Slaap en Werknemer

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor uw werknemers. De praktische handvatten die hen worden aangereikt tijdens de workshop of lezing ‘Slaap en Werknemer’, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond.

Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Slaap en Werknemer

Slaap en Werknemer. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaap en Werknemer

Ongeveer een derde van de werknemers heeft problemen met slaap. Zij zitten vaak in een vicieuze cirkel: door stress hebben ze slaapproblemen en omdat ze bang zijn door hun slaapproblemen niet meer goed te functioneren, hebben ze stress. De workshop of lezing ‘Slaap en Werknemer’ kan veel voor hen betekenen. Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

Meetbaar effect

Niet goed slapen kan grote gevolgen hebben. Eén slechte nacht heeft al meetbaar effect op het cognitief en emotioneel presteren. Als de slaapproblemen aanhouden, zijn de gevolgen niet te negeren. Ons hele systeem raakt ontregeld, zowel fysiek, mentaal en emotioneel.

Slecht slapen is slecht voor het werk

Mensen die slecht slapen verzuimen daarom meer en vaker. Ook hebben ze concentratieproblemen, moeite met plannen en het houden van overzicht. Daarnaast is er een grotere kans op het maken van fouten, met een toenemend risico voor de veiligheid. Werknemers worden prikkelbaar en zijn minder bestand tegen de werkdruk.  Slecht slapen maakt bovendien vatbaarder voor kritiek en ons algehele gevoel van welzijn daalt. 

Productiever en socialer

Dit inzicht vraagt om een actieve aanpak van slaap- problemen, want omgekeerd gaat het verhaal ook op. Werknemers die goed slapen zijn productiever, maken minder fouten, melden zich minder vaak ziek, én verzuimen minder! Ook vertonen werknemers die goed slapen minder ongewenst gedrag. Daarnaast zijn ze socialer en zijn minder vaak betrokken bij onderlinge conflicten.

Investeren in slaap en werknemer

Simpelweg het verbeteren van de slaap leidt tot betere prestaties over de gehele linie. Kortom, goed slapen is goed voor het werk en investeren in slaapkwaliteit van uw werknemers wordt rijkelijk beloond. Wil je meer weten over de workshop of lezing ‘Slaap en werknemer’ of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met me op.

Slaap en Werknemer

Slaap en Werknemer

 “Toen uit ons interne vitaliteitsonderzoek naar voren kwam dat slaap zo’n belangrijk onderwerp is, hebben wij dit hoog op de agenda gezet. De belangrijkste winst is dat het bespreekbaar wordt zodat we er preventief ook echt wat aan kunnen doen.”

Slaap en werknemer. Bron Arboned.nl. Gerda Verpoorte. Directeur Arbodienst Rabobank

Slaap en Werknemer

Slaap en Werknemer. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Slaap en Werknemer

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Een slaapworkshop  of lezing kan veel betekenen

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Investeren in slaap loont

Iedereen heeft behoefte aan slaap. Het maakt niet uit wat uw functie, positie of achtergrond is. Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, alle medewerkers voelen zich beter na een goede nachtrust. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Slaap en Werknemer

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaap en Werknemer

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaap en Werknemer

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaap en Werknemer

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaap en Werknemer

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaap en Werknemer

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaap en Werknemer
Slaap en Werknemer. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
.