Slaaplezing

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaaplezing veel kan betekenen voor uw werknemers of studenten. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. 

Wil je meer weten over de organisatie van een slaaplezing voor je bedrijf, instelling of organisatie en een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Slaaplezing

Slaaplezing. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaaplezing

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaaplezing met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. De presentatie van de slaaplezing wordt met veel kennis en betrokkenheid verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker Rob de Ron.

Vicieuze cirkel

Werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een slaaplezing kan veel voor hen betekenen. De lezing over slaap helpt de medewerkers, scholieren en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Het juiste perspectief

Bij het herstel van een gezonde slaap, richtten we ons tijdens de lezing niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

De juiste doelstelling

De doelstelling van de slaaplezing is de werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken gebruiken we een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere deelnemer aan de lezing een slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten 

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

 

Slaaplezing

Problemen in het dagelijks functioneren

Van de werknemers die rapporteerden dat ze slaapproblemen hadden, gaf 41 procent aan dat zij daardoor belemmerd werden bij hun dagelijkse functioneren.  Zij waren bijvoorbeeld minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd.

Een slaaplezing kan veel betekenen. Bron CBS

Slaapcursus

Slaaplezing. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Slaaplezing voor bedrijven, instellingen en organisaties

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. De praktische handvatten die hen worden aangereikt tijdens de slaaplezing, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaap, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Investeren in slaap loont

Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, iedereen voelt zich beter na een goede nachtrust. Daarom boden onderstaande bedrijven, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers, studenten of scholieren een slaapworkshop of slaaplezing aan.

Slaaplezing

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaaplezing

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaaplezing

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaaplezing

Slaaplezing

OMDen Haag

Slaaplezing

Slaapcollege

Rijks Universiteit Groningen

Slaaplezing

Slaapworkshop

Almere Slaapstad 

Slaaplezing

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een  slaaplezing of slaapworkshop organiseren en een offerte aanvragen?

Slaaplezing

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaaplezing

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaaplezing
Slaaplezing. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.