Slaaptraining voor volwassenen. De Slaapcursus verzorgt maandelijks meerdere slaaptrainingen voor volwassenen. Naast de slaaptraining voor particulieren, is er een speciale slaaptraining voor onderwijsinstellingen, organisaties en bedrijven. Meer weten? Neem dan contact met ons op of kijk op onderstaande links.

Slaaptraining voor volwassenen. Young Nestle Amsterdam. Door Rob de Ron.

Slaaptraining voor volwassenen. Young Nestlé in Amsterdam op vrijdag 3 september 2016.

Slaaptraining voor volwassenen

Slaaptraining voor volwassenen door Rob de Ron

Veel mensen die slecht slapen, maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren op hun werk of privé. Een slaaptraining met praktische, direct toepasbare handvatten om weer goed te slapen, kan veel voor hen betekenen. De slaaptraining  voor volwassenen richt zich daarbij op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Het 24-uurs perspectief op slaap levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het algeheel welbevinden van de deelnemers aan deze slaaptraining.

Slaaptraining voor volwassenen

De doelstelling van de slaaptraining voor volwassenen is om de deelnemers meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de slaaptraining een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaap-oefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaap-oefeningen voor thuis.

Pauze, rust en slaap zijn belangrijke momenten om te herstellen

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de deelnemers de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust belangrijke momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning.

Je kunt ook te moe zijn om te slapen

Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpt de deelnemers minder vermoeid te zijn. Dat is belangrijk want vermoeidheid en slaperigheid zijn twee verschillende fysiologische activiteiten. Oververmoeidheid kan slaperigheid in de weg staan. Veel slechte slapers zijn vaak te moe om goed en lekker te slapen.

Contact en indicatie van het programma

Maak ook gebruik van onze kennis en ervaring en ontdek wat de slaaptraining voor volwassenen voor jouw of je organisatie kan betekenen. Wil je meer weten over een slaaptraining voor je instelling, organisatie of bedrijf? Neem contact met ons op, wanneer je een slaaptraining, slaapworkshop of slaaplezing wilt organiseren.

Wilt U een indicatie van het programma voor een slaaptraining of lezing?

Vragen over een slaaptraining of lezing voor uw instelling of organisatie?

Slaaptraining voor volwassenen

Biedt je werknemers een slaaptraining aan.’ Jan Willem Evers (Zilverenkruis)

“We hebben binnen en naast het werk tegenwoordig een training voor bijna alles. Allemaal om beter in je vel te zitten. Waarom nemen werkgevers slaapproblemen dan zo weinig serieus? Als je de prestaties van je medewerkers echt wilt verbeteren, bied je anno 2016 iedereen een slaaptraining voor volwassenen aan.”

Bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen

Onderstaande bedrijven, instellingen en organisaties gingen je voor en kozen voor hun scholieren, studenten of medewerkers een slaapcursus, lezing of workshop. Interesse of vragen? Neem dan contact op.

Slaaptraining voor volwassenen Gemeente Lelystad
Slaaptraining voor volwassenen Rabo bank
Slaaptraining voor volwassenen ROC Amsterdam
Slaaptraining voor volwassenen Radboud Universiteit Nijmegen
Slaaptraining voor volwassenen A+O Metalektro
Slaaptraining voor volwassenen Young Nestle
Slaaptraining voor volwassenen UvA
Slaaptraining voor volwassenen UvA DSM Workshop
Slaaptraining voor volwassenen UvA Scalda Middelburg
Slaaptraining voor volwassenen UvA AFM Amsterdam
Slaaptraining voor volwassenen Auping
Slaaptraining voor volwassenen Gemeente Zwolle
Slaaptraining voor volwassenen Da Vinci college Dordrecht
Slaaptraining voor volwassenen Radboud Nijmegen
Slaaptraining voor volwassenen Radboud Nijmegen
Slaaptraining voor volwassenen Radboud Nijmegen

Slaaptraining voor volwassenen. Slaaplezing voor de Radboud Universiteit Nijmegen in maart 2016.

slaaptraining.

Toen hij zijn slaaptraining voor volwassenen ontwikkelde, verwachtte hij vooral ‘zombies’ voor zich te krijgen. Het tegendeel is het geval. De cursisten die zich aanmelden zijn volgens Rob de Ron juist uitzonderlijk wakkere types. Er is een student van twintig die zegt al twintig jaar slecht te slapen, er is een jonge vrouw die na een paar ingrijpende gebeurtenissen de slaap niet meer kan vatten, er is een echtpaar – hij heeft haar de training cadeau gedaan en hoopt er zelf ook iets van op te steken. En ik

Hinke Hamer volgt de slaaptraining voor volwassenen

Ik ben een semi-slechte slaper. Inslapen gaat best, maar vaak word ik na een paar uur wakker, om de rest van de nacht te herkauwen op die opmerking van een vriendin of te malen over de vraag of ik mijn deadline haal. De vraag hoe lang ik een bakje filet américain in de koelkast kan bewaren krijgt ’s nachts de omvang van een levensgroot en onoplosbaar dilemma. Het voornemen een boodschappenlijstje te onthouden tot de volgende morgen blijft sluimeren in de stand by-stand, als mijn lijf wil slapen, maar mijn bewustzijn nog ‘aan’ staat.

Van alle zeventigers is nog maar de helft tevreden met zijn slaap

Grofweg 10 procent van de Nederlanders lijdt aan slapeloosheid, zegt Eus van Someren, hoogleraar neurofysiologie aan de Vrije Universiteit en hoofd van het slaaponderzoek aan het Nederlands Herseninstituut. Hij zegt erbij dat de slapelozen moeilijk te tellen zijn, omdat de uitkomst afhangt van de definitie. Feit is volgens hem wel dat slapeloosheid erfelijk is en dat het toeneemt met leeftijd: van alle zeventigplussers is nog maar de helft tevreden met zijn slaapkwaliteit.

.

SEO. Slaaptraining voor volwassenen. Maart 2017. Nieuwe index. Bij een zoekwoord onderzoek via Safari en Google wordt slaaptraining niet gevonden op pagina 1 of verder. Bij slaaptraining voor volwassenen staat de slaapcursus op de 7e plaats. Zoekwoord veranderen? Zoekwoord is inmiddels gewijzigd en geïndexeerd in ‘slaaptraining voor volwassenen op maandag 13 maart 2017. Wat zijn de resultaten daarvan?