.

Ik heb je cursus inmiddels al aan een paar andere slechte slapers aanbevolen. Ik heb er veel aan gehad. Wat je goed deed is de balans bewaren tussen ieders privacy en toch onze verhalen benutten. We konden het als lotgenoten onder elkaar overigens goed met elkaar vinden. Ik heb de dag als bijzonder, boeiend, ongedwongen en warm ervaren.

Ik heb de slaapcursus heel positief ervaren. Geen direct gegraaf in verleden, maar kijken hoe je het probleem in het hier en nu op een natuurlijke manier kunt oplossen. Ik heb de oefeningen zo goed mogelijk gedaan en mijn inslaap-tijd is nu al minder dan een uur en slaap goed door.

Wanneer is de eerstvolgende Slaapcursus?

Rob de Ron oprichter van de Slaapcursus. Slaapcursus. ‘Caught Napping’ door William Sidney Mount (1807-1868). Brooklyn Museum New York

Slaapcursus. ‘Caught Napping’ door William Sidney Mount (1807-1868). Brooklyn Museum New York