Slaapworkshop of slaaplezing

Slaapworkshop of slaaplezing

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een cursus of (online) slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers en studenten met slaapproblemen. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers, scholieren en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in een slaapworkshop of slaaplezing wordt op verschillende fronten dan ook rijkelijk beloond.

Wil je meer weten over de organisatie van een slaapworkshop of slaaplezing voor uw bedrijf, instelling of organisatie en een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

slaapworkshop of slaaplezing

Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaapworkshop of slaaplezing maakt je collegialer

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een workshop of lezing over slaap en slapeloosheid met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. Het geeft de werknemer of student met slaapproblemen de controle over slaap terug. Doordat ze beter slapen zijn ze beter gehumeurd, collegialer, vindingrijker en productiever. De presentatie van de slaapworkshop of slaaplezing wordt met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met me op.

De slaapworkshop biedt het juiste perspectief

We richtten ons op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond, want goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

De slaapworkshop heeft een duidelijke doelstelling

De doelstelling van de slaapworkshop of slaaplezing is de werknemers of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de workshop of lezing een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

Beter slapen betekent niet alleen dat je meer gedaan krijgt in minder tijd omdat je uitgeruster, vindingrijker en productiever bent. Je bent ook beter gehumeurd, enthousiaster en collegialer.

De slaapworkshop geeft heldere handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en werkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én tegelijkertijd beter te slapen.

De slaapworkshop geeft praktische oefeningen

Zijn we niet allemaal goed geworden in die dingen waarin we nu goed zijn door kennis en oefening? En zijn we ons niet voortdurend blijven ontwikkelen? Niet alleen om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, maar ook om deze voortdurend ‘bij te spijkeren.’ Ook als het even wat minder gaat of wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn en we onze kennis willen onderhouden. Waarom zou dit alles niet ook voor slaap gelden? Ook slaap kun je oefenen. Je kunt je kennis bijspijkeren en je blijven ontwikkelen. De slaapworkshop maakt het prettig om te leren en leuk om te oefenen!

Investeren in slaap loont op alle fronten. Niet alleen daalt het ziekteverzuim, zijn er minder ongelukken en verbeteren de prestaties. Beter slapen maakt ook vriendelijker geduldiger en behulpzamer en creëert zo een betere sfeer.

Ook een (online) slaapworkshop voor werknemers of studenten organiseren?

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers en studenten. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten een slaapworkshop aan.

Slaapworkshop en slaaplezing

Organisaties

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

BDO Publieke Sector

Brandweer Amsterdam Amstelland

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Slaapworkshop en slaaplezing

Ondernemingen

Auping

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Tortuga Capital

Van Dyck Solar

Welten

Slaapworkshop en slaaplezing

Instellingen

AO Metalektro

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Stichting Burn Out en Stress

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaapworkshop en slaaplezing

Offerte aanvragen?

Wil je een (online) slaapworkshop of slaaplezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaapworkshop en slaaplezing

Vragen?

Vragen over de slaapworkshop voor je bedrijf, instelling of organisatie? Neem dan contact met me op.

Slaapworkshop en slaaplezing

Meedoen?

Wil je zelf meedoen aan de slaapcursus en ook binnen één dag je slaap verbeteren? Meld je dan aan.

Slaapworkshop en slaaplezing

Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapworkshop van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Slaapworkshop en slaaplezing

Samen met collega’s op slaapworkshop

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan ben je minder collegiaal, meld je je vaker ziek en maak je vaker fouten. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra voor NRC. 4 februari 2019

Slaapworkshop en slaaplezing

Detail Le Lit (Het Bed) (1893) van Toulouse Lautrec (1864-1901)

Slaapcursus of slaaplezing

Zijn we niet allemaal goed geworden in die dingen waarin we nu goed zijn door kennis en oefening? En zijn we ons niet voortdurend blijven ontwikkelen? Waarom zou dit niet voor slaap gelden?

Verantwoording afbeeldingen bij pagina ‘Slaapworkshop of slaaplezing:’
.
Een groot deel van de getoonde afbeeldingen op slaapcursus.nl is afkomstig van Commons.Wikimedia.org. Overige afbeeldingen zijn in eigen beheer of in beheer van musea, stichtingen en (privé)collecties, maar vrij toegankelijk en voor publiek beschikbaar, met speciale dank aan het Rijksmuseum Amsterdam.
.
Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901) Le Lit (Het Bed) 1893. Musee d’Orsay, Parijs.
.
Slaapworkshop of slaaplezing, terug naar Homepagina. →