Slaapdeskundige en slaaponderzoeker professor Eus van Someren

Slaaponderzoekers

Slaaponderzoekers zijn denkers, journalisten, schrijvers, kunstenaars en wetenschappers met diverse achtergronden en specialisaties, maar ook met uiteenlopende meningen, inzichten en oplossingen. Logisch, want slaap is complex en de oplossingen voor slaapproblemen en slaapstoornissen zijn zelden eenduidig.

Op deze webpagina vind je in chronologische volgorde verwijzingen (links) naar de belangrijkste artikelen, publicaties, boeken en interviews van verschillende nationale en internationale slaaponderzoekers.

Ben je op zoek naar informatie over Nederlandse slaapdeskundigen?

Klik dan op onderstaande link.

Slaaponderzoekers

Slaaponderzoekers speuren naar subtiele afwijkingen in de slaap

De slaap is complex. Ongeveer een op de tien Nederlanders worstelt met de slaap. Verassend genoeg hebben veel slapeloze ogenschijnlijk wel een normaal slaappatroon. ‘Dat noemen we ‘slaapmisperceptie’. De grote vraag is of zij zich vergissen of wij‘, zegt de slaaponderzoeker Ysbrand van der Werf. Slaaponderzoeker en hoogleraar Eus van Someren, speurt onder meer naar subtiele afwijkingen in het slaappatroon van deze groep.

Om goed te slapen moet je lekker kunnen liggen

Met zijn onderzoek naar slapeloosheid schudde Eus van Someren de onderzoekswereld wakker. Dat leidt niet tot dé oplossing, want hij ontdekte verschillende typen insomnia. Maatwerk is dus nodig.

Wars van kritiek

Eus van Someren trok insomnie uit het verdomhoekje van de wetenschap. Omdat slapeloosheid moeilijk meetbaar was, hadden onderzoekers namelijk vrijwel geen belangstelling voor de achterliggende hersenmechanismen van het probleem. Daar heeft Van Someren zich nooit iets van aangetrokken. Tijdens zijn studie was hij al wars van kritiek.

Slaapregister voor slaaponderzoek

‘Hopelijk kunnen we mensen die beroerd slapen straks een vragenlijst voorleggen en zo vaststellen of iemand het risico loopt om depressief te worden. Als je mazzel hebt, kun je met zo’n onderzoek één klein puzzelstukje oplossen, als je heel veel mazzel hebt, kun je een aantal puzzelstukjes leggen en de best mogelijke behandelmethode vinden.’

Wil je meedoen aan het slaaponderzoek van professor Eus van Someren en een bijdrage leveren? Zowel goede als slechte slapers zijn zeer welkom. Kijk dan op slaapregister.nl

Dit is een korte samenvatting van een artikeluit Psychologie Magazine. Wil je het volledige artikel lezen? Klik dan op onderstaande link.

Slaaponderzoekers

Toen Rob de Ron zijn eerste slaapcursus gaf, was hij niet zeker van zijn zaak. Wordt dit geen slome cursus met zoveel slechte slapers bij elkaar? Het omgekeerde bleek waar. De cursisten zijn juist uitzonderlijk wakkere types. Rob de Ron herkent het beeld dat ‘slaapprofessor Eus van Someren schetst van de slapeloze medemens. Van Someren vindt dat we slapeloze mensen met respect moeten behandelen omdat ze misschien afstammen van de voorouders aan wie we ons bestaan te danken hebben.

Rob de Ron. Slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Rob de Ron

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg, merkte slaaponderzoeker Rob de Ron van dichtbij hoe belangrijk slaap voor ons is. Samen kozen ze voor een succesvolle nieuwe aanpak. Om dit succes te delen, richtte Rob de Ron de eerste Slaapcursus van Nederland op.

Wil je meer weten over Rob de Ron? Klik dan op onderstaande link.

Rob de Ron. Slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Slaapcursus zakelijk

Slaaponderzoeker Rob de Ron geeft regelmatig coleges, workshops en lezingen. Veel werknemers en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Praktische handvatten om de slaap te verbeteren kunnen veel voor hen betekenen. 

Kijk op slaapcursus zakelijk.

Rob de Ron. Slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Slaapcursus particulieren

Slaaponderzoeker Rob de Ron geeft ook cursussen aan particulieren. Word je van elk geluidje of gedachte direct wakker? Of je nu oppervlakkig slaapt, moeite hebt met inslapen of met doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Het kan. Binnen één dag. 

Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande link

Slaapdeskundige en slaaponderzoeker professor Eus van Someren

Interne links ‘Slaaponderzoekers’

Deze pagina is onderdeel van de hoofdpagina slaaponderzoekers.’ De pagina is verwant aan Slaapdeskundigen.’ 

Slaaponderzoekers

Slaaponderzoeker zijn denkers, journalisten, schrijvers, kunstenaars en wetenschappers met diverse achtergronden en specialisaties, maar ook met uiteenlopende meningen, inzichten en oplossingen. Logisch, want slaap is complex en de oplossingen voor slaapproblemen en slaapstoornissen zijn zelden eenduidig. Op de pagina slaaponderzoekers vind je in chronologische volgorde verwijzingen (links) naar de belangrijkste artikelen, publicaties, boeken en interviews van verschillende nationale en internationale slaaponderzoekers.

Op deze pagina vind je verwijzingen naar: Jim Horne, Mark Mieras, Catelijne Elzes, 

Slaapdeskundigen

De hoopagina ‘slaapdeskundigen’ bevat samenvattingen van artikelen, publicaties, boeken, interviews en lezingen van Nederlandse slaapdeskundigen en slaaponderzoekers die een belangrijke bijdrage leveren aan ons inzicht in slaap en slaapstoornissen. Met hun artikelen, publicaties, boeken, interviews hebben ze een mogelijke oplossing van slaapproblemen en slaapstoornissen dichterbij gebracht.

Op deze pagina vind je verwijzingen naar andere Nederlandse  slaapdeskundigen en slaaponderzoekers als: Gerard KerkhofIngrid Verbeek, Hans Hamburger, Ton Coenen, Stefan Lucius, Peter Meerlo, Michelle van Laethem, Jaap Lancee,