Lekker slapen Chopra.

Lekker slapen

Lekker slapen door Deepak Chopra

Deepak Chopra schreef ‘Lekker Slapen’, een bijzonder boek over slaap en slaapproblemen. Hij onderzoekt de oorzaak en geeft oplossing. Zo pleit hij onder andere voor meditatie om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Naast het boek ‘Lekker Slapen’ van Deepak Chopra vind je op de webpagina ‘boeken over slaap’ verschillende andere boeken over slaap en slaapproblemen. ‘Slaapboeken’ van diverse nationale en internationale slaapdeskundigen, slaaponderzoekers, denkers, journalisten, schrijvers en wetenschappers met verschillende achtergronden en specialisaties. Boeken met een grote variatie aan  inzichten en oplossingen. Logisch, want slaap is complex en de oplossingen voor slaapproblemen zijn zelden eenduidig.

Wil je naast ‘Lekker Slapen’ van Deepak Chopra nog andere boeken over slaap bekijken? Klik dan op onderstaande link.

'Lekker Slapen' van Deepak Chopra

Deepak Chopra is arts en heeft zich gespecialiseerd als internist en endocrinoloog. Hij is in 1947 geboren in New Delhi en woont en werkt in de VS. Hij stelt dat zijn grootste invloed komt vanuit het onderricht in Vedanta en de Bhagavad gita. Hij liet zich initiëren in de Trancedente Meditatie en werd enkele jaren gekoesterd door Maharishi Mahesh Yogi als zijn favoriete leerling, maar uiteindelijk ging Deepak zijn eigen weg. Naast Lekker SLapen schreef Chopra nog vele andere boeken.

Lekker Slapen Chopra

Medicatie of meditatie

Gezien het aantal recepten dat artsen uitschrijven voor slaappillen en de hoeveelheid slaapmiddelen die gewoon bij de apotheek over de toonbank gaan, zou slapeloosheid weleens het meest voorkomende gezondheidsprobleem kunnen zijn. Deepak Chopra pleit in zijn boek ‘Lekker Slapen’, over slaap en slaapproblemen voor meditatie als alternatief voor medicatie, om onze slaap te verbeteren.

Moeite met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker

Sommige mensen hebben vooral moeite met inslapen. Anderen vallen wel in slaap, maar worden dan ’s nachts een of meerdere keren wakker en liggen een tijd wakker voor ze weer in slaap vallen. Weer anderen worden vroeg in de ochtend wakker, om drie of vier uur, en slapen daarna helemaal niet meer. Een combinatie van deze slaapproblemen kan natuurlijk ook.

Onmiddellijke verbetering

Iedereen kan dan ook baat hebben bij de technieken die in dit boek worden aangeboden. Een aantal ervan is afkomstig uit de ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeswijze; andere hebben we te danken aan recent wetenschappelijk onderzoek. Het allerbelangrijkste is dat je een verbetering van je slaap mag verwachten, of je nu een moeite hebt met inslapen, doorslpaen of te kort slaapt.

Wil je ‘Lekker Slapen’ van Deepak Chopra bestellen? Dan kan dat via onderstaande link. 

Nederlandse Slaapdeskundigen

Meditatie en slaap

‘Wie mediteert heeft minder slaapbehoefte’

NRC schreef onlangs over vroeg opstaan en mensen die hun wekker wat eerder zetten om nog vóór het ontbijt van alles te doen. Onder andere slaapdeskundige Ingrid Verbeek van het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe komt aan het woord. In het artikel zegt zij: „Mensen die mediteren hebben minder slaapbehoefte, omdat ze tijdens het mediteren gedeeltelijk herstellen.”

Gerard Kerkhof: ‘meditatie helpt bij slapeloosheid’

We bellen met professor Gerard Kerkhof, hoogleraar psychofysiologie en slaapdeskundige. „Als je veel mediteert is het nog steeds aanbevolen om zeven tot acht uur per dag te slapen. Het zou wel kunnen dat de mensen in dit onderzoek hun lichte slaap min of meer vervangen door meditatie. In plaats van twee á drie uur lichte slaap besteden zij die tijd aan meditatie. Maar dat zou dan geen tijdswinst opleveren.” Meditatie helpt volgens Gerard Kerkhof wel mensen die last hebben van slapeloosheid. „Meditatie kan er dan voor zorgen dat mensen zich goed en rustig voorbereiden op de slaap.”

Artikel ‘Lekker slapen Chopra’ Verantwoording Bron. Dit artikel verscheen op 5 april 2016 in het NRC. en is geschreven door Diederik Huffels Wil je het volledige artikel en de conclusie lezen? Klik dan op onderstaande link.

Slaapcursus. Rob de Ron. slaaptraining slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Slaapcursus particulieren

Slaap je licht, heb je moeite met inslapen of word je elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Word je van elk geluidje of gedachte direct wakker en alert? Of je nu oppervlakkig slaapt, moeite hebt met inslapen of met doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Het kan. Binnen één dag.

Lees hieronder meer over de slaapcursus voor particulieren.

Slaapcursus. Rob de Ron. slaaptraining slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Slaapcursus zakelijk

Slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent Rob de Ron geeft naast een slaapcursus voor particulieren ook workshops en lezingen. Veel werknemers en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een aantal praktische adviezen, kan veel voor hen betekenen.

Meer weten? Kijk op zakelijk.

Slaapcursus. Rob de Ron. slaaptraining slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Slaapcursus online

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg, ontwikkelde slaaponderzoeker Rob de Ron de eerste Nederlandse slaapcursus.  Vanaf 30 mei 2019 is het mogelijk deze slaapcursus ook online te volgen. Deze online slaapcursus is voor iedereen die de kwaliteit van zijn slaap wil verbeteren.

Wil je meer weten? Kijk op slaapcursus online.

Nederlandse Slaapdeskundigen

Interne links ‘Lekker slapen’ van Deepak Chopra

Deze pagina is onderdeel van de hoofdpagina ‘Boeken over Slaap.’ Op deze pagina vind je verwijzingen naar o.a. Catelijne Elzes, Kasper Jansen en vele anderen

Het artikel ‘Lekker Slapen Chopra’ is voor het laatst bijgewerkt in april 2019. Het is onderdeel van de website van de slaapcursus. 

Nederlandse Slaapdeskundigen

Verantwoording Bron Afbeeldingen. Wikipedia.org

De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 

Slaap workshop voor bedrijven