Slaapconsult

Slaapconsult

Slecht slapen is écht vervelend. Je wilt dan ook zo snel mogelijk weer goed slapen. Wie kan je daarbij helpen? Een slaapconsult, slaaptherapie of toch een slaapcursus? Bij een slaapconsult is er net als bij een slaaptherapie sprake van een individuele begeleiding. Bij een slaapconsult krijg je een beeld van de mogelijke oorzaken van je slaapprobleem. Uiteraard krijg je een advies over de mogelijkheden die er zijn om je slaap te verbeteren. Een slaapconsult gebeurt vaak online. Wil je direct contact dan kun je een slaaptherapie of slaapcursus overwegen.

Meer weten?

Wil je meer weten over een slaapconsult? Kijk dan bijvoorbeeld op de site van Saraja slaapconsult. Wil je meer weten over de slaapcursus? Kijk dan op de homepage van slaapcursus.nl of lees hieronder verder.

Ben je net als Joachim in dit filmpje ook zo boos dat je niet kunt slapen? Zie je net als Christel soms op tegen de nacht? Heb je zoals Esma nachtenlang wakker gelegen? Samen met programmamaakster Sophie Hilbrand hebben Joachim, Christel, Esma en vele anderen die letterlijk moe zijn van het wakker liggen, zich aangemeld voor de Slaapcursus van Rob de Ron. In één dag vertelt hij een helder verhaal waarom je wakker ligt en wat je daaraan kunt doen. En hij geeft je drie slaapoefeningen. Wil je meer weten of meedoen? Lees dan hier verder of kijk in de agenda voor de eerstvolgende slaapcursus.

Met mij gaat het goed, lekker druk bezig met school en werk. Met mijn slaap gaat het ook veel beter. Ik ben je dankbaar voor deze kans en waarder je hulp enorm.
 Esma Toraman (Student)

Slaapcursus

In een ontspannen sfeer ontdek je op deze unieke ééndaagse Slaapcursus samen met Yoga Nidra leraar en slaapdeskundige Rob de Ron een verrassende manier om beter te slapen. Zo krijg je een aantal praktische handvatten om juist overdag aan een goede nachtrust te werken. Daarnaast maak je kennis met Yoga Nidra, de yoga van de slaap en ontvang je 3 oefeningen waarmee je direct je slaapkwaliteit kunt verbeteren.

Wat maakt de slapeloze mens anders?

Op de Slaapcursus kijken we naar de unieke aard van de slapeloze mens. Zo blijken veel slechte slapers van nature waakzamer en alerter te zijn, dan goede slapers. Die verhoogde waakzaamheid maakt niet alleen het inslapen en doorslapen lastiger, maar speelt ook overdag een rol.

Een 24 uurs probleem vraagt om een 24-uurs aanpak

Een evenwichtig dagritme is met name voor de alerte en wakkere mens belangrijk, want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht. Met een juiste dagindeling, waarin activiteiten tijdig worden afgewisseld met pauzes en rustmomenten, leg je de basis voor een goede nachtrust.

Ik moet nu slapen, anders ben ik morgen niet fit

Een goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te functioneren. Voor veel slechte slapers is de nacht daarom extra belangrijk. Die mentale druk staat een ontspannen, natuurlijke slaap, vaak in de weg. Door een juiste indeling van je dag en je avond ben je voor je herstel, je gezondheid en je vitaliteit minder afhankelijk van je nachtrust. Omdat de druk op de nacht minder is, ontspan je gemakkelijker en krijg je weer vertrouwen in je natuurlijke slaapgedrag.

Kennis, inzicht en oefening

Kennis over slaap geeft je meer inzicht en vertrouwen. dat is belangrijk wanneer je bezorgd bent over je slaapgedrag. Naast kennis over slaap en je slaapgedrag, leer je een eenvoudige slaapoefening op basis van Yoga Nidra, de yoga van de slaap. De oefeningen zijn zonder veel moeite in te passen in je dagritme. Ze vragen dagelijks ongeveer 20 minuten tot 30 minuten van je tijd. Menig deelnemer heeft dankzij de slaapoefeningen zijn of haar slaap binnen korte tijd aanmerkelijk kunnen verbeteren.

Aanvangstijden, het programma en kosten

De Slaapcursus wordt gegeven aan de P.C. Hooftstraat 183 in Amsterdam. De locatie is goed te bereiken met auto en openbaar vervoer. Wil je meer weten over de aanvangstijden, het programma of de kosten? Klik dan op de button hiernaast.
Slaapconsult

Slaapconsult in de media

Hieronder tref je artikelen uit het nieuws en de media over ‘slaapconsult’

slaapconsult

Niet kunnen slapen … helpt een slaapconsult?

Niet kunnen slapen is vreselijk. Of je nu oud of jong bent. Als kind al werd Dominique Prins (48) wakker van elke geluidje. Nog steeds slaapt ze beroerd, dus ze besluit in slaaptherapie te gaan.

Slaapconsult

Ik heb mail: Er staat een nieuw slaapconsult klaar. Voor het eerst in mijn leven volg ik een online slaaptherapie, en dat is geen onverdeeld genoegen. Neem het slaapdagboek. Elke ochtend moet ik noteren hoe laat ik naar bed ga, hoe laat ik het licht uitdoe, hoe lang het duurt voor ik in slaap val, hoe vaak en hoe lang ik ’s nachts wakker ben en hoe laat ik opsta. Ik houd me daar het liefst zo min mogelijk mee bezig ben. Hoe meer je over slapen nadenkt, hoe minder goed het lukt, is mijn ervaring. Niet over lezen, niet over praten, dat werkt het beste.

Online slaapconsult

Vandaar dus de online slaapconsult; misschien moet ik echt iets doen aan dat slechte slapen. Bovendien ben ik nieuwsgierig. Is het mogelijk om met zo’n slaaptherapie mijn probleem – moeilijk inslapen, vaak wakker, veel piekeren – onder controle te krijgen?

Verder lezen? Dominique Prins in het Ad

slaapconsult

Slaapconsult

SEO Slaapconsult heeft vermoedelijk weinig hits per maand. Saraja slaapcursus staat op positie 1. Het is geen sterk zoekwoord, maar past in de lijn van slaaptherapie, slaapcoach en slaaptraining. Binnen een dag op positie 3: inderdaad geen sterk zoekwoord. In september 2018 staat slaapcursus/slaapconsult op positie 1.