Slaapeducatie

Slaapeducatie. De ééndaagse slaapcursus wordt gegeven in Amsterdam en kost €129.

Slaapeducatie

Zorgen over je slapeloosheid en de gevolgen daarvan voor je gezondheid kunnen je wakker houden. Zo kom je in een vicieuze cirkel: door de stress over je slaapgedrag, slaap je slechter. Slaapeducatie, bijvoorbeeld in de vorm van een slaapcursus kan dan veel voor je betekenen. Of je nu moeite hebt met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker wordt en niet meer kunnen inslapen, slaapeducatie draagt veel gevallen bij aan het verbeteren van je nachtrust.

 

Slaapeducatie: voorlichting over slaap en slapeloosheid

Ongeveer een derde van de Westerse bevolking rapporteert slaapproblemen door studie- of werkstress. Studenten en werknemers met slaapproblemen zitten in een vicieuze cirkel. Door stress hebben ze slaapproblemen en omdat ze bang zijn door hun slaapproblemen niet meer goed te functioneren, hebben ze stress.

Zorgen over je slaaptekort

 “Als ik nu niet slaap ben ik morgen niet fit en presteer ik onvoldoende”. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Slaapeducatie, met praktische, direct toepasbare handvatten om beter te slapen, kan daarom veel voor hen betekenen. Bij slaapeducatie kan in de vorm van een slaaplezing, slaapworkshop of slaapcursus.

Een 24 uurs oplossing

Daarbij richtten we ons niet uitsluitend op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond., want goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties, collegialiteit én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten. Zowel op hun studie of werk als privé.

Het doel van slaapeducatie

De doelstelling van slaapeducatie is uw werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaap-oefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaap-oefeningen voor thuis.

Slaapcursus

Om om door middel van slaapeducatie meer greep op je slaapgedrag te krijgen is een eendaagse Slaapcursus ideaal.  Een slaapcursus kent geen individueel traject, zoals bij een slaaptherapie of slaapcoach, maar je maakt deel uit van een groep. Daardoor leer je ook veel van elkaar.  Naast slaapeducatie ook duidelijke handvatten om je slaapprobleem overdag aan te pakke en een aantal slaapoefeningen op basis van Yoga Nidra. De groep bestaat uit maximaal 12 personen, zodat er voldoende tijd en ruimte is om ook persoonlijke adviezen te krijgen.

Aanvangstijden, het programma en kosten

De Slaapcursus wordt gegeven aan de P.C. Hooftstraat 183 in Amsterdam. De locatie is goed te bereiken met auto en openbaar vervoer. Wil je meer weten over de slaapcursus? Klik dan op de button slaapcursus.

Slaapcursus voor bedrijven, instellingen en organisaties

Naast de Slaapcursus voor particulieren, verzorgt hij ook cursussen en lezingen voor bedrijven, instellingen en organisaties. Wil je een cursus, workshop of lezing voor je medewerkers of studenten organiseren? Klik dan op de button meer weten.

Bekijk hier het cursusaanbod in 2018

slaapeducatie

Slaapeducatie. SEO positie van slaapeducatie is in februari 2018 0.