Afb Slaapcursus

Slaapcursus in de Media

Slaapcursus in de Media, met o.a. podcast van Arie Boomsma, slaapcursus met Sophie Hilbrand, slaapcongres met Erik Scherder, boek over slaap van Catelijne Elzes en uitzendingen voor NPORadio1 van Mirthe van der Drift, Plus magazine

Op een gegeven moment was ik bang om naar bed te gaan. Ik ben toen de slaapcursus van Rob de Ron gaan volgen. Op dit moment slaap ik best goed. Meestal zo’n zes tot zeven uur per nacht.

Fotografe en Beeldredactrice Carla van Thijn over slaap in Plus Magazine.

Slaapcursus afb. Media Carla van Thijn
Slaapcursus afb. Carla van Thijn in Plus Magazine

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn Podcast over Routine (→) met slaaponderzoeker en Yoga Nidra (→) docent Rob de Ron (→). Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen. Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

Slaapcursus afb. Schrijfster van "Van dit Boek ga je Beter Slapen,' Katelijne Elzes, neemt deel aan de Slaapcursus.

Catelijne Elzes (→)

Schrijfster van ‘Van dit Boek ga je Beter Slapen’ (→), Catelijne Elzes (→) neemt deel aan de Slaapcursus en schrijft daarover in ‘Flow’ (→)

Slaapcursus afb. Erik Scherder en Rob de Ron voor slaapsymposion in de Duif in AMsterdam

Erik Scherder (→)

Hoogleraar Erik Scherder (→) en slaaponderzoeker Rob de Ron (→) tijdens het slaapcongres van de VU in Amsterdam (→).

Cursus beter slapen

Sophie Hilbrand (→)

Sophie Hilbrand (→) neemt deel aan een Yoga Nidra (→) slaapmeditatie tijdens de slaapcursus. Bekijk hier de aflevering (→)

Door zijn meditaties slaapt zijn vrouw weer, vertelt Rob de Ron. In huize De Ron is het een stuk gezelliger. En ook ik merk dat ik, nadat ik pas twee dagen overdag een kwartiertje heb geoefend, een nacht doorslaap.

Sportarts Kasper Jansen. Schrijver van de PowernapParadox
Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over her ontstaan van bizarre dromen.

Sportarts Kasper Jansen volgt de slaapcursus

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel.

Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel voor een goede nachtrust. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”

Naar boek bestellen of neem contact op met Kasper Jansen via desportarts.nl

Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over wat er gebeurt wanneer we dromen.
Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over her ontstaan van bizarre dromen.

Schrijfster Catelijne Elzes volgt de slaapcursus

Catelijne Elzes en Deborah Freriks schreven samen ‘Van dit Boek ga je Beter Slapen.’  De twee notoire slechte slapers speurden naar wetenschappelijk bewezen remedies tegen slapeloosheid. Zo volgde Catelijne de slaapcursus van Rob de Ron.

Ik heb het idee dat de rustmomenten mij een boel opleveren. Ik voel me na die tussenstops energieker – eerlijk gezegd vooral als ik niet in slaap ben gevallen – en evenwichtiger. Wat weer maakt dat ik ’s nachts minder pieker en ongeveer drie keer per maand zelfs een hele nacht doorslaap.”

Naar boek bestellen of neem contact op met Catelijne Elzes.

Slapen is Nietsdoen van Aline Kruit
Slapen is Niets doen van Aline Kruit

Slapen is Niets Doen van Aline Kruit

Aline Kruit is arts en gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen. In haar boek ‘Slapen is Niets Doen,’ waarom het bij slapeloosheid geen zin heeft steeds harder je best te doen. 

Als je het probleemvan het slechte slapen niet zelf kunt oplossen, is het verstandig om het gestructureerd aan te pakken met behulp van een slaapcursus. Ook een huisarts zal je altijd een slaapcursus adviseren.

‘Slapen is Niets doen,’ van Aline Kruit is een goede ondersteuning van kennis, inzichten en oefeningen die je tijdens de slaapcursus krijgt.

Naar boek bestellenof neem contact op met Aline Kruit.

Slaapcursus. Dagblad Trouw over Slaap en Slaaprevolutie.
Slaapcursus in de kampioen
Magazine Flow over Slaap en Slaaprevolutie.
Logo dezzp.nl. Slaapcursus Rob de Ron
Slechte Slapers. Artikel in het Nederlands Dagblad. Slaapcursus Rob de Ron.
Logo Props. Interview met Slaapdeskundige Rob de Ron
Libelle. Slaapcursus Rob de Ron
Zilveren Kruis slaapproblemen. Rob de Ron
NPO Start. De nachtzoen met Rob de Ron
Magazine Flow over Slaap en Slaaprevolutie.
Logo RTL nieuws rob de Ron Slaapcursus
Plus Magazine over de Slaapcursus
BNN VARA logo

Sophie Hilbrand over Slaap 

Sophie Hilbrand volgt de slaapcursus van Rob de Ron en krijgt verschillende manieren aangereikt om beter met haar slapen (en waken!) om te gaan. Ze neemt ook deel aan de yoga nidra slaap meditaties.
Slaapcursus afb. Sophie Hilbrand neemt deel aan de yoga nidra oefening tijdens de slaapcursus van Rob de Ron
Slaapcursus in de kampioen

Presentatrice Mirthe van der Drift interviewt Rob de Ron

Voor het vroege zondagochtend programma Fris! op NPO Radio 1 interviewt Mirthe van der Drift slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron
.
Beluister een drietal afleveringen:
Mirthe van der drift. Fris! Elke zondagochtend in de vroege uurtjes. interview over slaap met Rob de Ron.
Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over her ontstaan van bizarre dromen.

Het ontstaan van Bizarre Dromen

In onze dromen komen soms de raarste dingen voor. Gedachten waarvan je je blijft afvragen hoe ze zijn ontstaan. In tijden van corona zouden we deze onbewuste gedachten beter onthouden. Slaaponderzoeker Rob de Ron legt uit hoe dit komt. 

Naar interview op NPO Radio 1

Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over wat er gebeurt wanneer we dromen.

In Dromenland

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker. Hoe kan het dat ze alles uit deze droom in grote lijnen kan onthouden? Rob de Ron is slaap onderzoeker, en kan ons meenemen naar de fascinerende wereld van dromenland.

Naar interview op NPO Radio 1

Radio 1. Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron over wat zomertijd en wintertijd doen met ons slaapritme.

Wat doet warmte en licht met ons Slaapritme?

21 Juni is de langste zomerdag van het jaar. Heerlijk! Zo’n lichte, warme dagm Maar wat voor effecten heeft dit op onze slaap? En wat doet dit met ons slaapritme? Rob de Ron is slaaponderzoeker en legt het uit. 

Naar interview op NPO Radio 1

Slaapcursus E-book
Slaapcursus Luisterboek 1
Slaapcursus Luisterboek 2
Slaapcursus Luisterboek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaat. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand.

De Yoga Nidra slaapmeditaties die Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapcursus.nl (→) Yoga Nidra op YouTube (→).

Wil je het eens proberen? Zoek dan een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilig en op je gemak voelt. Je gaat op je rug liggen met de armen en benen enigszins gespreid. Wil je eerst meer lezen over deze houding waarin je Yoga Nidra (→) beoefent? Lees dan hier verder (→).

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus

Yoga Nidra op YouTube (→)

Op Youtube vind je de Yoga Nidra slaapmeditaties ‘Links-Rechts’ in 3 varianten: 15 minuten, 20 minuten en 25 minuten. Deze kun je ook vinden op luisterboek nr. 3 (→). Zowel de oefeningen op YouTube als op de luisterboeken zijn ingesproken door Rob de Ron (→). 

Yoga Nidra YouTube (→) is een onderdeel van de Slaapcursus (→)Naar YouTube (→)

Volgens slaapprofessor Eus van Someren (→) moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Dit keer mag jij rustig gaan liggen en de ogen sluiten, dan houd ik het vuurtje brandende …

De Yoga Nidra (→) slaapmeditaties op YouTube (→) en de luisterboeken (→) zijn ingesproken door slaaponderzoeker Rob de Ron (→)

 

Artikel november 2021: . Slaapcursus Media