Slaapconsult

Slaapconsult

Een slaapconsult, slaaptherapeut of slaapcursus? Wat past het beste bij? Je kunt een slaapconsult, therapeut of coach benaderen en een online traject volgen. Meestal wordt er met een bepaalde methode gewerkt. Vaak is dit een cognitieve gedragstherapie. Anders dan bij een individueel slaapconsult, sta je er bij  de Slaapcursus niet alleen voor. Je deelt je ervaringen met een ander. Daarnaast duurt het minder lang dan een slaapconsult: zo duurt de slaapcursus van Rob de Ron één dag.

Slaapcursus

Slaapconsult. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaapconsult

Bij een slaapconsult is er net als bij een slaaptherapeut en slaapcoach sprake van een individuele begeleiding. Bij een slaapconsult krijg je een beeld van de mogelijke oorzaken van je slaapprobleem. Uiteraard krijg je een advies over de mogelijkheden die er zijn om je slaap te verbeteren. Een slaapconsult gebeurt vaak online. Wil je direct contact dan kun je een slaapcursus overwegen

Slaapcoach of slaaptherapeut

Net als bij een slaapconsult hebben een slaapcoach en slaaptherapeut als doel de gevolgen van een slaapstoornis te verhelpen of te verminderen. Qua doelstelling verschilt dit niet van een slaapcursus, maar een slaapcursus is collectief. Een slaapcursus volg je met meerdere deelnemers die eveneens kampen met slaapproblemen. Je herkent elkaars problemen en het delen van je ervaringen kan erg leerzaam zijn.

Slaapcursus

Een slaapcursus volg je niet via internet. Je hebt direct contact met de slaapdeskundige en kun je gericht vragen stellen. Een Slaapcursus duurt ook minder lang dan een slaapconsult of een traject met een slaapcoach of slaaptherapeut. Bij de Slaapcursus krijg je in èèn dag inzicht in de oorzaak van je slapeloosheid en de aanpak daarvan.

Slaapconsult

Baanbrekend is dat hij de oplossing in de dag zoekt

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”
.
Slaapconsult. Kasper Jansen, sportarts, onderzoeker, powernap specialist en schrijver van ‘De Powernap Paradox.’

Slaapconsult

Slaapcursus

Heb je moeite met inslapen of doorslapen en word je elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Slaap je licht en maken geluidjes en gedachten je direct wakker? Of je nu licht slaapt, moeite hebt met inslapen of doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Leer ook binnen één dag beter slapen.

Wil je deelnemen aan de Slaapcursus?

Slaapconsult

Zakelijk

Naast een slaapcursus geeft Rob de Ron ook slaapworkshops en slaaplezingen. Veel werknemers en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een aantal praktische handvatten om de slaap te verbeteren, kan veel voor hen betekenen.

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? 

Slaapconsult

Rob de Ron

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg, bleek niets echt te werken. Samen met haar koos slaaponderzoeker en yoga nidra deskundige Rob de Ron voor een geheel nieuwe aanpak. Dat had al snel succes. Daarom richtte hij in 2011 de eerste Slaapcursus van Nederland op.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

Slaapconsult

Slaapconsult

Slapend Hondje (1640) Rembrandt (1606-1669) 

Slaapconsult

Anders dan bij een individueel slaapconsult, sta je er bij  de Slaapcursus niet alleen voor. Je deelt je ervaringen met een ander. Daarnaast duurt het minder lang dan een slaapconsult: zo duurt de slaapcursus van Rob de Ron één dag. Wil je ook deelnemen aan deze bijzondere cursus? Meld je dan nu aan:

Slaapcursus.nl

> Verantwoording Afbeeldingen
Een groot deel van de afbeeldingen is afkomstig van Commons.Wikimedia.org. Overige afbeeldingen zijn in eigen beheer of in beheer van musea, stichtingen en (privé)collecties, maar vrij toegankelijk en voor publiek beschikbaar. In die gevallen is de bron onderstreept en gelinkt aan de desbetreffende musea, stichtingen en (privé)collecties.
*) Eigen Beheer Slaapcursus, Cursus Slapen. Professor Erik Scherder (Meer over slapen en Hersenen van Professor Erik Scherder bij Omroep Max) en Slaaponderzoeker Rob de Ron bij het Slaapcongres van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

*) Tags: Slaapconsult

Slaapconsult

Slaapconsult

Detail van De oogst (1565) Pieter Breughel de Oude (ca.1526-1569)