Slaapcursus Online

Slapen en waken horen bij elkaar. In een goed opgebouwd 24-uurs ritme versterkt de kwaliteit van je dag, de slaapkwaliteit. En omgekeerd. De Slaapcursus Online kan je daarbij helpen.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Slaapcursus Online. Professor Erik Scherder en slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcollege voor de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Slaapcursus 

Slaap je licht, heb je moeite met inslapen of word je elke nacht na een tijdje wakker? Of je nu oppervlakkig slaapt, moeite hebt met inslapen of doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Het kan in één dag. Wil je ook deelnemen aan deze bijzondere Slaapcursus? Wil je weten wanneer de eerstvolgende Slaapcursus is?

Bekijk de cursusagenda

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Cursus Slapen Zakelijk 

Naast een slaapcursus voor particulieren geeft Rob de Ron ook cursussen, workshops en lezingen. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een aantal praktische handvatten om de slaap te verbeteren, kan veel voor hen betekenen.

Meer weten? Kijk op zakelijk.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Rob de Ron

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg, bleek niets echt te werken. Samen met zijn vrouw koos slaaponderzoeker, yoga nidra en slaapyoga deskundige Rob de Ron voor een nieuwe aanpak. Dat had al snel succes. Daarom richtte hij in 2011 de eerste Slaapcursus van Nederland op.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

Slaapcursus Online

Welkom bij de Slaapcursus Online. Er gaat niets boven een echte Slaapcursus waarbij je direct contact hebt met andere mensen die moeite hebben met slapen en waarbij je rechtstreeks vragen kunt stellen en de slaapoefeningen uit eerste hand leert en ervaart, maar niet iedereen kan hieraan deelnemen. Vandaar deze Slaapcursus Online.

Kosten

Na betaling van € 33 ontvang je een uitgebreide tekst met heldere uitleg met duidelijke afbeeldingen, een aantal praktische opdrachten en, misschien wel het allerbelangrijkst, een serie slaapoefeningen voor thuis. Mocht je daarna kiezen voor de echte Slaapcursus, dan brengen we het bedrag van €30 in mindering op het cursusgeld van € 155 en betaal je dus slechts €125.

Kun je dan iets leren over slaap?

Of je nu in eerste instantie voor de Online cursus kiest of direct voor de echte Slaapcursus, het woord cursus lijkt misschien vreemd. Kun je iets leren over slaap? Iets waardoor je zelfs beter gaat slapen? Jazeker! In deze Slaapcursus leer je slapen dankzij de slaapoefeningen en krijg je een geruststellend antwoord op al je slaapvragen die iedereen zichzelf wel eens stelt:

Is het bijvoorbeeld wel zo gewoon om 8 uur aaneengesloten te slapen, of is het heel natuurlijk om na zo’n 4 tot 5 uur slaap, enige tijd wakker te liggen en daarna wat oppervlakkiger te slapen?

En hoe komt het dat ’s nachts kleine dingen, zo groot worden? Lig je daardoor misschien te piekeren of houden juist onbelangrijke gedachten je uit de slaap? En waarom is het toch zo frustrerend om wakker te liggen, terwijl anderen wèl slapen?

En lig je eigenlijk wel werkelijk wakker? Of slaap je misschien meer dan je denkt? Zeker de helft van de mensen die zich laat onderzoeken, blijkt voldoende te slapen. Dat noemen we pseudo insomnie of slaapmisperceptie. Hoe ontstaat dit verschil tussen jouw ervaring en de resultaten van een slaap-waak onderzoek?

We kijken ook naar de vraag of je te moe kunt zijn om goed te slapen. Om te weten hoe dit komt, leren we in deze slaapcursus de belangrijkste verschillen te herkennen tussen vermoeidheid en slaperigheid.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Slaapcursus Online. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de echte Slaapcursus van Rob de Ron. 

Je slaap begrijpen en verbeteren

In deze Slaapcursus Online krijg je een verassend antwoord op al je slaapvragen. Terechte vragen, want slaap is niet alleen belangrijk voor je welbevinden en gezondheid, maar ook een boeiend kennisgebied, waarbinnen nog veel te ontdekken valt. Zowel voor de wetenschap als voor onszelf. Al die ontdekkingen helpen je om je eigen slaapgedrag en dat van anderen, beter te begrijpen en te verbeteren. Daartoe krijg je ook een aantal opdrachten en vooral praktische handvatten.

Slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht

Die opdrachten en handvatten gaan niet alleen over de nacht, maar voor een belangrijk deel over de invulling van je dag. Slapen en waken zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je kunt zeggen dat een goede nachtrust, voor een belangrijk deel de kwaliteit van je dagelijks leven bepaalt. Maar ook het omgekeerde geldt: het ritme en de kwaliteit van je dagelijks leven, heeft weer invloed op de kwaliteit van je slaap. Eigenlijk heel logisch, want waken en slapen horen letterlijk bij elkaar als dag en nacht.

Samen op Ontdekking

Ik zie er naar uit om samen een leerzame en vooral bruikbare ontdekkingsreis door slaapland te maken. Een reis die je helpt om beter te slapen, uitgerust wakker te worden, overdag fit te zijn én ook nog voldoende energie over te hebben, om je avonden zinvol en aangenaam te besteden.

De juiste beslissing 

Ik zou het fijn vinden om in deze slaapcursus samen met jou dieper in de wereld van slapen én waken te duiken en misschien denk je direct “daar heb ik iets aan, ik schrijf me nu in” en misschien twijfel je. Slaap er dan gerust een nachtje over. Een goede nachtrust helpt je namelijk de juiste beslissingen te nemen.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Binnen één dag beter slapen. Het kan

Ik heb 1,5 week geleden je cursus slapen bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. Meer reviews.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Slaapcursus Online. Linda TV. Patrick wil slapen. Patrick Mertens interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra specialist Rob de Ron.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Cursus slapen een goede beslissing 

Nu ik na een jaar de balans opmaak kan wel zeggen dat het investeren in een cursus slapen een van mijn betere beslissingen is geweest. Het toepassen van de opgedane kennis op de cursus slapen heeft tot gevolg dat je zover ontspant dat je er van in slaap valt. Je leert een verbluffend simpele ontspanningstechniek die het gemaal in je grijze massa tot zo’n laag pitje terugbrengt dat je al snel onder zeil gaat.

Herman Mateboer in zijn colum van maart 2017 in het luchtvaartnieuws. Lees hier het hele artikel.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Ook deelnemen?

De cursus slapen kost €155. Wil je samen met iemand komen? Dan betaal je ieder €135. De cursus is van 09.30 tot 17.00 uur. Aan het eind van de cursus slapen krijg je 3 slaapoefeningen mee.

Bekijk de cursusagenda voor de  eerstvolgende cursus slapen.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Aan het Vondelpark

De cursus slapen wordt gegeven in Amsterdam in Centrum de Roos aan de P.C. Hooftstraat 183. Het gebouw ligt net in het Vondelpark. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Na aanmelding ontvang je meer informatie. 

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Veel beter

De slaapoefening doe ik elke dag. Mijn dagen zijn zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter. Ik kan me beter concentreren, doe meer zonder stress en ben minder vermoeid.

Wil je meer reviews lezen? Klik dan op deze link.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Slaapproblemen? Gelukkig is er iets aan te doen

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de ‘Cursus Slapen’aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”
.
Kasper Jansen, sportarts, onderzoeker, powernap specialist en schrijver van ‘De Powernap Paradox.’

Cursus slapen voor bedrijven, instellingen en organisaties

Onderstaande bedrijven, instellingen en organisaties maakten gebruik van de kennis en ervaring van de Rob de Ron. Zij boden hun werknemers, scholieren of studenten een lezing, workshop of cursus slapen aan. 

Onderstaande beeldfragmenten geven een korte impressie (zonder geluid) van een lezing, workshop of cursus slapen. Er is veel mogelijk. Wil je meer weten? Kijk dan op zakelijk. Wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met me op.

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Vragen

Heb je nog vragen over de cursus slapen of over de organisatie van een workshop of lezing. Neem dan gerust contact met me op.

Cursus slapen, cursus beter slapen, cursus slaapproblemen, cursus slapeloosheid,

Meedoen

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de cursus slapen?

Slaapcursus Online, Online Slaapcursus

Rob de Ron

De cursus slapen is opgericht door Slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent Rob de Ron, nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg.