moeite met doorslapen

Moeite met doorslapen?

Moeite met doorslapen. Je bent niet de enige die vannacht moeite heeft met doorslapen. Zo’n 60% van de Nederlanders is ontevreden over zijn of haar slaap en ruim 10% van de Nederlandse bevolking slaapt ronduit slecht. Wanneer je moeite hebt met doorslapen, dan slaap je wel goed in, maar ontwaak je na enige tijd en lig je lange periodes ongewenst wakker. Als je daardoor een slaaptekort opbouwt en je overdag niet fit voelt of je moeilijk kunt concentreren, dan spreek je van doorslaapproblemen.

Moeite met doorslapen.

Wat te doen als je moeite met doorslapen hebt?

Moeite met doorslapen

Rob de Ron, oprichter van de Slaapcursus.

Een slaapprobleem is in de meeste gevallen eigenlijk een ‘waakprobleem’. Veel slechte slapers zijn van nature namelijk alerter en waakzamer dan goede slapers. Slaapmiddelen stimuleren dan ook niet zozeer de slaap, maar onderdrukken de waakzaamheid: je wordt er suffer van. Door alleen naar de slaap te kijken en de oplossing in de nacht te zoeken, los je slaapproblemen niet op. Het is belangrijk om ook naar je waakritme en  de invulling van de dag te kijken. Moeite met doorslapen is namelijk net als alle andere slaapproblemen een 24 uurs probleem. Dat vraagt dus om een 24 uur oplossing. Richt je daarom bij de aanpak van je slaapprobleem ook op de kwaliteit van je dag, want juist daar liggen de kansen om je slaapprobleem aan te pakken. Op de Slaapcursus leer je hoe dit doet.

Slaapoefeningen

Het is de doelstelling van de Slaapcursus om de deelnemers weer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer aan de Slaapcursus drie slaapoefeningen voor thuis.

Te moe om goed te slapen

Ten tweede biedt de geboden kennis over biologische ritmes de deelnemers de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme, waarin naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten zijn om te herstellen. Kennis over dit biologische ritme helpt je om je werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken. Dat is belangrijk, want veel ontevreden slapers zijn eigenlijk te moe om goed te slapen.

Slaapproblemen los het overdag op

Moeite met doorslapen is net als alle andere slaapproblemen een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24-uurs oplossing. Door de oplossing niet uitsluitend in de nacht te zoeken, maar ook de kwaliteit van de dag erbij te betrekken, verminder je de slaapdruk en begin je in een betere conditie aan de nacht. Door minder moe aan de nacht te beginnen word je uitgerust wakker en ben je beter bestand tegen de inspanning en problemen van elke dag. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel van slapeloosheid.

De Slaapcursus helpt

Nieuwsgierig geworden of zin gekregen om op een ongedwongen manier kennis te maken met de slaapoefening en de slaapcursus? Wil je van alles leren over slaap en je te verbazen over de invloed die je, juist overdag, daarop hebt? Klik dan op onderstaande knop.

moeite met doorslapen

Moeite met doorslapen heeft 50 hits per maand en staat op pagina 1, plaats 2. Revisie op 4 januari 2018. Revisie op 5 februari 2018. . Opnieuw minimaal bewerkt op 30 maart. Het zoekwoord staat nu op positie 4. Yoast: aparte links maken binnen diverse pagina’s naar doorslapen,  omdat het zoekwoord doorslapen is gelinkt aan moeite met doorslapen.