Jim Horne 

Jim Horne is directeur van het Sleep Research Centre, verbonden aan de Universiteit van Leicestershire, Engeland. Hij schreef o.a. ‘Sleepfaring’, een reis door de wetenschap van de slaap.

Slaapdeskundige Jim Horne

Jim Horne is een bevlogen en eigenzinnig slaapdeskundige. Verbonden aan het Sleep Research Centre van de Universiteit van Leicester, doet hij al jaren onderzoek naar slaap en slapeloosheid. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan en schreef o.a. het boek ‘Sleepfaring’.

‘Sleepfaring’ door Jim Horne 

Slaapcursus Sleepfaring Slaapdeskundige Jim Horne

Waarom slapen we eigenlijk? Slapen we wel genoeg? Of hebben we in onze 24/7 maatschappij met z’n allen een slaaptekort opgebouwd? Waarom lukt het sommige mensen niet om te slapen en anderen wel? En hoe kunnen we slaapstoornissen en slaapproblemen het beste behandelen? Slaapprofessor Jim Horne geeft in zijn boek ‘Sleepfaring’ uitgebreid antwoord op verschillende vragen. Zijn ‘slaapkennis’ is groot en het boek is zeker een aanrader. Des te meer kennis je hebt over slaap, des te meer inzicht je krijgt in de oorzaak van je slaapprobleem en de beste aanpak daarvan.

Jim Horne Sleepfaring

De wetenschap heeft bevestigd dat vrouwen complexe hersenen hebben, wat suggereert dat ze meer slaap nodig hebben. Professor Jim Horne heeft een specifieke uitleg over het belang van slapen: “Voor vrouwen, is slecht slapen sterk geassocieerd met een hoge mate van psychische klachten en met meer gevoelens van vijandigheid, depressie en woede,” en “Deze gevoelens waren niet geassocieerd met dezelfde mate van verstoring van de slaap bij mannen.”

Jim Horne. is een vrouwenbrein complexer dan een mannenbrein? 

Verschilt een vrouwenbrein van een mannenbrein? In de werkelijke wetenschappelijk kunnen we aan het antwoord twijfelen. In de empirische wetenschap is er geen twijfel mogelijk: het vrouwenbrein verschilt van het mannenbrein. Tenminste, als we Mark Gungor mogen geloven. Het publiek lijkt het in ieder geval roerend met hem eens te zijn. Door op de foto hiernaast te klikken kun je zijn ‘A Tale of Two Brains’ bekijken op Youtube.

Jim Horne. Tale of two brains. Hebben vrouwen meer slaap nodig.