Slaapcollege

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaapcollege veel kan betekenen voor werknemers en studenten. De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Wil je meer weten over de organisatie van een slaapcollege voor uw bedrijf, instelling of organisatie? Neem dan contact met ons op.

Slaapcursus

Slaapcursus. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaapcollege

Veel studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaapcollege met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. Het slaapcollege wordt met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron.

Studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te functioneren en te presteren, hebben ze stress. Een slaapcollege kan veel voor hen betekenen. Het slaapcollege helpt de studenten weer de controle over hun slaap terug te krijgen.

Het juiste perspectief

Bij het herstel van een gezonde slaap, richtten we ons tijdens het slaapcollege niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs aangelegenheid en vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van de studenten, zowel tijdens de studie als privé.

De juiste doelstelling

De doelstelling van het slaapcollege is de studenten weer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken gebruikt de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere student na het slaapcollege een slaapoefening.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de student de juiste handvatten om zijn of haar persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de studenten om hun studie en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

De juiste beslissing

Een slaapcollege kan veel betekenen voor studenten die dagelijks hinder ondervinden van hun chronisch slaapgebrek. Een slaapcollege met praktische handvatten leidt vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Goed uitgeslapen studenten zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van de studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Slaapcollege

Er is gelukkig iets aan te doen

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”
.
Kasper Jansen, sportarts, onderzoeker, powernap specialist en schrijver van ‘De Powernap Paradox.’

Rijkelijk beloond

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaapcollege veel kan betekenen voor werknemers en studenten. De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties.

Zij gingen u voor

Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers, scholieren of studenten een slaapworkshop of slaapcollege aan.

Slaapcollege, college over slaap voor studenten en scholieren
Slaapcollege, college over slaap voor studenten en scholieren
Slaapcollege, college over slaap voor studenten en scholieren
Logo Belastingdienst. Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Logo DSM. Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Logo Rijks Universiteit Groningen (RUG). Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaapcollege

Korte impressie (zonder geluid) van een Slaapcollege voor de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Workshop

Korte impressie (zonder geluid) van een Yoga Nidra workshop voor de Metalektrodag in Rotterdam.

Slaapcursus

Korte impressie (zonder geluid) van de Slaapcursus met Sophie Hilbrand voor BNNVARA.

Slaapcollege

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie ook een slaapcollegeg organiseren of een offerte aanvragen?

Slaapcollege

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaapcollege

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaapcollege
Slaapcollege. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.