Slaapcursus voor Werkend Nederland

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapcursus, of slaapworkshop veel kan betekenen voor uw werknemers. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond.

Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Slaapcursus voor Werkend Nederland

Slaapcursus voor Werkend Nederland. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaapcursus voor werkend Nederland

Slaapcursus voor werkend Nederland. Ongeveer een derde van de Westerse bevolking rapporteert stress door slaapproblemen. Werknemers met slaapproblemen zitten vaak in een vicieuze cirkel: door stress hebben ze slaapproblemen en omdat ze bang zijn door hun slaapproblemen niet meer goed te functioneren, hebben ze stress. Herstel begint bij de juiste balans tussen werk en rust.

“Als ik nu niet slaap ben ik morgen niet fit”

Veel mensen die ‘s nachts wakker liggen, maken zich zorgen over hun inzetbaarheid, zowel privé als op het werk. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. De slaapoefeningen die uw medewerkers als onderdeel van de  ‘Slaapcursus voor werkend Nederland’ ontvangen helpen direct de slaapkwaliteit te verbeteren. Daarnaast neemt het bieden van de juiste handvatten een deel van hun zorgen weg. Het 24-uurs perspectief op slaap, vermindert bovendien de spanningen rond de nacht. Deze slaapoefeningen en het feit dat men er overdag iets aan kan doen, geeft uw werknemers het vertrouwen en de controle waarnaar ze zoeken.

Slaapcursus voor werkend Nederland

Slaapcursus voor werkend Nederland

 “We hebben binnen en naast het werk tegenwoordig een cursus voor bijna alles. Van een assertiviteit-training tot een cursus mindfulness. Allemaal om beter in je vel te zitten. Waarom nemen werkgevers slaapproblemen dan zo weinig serieus? Als je de prestaties van je medewerkers echt wilt verbeteren, bied je anno 2016 iedereen een slaapcursus aan.” 

Slaapcursus voor werkend Nederland. Bron: Jan Willem Evers, directeur Zilveren Kruis

Rijkelijk beloond

Simpelweg een slaapcursus kan veel betekenen voor je werknemers. Het verbeteren van de slaapkwaliteit leidt vrijwel altijd tot minder ziekteverzuim, betere prestaties en meer productiviteit. Goed uitgeslapen mensen zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van je werknemers wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Het juiste perspectief

De Slaapcursus voor werkend Nederland, richt zich niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een namelijk een 24 uurs probleem, dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, zowel op het werk als privé.

Duidelijke doelstellingen

De doelstelling van de Slaapcursus voor werkend Nederland is de werknemers meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

Slaapcursus voor Werkend Nederland

Slaapcursus voor Werkend Nederland. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Slaapcursus voor werkend Nederland

Problemen tijdens je werk

“Het is alom geaccepteerd om slaappillen te nemen, maar dit is een ontkenning van het daadwerkelijke probleem. We willen er vaak niet aan dat we een slaapprobleem hebben. Terwijl structureel een paar uur minder slaap dan je nodig hebt je al ernstig in de problemen kan brengen tijdens je werk.” 

Slaapcursus voor werkend Nederland. BronEus van Someren, hoofd afdeling Slaap en Cognitie Nederlands Herseninstituut van de KNAW en hoogleraar integratieve neurofysiologie aan de VU.

Slaapcursus voor werkend Nederland

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Minder ziekteverzuim en betere prestaties

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Een slaapworkshop of lezing kan veel betekenen

Iedereen heeft behoefte aan slaap. Het maakt niet uit wat uw functie, positie of achtergrond is. Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, alle medewerkers voelen zich beter na een goede nachtrust. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Slaapcursus voor werkend Nederland.

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaapcursus voor werkend Nederland.

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaapcursus voor werkend Nederland.

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaapcursus voor Werkend Nederland

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaapcursus voor Werkend Nederland

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaapcursus voor Werkend Nederland

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaapcursus voor Werkend Nederland
Slaapcursus voor Werkend Nederland. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.