Slaapcollege

Slaapcollege

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaapcollege veel kan betekenen voor werknemers en studenten. De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Wil je meer weten over de organisatie van een slaapcollege voor uw bedrijf, instelling of organisatie? Neem dan contact met ons op.

Slaapcursus

Slaapcollege. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaapcollege

Veel studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Zo komen ze vaak in een vicieuze cirkel. Door stress tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te functioneren en te presteren, hebben ze stress. Een slaapcollege kan veel voor hen betekenen. Het helpt de studenten weer de controle over hun slaap terug te krijgen.

Het juiste perspectief

Bij het herstel van een gezonde slaap, richtten we ons tijdens het slaapcollege niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs aangelegenheid en vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van de studenten, zowel tijdens de studie als privé.

De juiste doelstelling

De doelstelling van het slaapcollege is de studenten weer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken gebruikt de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere student na het slaapcollege een slaapoefening.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de student de juiste handvatten om zijn of haar persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de studenten om hun studie en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

De juiste beslissing

Een slaapcollege kan veel betekenen voor studenten die dagelijks hinder ondervinden van hun chronisch slaapgebrek. Een slaapcollege met praktische handvatten leidt vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Goed uitgeslapen studenten zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van de studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Slaapcollege

Er is gelukkig iets aan te doen

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”
.
Slaapcollege. Kasper Jansen, sportarts, onderzoeker, powernap specialist en schrijver van ‘De Powernap Paradox.’

Ook een slaapcollege organiseren?

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapcollege veel kan betekenen voor studenten en scholieren. De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen scholieren en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van scholieren en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten een slaapworkshop of slaapcollege aan.

slaapcollege

Organisaties

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Brandweer Amsterdam Amstelland

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

slaapcollege

Ondernemingen

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

slaapcollege

Instellingen

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Stichting Burn Out en Stress

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

slaapcollege

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, organisatie of onderwijsinstelling een slaapcollege organiseren en een offerte aanvragen?

slaapcollege

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jouw slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

slaapcollege

Meedoen?

Heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus en wil je ook binnen één dag je slaap verbeteren? Meld je dan nu aan:

Slaapcollege, college over slaap, slaap college

Slaapcollege

Slapend Hondje (1640) Rembrandt (1606-1669)

.

Slaapcollege

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt tijdens het slaapcollege, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Wil je meer weten over de organisatie van een slaapcollege of slaapworkshop voor uw bedrijf, instelling of organisatie? Neem dan contact met ons op.

Slaapcursus.nl

> Verantwoording Afbeeldingen
Een groot deel van de afbeeldingen is afkomstig van Commons.Wikimedia.org. Overige afbeeldingen zijn in eigen beheer of in beheer van musea, stichtingen en (privé)collecties, maar vrij toegankelijk en voor publiek beschikbaar. In die gevallen is de bron onderstreept en gelinkt aan de desbetreffende musea, stichtingen en (privé)collecties.
*) Eigen Beheer Slaapcursus, Cursus Slapen. Professor Erik Scherder (Meer over slapen en Hersenen van Professor Erik Scherder bij Omroep Max) en Slaaponderzoeker Rob de Ron bij het Slaapcongres van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

*) Tags: Slaapcollege, college over slaap, slaap college

Slaapcollege, College over Slaap

Slaapcollege, College over Slaap

Detail van De oogst (1565) Pieter Breughel de Oude (ca.1526-1569)