Slaapworkshop

Slaapworkshop voor werknemers en studenten

Werknemers  en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een slaapworkshop kan veel voor hen betekenen. Een slaapworkshop helpt je medewerkers en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Rob de Ron. Slaaponderzoeker. Slaapworkshop

Slecht slapen is een 24 uurs probleem

Veel medewerkers en studenten die slecht slapen, maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaapworkshop met praktische handvatten om beter te slapen, kan veel voor hen betekenen. We richtten ons daarbij op de nacht én op de invulling van de dag, want slecht slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief op slaap levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én welbevinden. Zowel tijdens werk en studie, als privé.

Doelstelling slaapworkshop

De doelstelling van de slaapworkshop is om uw medewerkers en de studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken krijgen alle deelnemers een bijzondere slaapoefening. Deze verbetert direct de slaapkwaliteit. Elke medewerker of student ontvangt aan het eind van de slaapworkshop één of meerdere slaap-oefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Daarnaast biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de juiste handvatten om dag- nachtritme beter op elkaar af te stemmen. Met een evenwichtig dagritme dat goed aansluit bij het nachtritme leg je de basis voor een gezonde, verkwikkende slaap. Omdat je beter slaapt en fit wakker wordt, kun je jezelf overdag goed concentreren en haal je meer voldoening uit je activiteiten en werk. Je bent opgewekter en hebt ook in de avonduren nog voldoende energie. Doordat de kwaliteit van je dagelijks leven verbetert, verbetert je slaap. En omgekeerd, want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht.

Wakkere werknemers en studenten

Heb je net als onderstaande bedrijven en instellingen ook interesse in een slaapworkshop en wil je gebruik maken van de kennis en ervaring van de Slaapcursus? Neem dan contact met ons op.

Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop
Slaapworkshop

Slaapcollege voor de Rijks Universiteit Groningen. (slaapworkshop).

Loslaten

Een op de zes werknemers kampt met slaapproblemen. Dat komt voornamelijk door problemen op het werk, blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Mensen slapen slecht doordat ze te veel werken of het werk niet goed kunnen loslaten.

Concentreren

Ook liggen ze vaak wakker van een vervelend gesprek met een collega. Volgens de onderzoekers kan meer dan de helft van de werknemers met slaapproblemen zich niet goed concentreren. Een kwart maakt zelfs fouten door het slaapgebrek.

Onderschat

Hoogleraar Gerard Kerkhof denkt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. “Bij mensen die op normale tijden werken heeft ongeveer een kwart last van ernstige slaapproblemen. Bij mensen met ploegendiensten, die regelmatig ook ’s nachts of ’s ochtends vroeg werken, is dat zelfs vier op de tien. De slaapproblemen die er zijn, worden onderschat.”

Hoogleraar Gerard Kerkhof is verbonden aan het Slaapcentrum van MC Haaglanden / Artikel NOS maandag 12 september 2016

Slaapworkshop. Werknemers en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaaptekort niet goed te functioneren, hebben ze stress. Een slaapworkshop kan dan veel voor hen betekenen.

SEO. Slaapworkshop. De slaapcursus dekt op 30 maart vrijwel de gehele pagina af.