Yoga Nidra

De Yoga van de slaap

Yoga Nidra Slapende Boeddha Sri Lanka

Slaap en rust zijn beide nodig voor je herstel

Nidra betekent slaap. Yoga Nidra is de yoga van de slaap. Slaap en rust zijn twee fysieke en mentale condities die veel op elkaar lijken. Omdat ze ons organisme helpen om volledig te herstellen van de inspanningen van alledag, hebben we ze beide nodig. Yoga Nidra oefeningen helpen je om op een eenvoudige manier in een toestand van volledige rust te komen. Rust is belangrijk om te herstellen van de inspanningen van alledag.

Rust is de onmisbare levensgezel van slaap

Rust is bovendien belangrijk om ’s avonds ‘gerust’ te gaan slapen. Door de dagelijkse inspanningen, kunnen we namelijk ook te moe of ‘ongerust’zijn, om goed te slapenRust is daarom essentieel voor een kalme, verkwikkende slaap. Wanneer je in de avond een oefening doet, brengt de aangename en intense rust die Yoga Nidra schenkt, je geruisloos naar een diepe, gezonde slaap.

 

Yoga Nidra middag op zaterdag 24 maart

van 13.00 uur tot 17.00 uur in Centrum de Roos in Amsterdam

Yoga Nidra. Rob de Ron

In 1973 kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga Nidra, de yoga van de slaap. Ik was 17 jaar, en kreeg mijn eerste lessen van Wiet Pallar. Ik was direct enthousiast en gebruikte de oefeningen als ontspanningsoefening aan het eind van de yogalessen die ik van 1993 tot eind 2017 wekelijks gaf. In 2011 ben ik yoga Nidra actief gaan onderzoeken en beoefenen, omdat mijn vrouw toentertijd slaapproblemen had. Ik vroeg me af of deze yogavorm haar misschien kon helpen weer gewoon te slapen. Nu heeft mijn vrouw niets met meditatie of yoga. Een gemiddelde Yoga Nidra oefening duurt al gauw drie kwartier. Dat komt omdat veel Yoga Nidra oefeningen vage, spirituele elementen bevatten die geen wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de slaap.

Slaapcursus

Zonder alle overbodige toeters en bellen, hou je een mooi en efficiënt kwartier over. Dat moest voor mijn vrouw haalbaar en voldoende zijn. Ik maakte een cd met drie oefeningen en na een paar weken verbeterde haar slaap. Inmiddels slaapt ze weer als vanouds en is haar opgewekte, ondernemende en goedlachse aard teruggekeerd. De drie oefeningen die ik voor haar maakte, vormen nog altijd de basis van de Slaapcursus, die ik in 2012 oprichtte. Naast deze Slaapcursus voor particulieren en bedrijven geef ik aparte Yoga Nidra lezingen en cursussen.

Wil je meer lezen over Yoga Nidra?

Kijk dan op de officiële website: yoganidra.nl

Yoga Nidra

SEO. 24 mei 2017. Verbeteringen op 25 februari 2018