Moeite met inslapen

Moeite met inslapen

Je bent niet de enige die vannacht moeite heeft met inslapen. Zo’n 60% van de Nederlanders is ontevreden over zijn of haar slaapkwaliteit en ruim 10% van de Nederlandse bevolking slaapt ronduit slecht. Wat kun je doen als je moeite hebt met inslapen?

Als je slaapproblemen pas ’s avonds of ‘s nacht wilt oplossen, ben je altijd te laat. Moeite met inslapen is net als alle andere slaapproblemen een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uur oplossing. Richt je niet alleen op de kwaliteit van de nacht, maar ook op de kwaliteit van je dag. Juist daar liggen de kansen om je inslaapprobleem effectief aan te pakken.

In een ontspannen sfeer kijk op de Slaapcursus  onder andere naar de wisselwerking tussen slapen en waken, want de opbouw van je dag en de invulling van je avond, zijn onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van je nachtrust. In een goed opgebouwd 24-uurs ritme versterkt de kwaliteit van je dag, de kwaliteit van je nacht. En omgekeerd. Wil je meedoen? Bekijk dan de cursusagenda voor de eerstvolgende slaapcursus.

Moeite met inslapen? De Slaapcursus helpt

Rob de Ron, slaapdeskundige, Yoga Nidra docent en oprichter van de Slaapcursus. Het is de doelstelling van de Slaapcursus om de deelnemers weer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer aan de Slaapcursus drie slaapoefeningen voor thuis.

Te moe om goed te kunnen inslapen

Ten tweede biedt de geboden kennis over biologische ritmes de deelnemers de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme, waarin naast slaap, ook pauze en rust kenmerkende momenten zijn om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanningen. Kennis over dit biologische ritme helpt deelnemers om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken. Dat is belangrijk, want veel ontevreden slapers zijn eigenlijk te moe om goed te kunnen inslapen.

Moeite met inslapen vraagt om een 24-uurs oplossing

Moeite met inslapen is net als alle andere slaapproblemen een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24-uurs oplossing. Door de oplossing niet uitsluitend in de nacht te zoeken, maar ook de kwaliteit van de dag erbij te betrekken, vermindert de slaapdruk en begint de slechte slaper in een betere conditie aan de nacht. Door minder moe aan de nacht te beginnen word je uitgerust wakker, ben je beter bestand tegen de inspanning en problemen van elke dag en wordt de vicieuze cirkel van slapeloosheid doorbroken.

Nieuwe slaapmethode

Met zijn nieuwe slaapmethode leert Rob de Ron  je op de slaapcursus binnen één dag je waakzaamheid te beheersen. Wanneer je weer controle krijgt over de ‘aankoop’, krijgt slaap weer de kans die het verdient en wordt het natuurlijk vermogen om goed in te slapen opnieuw in je wakker gemaakt.

Moeite met inslapen

Binnen één dag beter slapen

Het kan

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar de yoga nidra oefening. Ook neem ik pauzes. Dat werkt enorm ontspannend. Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Ik ben ook benieuwd of je nog iets van de andere cursisten hebt gehoord. En zo ja hoe het hen vergaat. Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. Meer reviews.

Moeite met inslapen
Moeite met inslapen

Cursus slapen voor particulieren

Slaap je licht, heb je moeite met inslapen of word je elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Word je van elk geluidje of gedachte direct wakker en alert? Of je nu oppervlakkig slaapt, moeite hebt met inslapen of met doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Het kan. Binnen één dag.

Lees hieronder meer over de cursus slapen voor particulieren.

Moeite met inslapen

Cursus slapen voor bedrijven en instellingen

Naast een cursus slapen voor particulieren geeft Rob de Ron ook workshops, lezingen en cursussen slapen voor bedrijven, (onderwijs)organisaties en (overheids)instellingen. Veel werknemers, scholieren en studenten weten met een aantal praktische handvatten al snel hun slaap te verbeteren.

Meer weten? Kijk op zakelijk.

Moeite met inslapen

Cursus slapen online bestellen

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg, ontwikkelde Rob de Ron de eerste Nederlandse cursus slapen. Vanaf 30 mei 2019 is deze curus slapen online te bestellen als boekwerk of pdf. Of je meoite hebt met inslapen of doorslapen, Deze ‘online cursus slapen’ is voor iedereen.

Wil je meer weten? Kijk op cursus slapen online.

Cursus slapen

Binnen één dag beter slapen. Het kan

Ik heb 1,5 week geleden je cursus slapen bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. Meer reviews.

Moeite met inslapen
Moeite met inslapen

Ook deelnemen?

De cursus slapen kost €155. Wil je samen met iemand komen? Dan betaal je ieder €135. De cursus is van 09.30 tot 17.00 uur. Aan het eind van de cursus slapen krijg je 3 slaapoefeningen mee.

Bekijk de cursusagenda voor de  eerstvolgende cursus slapen.

Moeite met inslapen

Aan het Vondelpark

De cursus slapen wordt gegeven in Amsterdam in Centrum de Roos aan de P.C. Hooftstraat, net in het Vondelpark. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Na aanmelding ontvang je meer informatie. 

Moeite met inslapen

Veel beter

De slaapoefening doe ik elke dag .Mijn dagen zijn zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter. Ik kan me beter concentreren, doe meer zonder stress en ben minder vermoeid.

Wil je meer reviews lezen? Klik dan op deze link.

Binnen één dag beter slapen

Het kan

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven." zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt."
.
Kasper Jansen, sportarts, onderzoeker, powernap specialist en schrijver van 'De Powernap Paradox.'

Slaapcursus. Rob de Ron. slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Moeite met inslapen
Moeite met inslapen

Moeite met inslapen …

Werkt een slaapmutsje?

Er wordt vaak gedacht gedacht dat alcohol een goed slaapmutsje is. Nee, zegt echter het overgrote deel van de slaapdeskundigen en de Jellinek kliniek. Alcohol helpt misschien wanneer je moeite hebt met inslapen, maar alcohol is niet goed voor de kwaliteit van je algehele nachtrust. De slaap is minder diep en onrustig. Sommige mensen worden ook eerder wakker wanneer ze alcohol gedronken hebben.

Een stuk minder uitgerust

Iemand die gedronken heeft en wel veel uren geslapen heeft, is echter wel een stuk minder uitgerust dan iemand die niet gedronken heeft en hetzelfde aantal uren heeft geslapen. De kwaliteit van de slaap is namelijk een stuk minder goed dan de kwaliteit van een nacht slaap zonder alcohol, waardoor een persoon een stuk minder uitgerust is.

Moeite met inslapen. Bron. Wil je meer lezen over de nadelige gevolgen van alcohol voor een gezonde nachtrust? Kijk dan bijvoorbeeld op de site van de Jellinek.

Moeite met inslapen

Vragen

Heb je nog vragen over de cursus slapen of over de organisatie van een workshop of lezing. Neem dan gerust contact met me op.

Moeite met inslapen

Meedoen

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de cursus slapen?

Moeite met inslapen

Online

Vanaf 30 mei is het mogelijk de cursus slapen online als pdf of boek te bestellen. Wil je meer weten? Kijk op online.

Moeite met inslapen

De pagina ‘moeite met inslapen’ is onderdeel van de hoofdpagina ‘inslaapproblemen’ . Deze pagina van van de slaapcursus en voor het laatst bijgewerkt in april 2019.

Moeite met inslapen