Yoga Nidra Rob de Ron Slaapyoga

Yoga Nidra

Yoga Nidra. De yoga van de slaap

Yoga Nidra Rob de Ron Slaapyoga

Nidra betekent slaap. Yoga Nidra is de yoga van de slaap. Het woord yoga is enigszins verwarrend omdat het meestal wordt geassocieerd met allerlei rek- en strekoefeningen. In yoga nidra hoef je alleen maar te liggen en te luisteren. Yoga Nidra oefeningen helpen je om tot rust te komen. Rust, is de ideale partner van slaap.

 

Rust is de ideale partner van slaap

Rust en slaap zijn twee fysieke en mentale condities die veel op elkaar lijken. Omdat rust en slaap ons organisme helpen herstellen van de inspanningen van alledag, hebben we ze beide nodig. Volledig tot rust komen kun je leren. Yoga nidra helpt je om er steeds beter in worden. Belangrijk, want rust is de onmisbare partner van slaap. Een rustgevende yoga nidra oefening is een goede voorbereiding op een gezonde nachtrust.

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Ook in de Griekse mythologie zijn rust en slaap de ideale partners. De gevleugelde Hypnos trouwt met Pasithea, de godin van de rust. Samen krijgen ze meerdere zonen, waaronder Morpheus. Morpheus kon de vorm van elk mens aannemen, om zo in iemands droom te verschijnen als zijn of haar geliefde! Het gezegde ‘slapen in Morpheus’ armen’, betekent dus een aangename slaap. 

Mijn partner

In 2010 sliep mijn vrouw slecht. Toen niets leek te helpen, vroeg ik mij af of yoga nidra iets voor haar zou kunnen betekenen. Nu heeft mijn vrouw niets met meditatie of yoga en een yoga nidra oefening van drie kwartier, duurt haar bovendien veel te lang. Omdat Yoga nidra oefeningen veel vage, spirituele elementen, die geen wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van je slaap, kan de oefening worden teruggebracht naar ongeveer een kwartier, zonder aan effect te verliezen.

Opgewekte aard

Dat kwartier moest voor mijn vrouw haalbaar zijn. Ik maakte een cd met drie oefeningen. Bij thuiskomst na haar werk, trok ze zich zo’n 20 minuutjes terug in de slaapkamer. Hoewel ze de eerste nachten nog vaak wakker lag, werd het gaandeweg steeds gemakkelijker om rustig te blijven en verder te slapen. De verbetering zette door en na enkele weken sliep ze weer als vanouds. Nu slaapt ze al jarenlang weer goed en haar energie en opgewekte aard is helemaal terug.

Slaapcursus

Geïnspireerd door de positieve resultaten bij mijn vrouw en andere mensen met slaapproblemen (lees hier de reviews), heb ik in 2011 de Slaapcursus opgericht. De drie oefeningen vormen nog altijd de basis van deze cursus. Tijdens de Slaapcursus doen we de yoga nidra oefening twee tot drie keer. Omdat yoga nidra niet moeilijk is, is dit voldoende. Na de cursus krijg je de oefeningen mee naar huis. Je kunt direct aan de slag.

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Heeeeel Positief

Mijn dagen zijn zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter. Ik kan me beter concentreren, doe meer zonder stress en ben minder vermoeid. De yoga nidra doe ik elke dag en het effect is heeeeel positief.

Yoga Nidra lezing

In 2016 organiseerde de Radboud Universiteit een avondvullend programma over slaap in het Lux theater in Nijmegen. Bekijk hier de lezing van yoga nidra docent Rob de Ron.

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Sophie op Slaapcursus

Afgelopen zomer was slaaponderzoeker en yoga nidra leraar Rob de Ron te zien in het programma ‘Sophie in de Mentale Kreukels’. Sophie Hilbrand onderzocht de invloed van slaap op onze gezondheid en nam deel aan de Slaapcursus.

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Trouw op Slaapcursus

“Dankzij yoga nidra slaapt zijn vrouw weer, vertelt Rob de Ron. Ook ik merk dat ik, nadat ik pas twee dagen heb geoefend, een nacht doorslaap.” Journaliste en psychologe Hinke Hamer nam voor het dagblad Trouw deel aan de Slaapcursus.

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Deelnemen

De Slaapcursus kost €155 en duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Aan het eind van de Slaapcursus krijg je drie yoga nidra oefeningen mee naar huis. Wil je samen met iemand deelnemen? Dan betaal je ieder €135.

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Er is veel mogelijk

Om een offerte aan te vragen of samen de juiste aanpak te bespreken en een passend product neer te zetten voor je medewerkers, studenten of scholieren, kun je  altijd contact met me opnemen.

Slaapcollege

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Slaapworkshop

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Openbaar Ministerie (OM)

Slaaplezing

Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Openbaar ministerie slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Radboud slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
DSM Waalwijk slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Autoriteit Financiele Markten AFM slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Gemeente Lelystad slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Only Human Den Haag slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Auping slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Scalda Middelburg slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
ROC Amsterdam slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Gemeente Zwolle slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
RABO Bank slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Universiteit van Amsterdam UVA slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Nestle Nederland slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Da Vinci College Dordrecht slaap Rob de Ron slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie
Yoga Nidra slaapyoga Rob de Ron Slaapcursus

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de Slaapcursus of over de organisatie van een college, workshop of lezing. Neem dan gerust vontact met me op.