Slaaptraining volwassenen (slaapcoach volwassenen)

Slaaptraining volwassenen

De ervaren slaapcoach Rob de Ron (→) helpt je op de slaaptraining voor volwassenen op een ontspannen manier de controle over je slaap terug te krijgen 

Slaapcursus.nl (→). Een bijzonder slaaptraining voor volwassenen door slaapcoach voor volwassenen Rob de Ron (→)

De slaaptraining voor volwassenen wordt gegeven door slaaptrainer Rob de Ron (→)Hij herkent het beeld dat slaapprofessor Eus van Someren (→) schetst van de slapeloze mens. Volgens professor van Someren moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn. Vanaf de evolutie van de mens, hielden zij het vuurtje brandende. Zo zorgden ze, dat mede stamgenoten in de koude wintermaanden warm bleven, en hielden ze roofdieren op veilige afstand. Door hun waakzaamheid en alertheid zorgden voor het overleven en voortbestaan van de mensheid.

Slaapregister.nl (→) is een groot onderzoek naar de oorzaak van slapeloosheid, door Eus van Someren.   Het onderzoek duurt meerdere jaren en je kunt er aan deelnemen (→)

Inmiddels hebben duizenden goede en slechte slapers deelgenomen aan dit bijzondere onderzoek in samenwerking met de VU Amsterdam (→). Daaruit blijkt o.a. dat de fysiologie van de ‘wakkerliggers’ gevoeliger is afgesteld dan die van de goede slapers. Veel mensen die lijden aan slapeloosheid, zijn van nature waakzaam en alert. Ze staan zogezegd gemakkelijk AAN. Niet zozeer de onmogelijkheid om te UIT te staan en te slapen, maar het vermogen om AAN te staan, houdt hen uit de slaap.

Op de slaaptraing volwassenen kijk je met samen met slaapcoach Rob de Ron (→) op een heel andere manier naar je slapeloosheid en kiezen we voor een nieuwe aanpak

Slaapcursus.nl (→). Slaaptraining volwassenen door slaaptrainer Rob de Ron (→)

Veel slapeloze mensen zijn dan ook niet zozeer slechte slapers, maar goede wakers. Volgens van Someren (→) is slapeloosheid voor een belangrijk deel een genen kwestie.  In zijn visie stamt de huidige slapeloze mens af van de vroegere ‘wakers van het vuur (→).’ 

Dit vermogen om wakker en waakzaam te zijn, maakt dat menige slechte slaper gemakkelijk AAN staat. Daardoor krijgt slaap niet – het vermogen om UIT te staan – net de kans die het verdiend. Gelukkig kunnen we dit vermogen leren beheersen, waardoor slaap weer de kans krijgt die het verdiend.

Op de slaaptraing voor volwassenen kijken we niet zozeer naar de nacht, maar naar de dag. Gedurende de dag zijn er tal van mogelijkheden om de AAN-knop te leren beheersen en de balans tussen waken en slapen te herstellen. 

In deze slaaptraining voor volwassenen geeft slaaptrainer Rob de Ron (→) je daartoe een drietal duidelijke handvatten. Daarnaast leer een aantal oefeningen op basis van Yoga Nidra de yoga van de slaap (→). 

Slaaptraining volwassenen (slaapcoach volwassenen)

Slaapprobleem oplossen door je best te doen werkt niet

Om beter te slapen ben je vaak uitsluitend gericht op de nacht en je slaap. Met allerlei middeltjes en maniertjes probeer je wanhopig de controle over je slaap terug te krijgen. Denk aan minder koffie, melatonine, magnesium en slaapmiddelen.
.
Misschien pas je daarnaast ook je gedrag aan. Drink je minder koffie, ga je op vaste tijden naar bed, kijk je ’s avonds laat niet in het blauwe licht van een beeldscherm of gebruik je oordopjes. Maar wat je ook doet of gebruikt, het werkt niet zoals je hebt gemerkt.
.
Op deze slaaptraining voor volwassenen gaan we het daarom heel anders aanpakken.

Slaaptraining Volwassenen door slaapcaoch Rob de Ron (→)

Slaapcoach volwassenen

Door je best te doen om te slapen, sta je AAN om UIT te staan

Het is begrijpelijk dat je zo je best doet om de controle over je nacht terug te krijgen, maar op deze manier sta je eigenlijk AAN om UIT te staan. Dat werkt averechts. Door je uitsluitend te richten op de nacht en je slaap, raakt de balans tussen waken en slapen steeds verder uit evenwicht. 
.
Het juist de bedoeling is om je vermogen om AAN te staan, te leren beheersen. Op deze slaaptraining voor volwassenen doen we niet ’s nachts, maar overdag.
.
Want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht: verbeter je de één, dan verbeter je ook de ander.

Slaaptraining Volwassenen door slaapcaoch Rob de Ron (→)

slaaptraining volwassenen

3 Duidelijke handvatten om je waakzaamheid te beheersen

Door je voortdurend te richten op je slaap en de nacht, ben je in de vicieuze cirkel van slapeloosheid terecht gekomen. Op de slaaptraining voor volwassenen krijg je 3 duidelijke handvatten. Deze helpen je direct om je waakzaamheid onder controle te krijgen en uit deze cirkel te stappen.
.
Dat doen we niet ’s nachts. Wanneer je pas ’s nachts je slaapprobleem wilt aanpakken, ben je altijd te laat. We doen het overdag. Daar liggen de mogelijkheden om je vermogen om AAN staan te leren beheersen.
.
Alleen zò breng je dag en nacht, waken en slapen, weer in balans en krijgt slaap weer de kans die het verdiend.

Slaaptraining Volwassenen door slaapcaoch Rob de Ron (→)

Afb. Slaaptraining volwassenen door slaapcoach Rob de Ron

Een goede slaper doet niets om beter te slapen, terwijl de goede waker van alles doet. Op die manier sta je op die manier eigenlijk AAN staat, om UIT te staan. Dat werkt averechts, zoals je hebt gemerkt. Het brengt je in de vicieuze cirkel van slapeloosheid

Slaapcursus.nl (→) Slaap coach volwassenen Rob de Ron (→), geeft een bijzondere slaaptraining volwassenen.

Om weer controle over je slaap te krijgen drink je misschien minder koffie, ga je ’s avonds niet meer uit, gebruik je oordopjes, melatonine, magnesium of andere middelen. Op die manier sta je eigenlijk AAN om UIT te staan en dat werkt niet, zoals je hebt gemerkt. Ondanks al je pogingen slaap je nog steeds niet goed. Op deze slaaptraining voor volwassenen geeft Rob de Ron (→) je dan ook niet de gebruikelijke slaaptips en slaapadviezen. 

Terwijl de goede slaper niets doet om beter te slapen, is de slechte slaper voortdurend bezig met allerhande slaaptips, slaapadviezen en slaapmiddelen. Deze nadruk op de nacht werkt averechts: het houdt je slaapprobleem in stand en brengt je in de vicieuze cirkel van slapeloosheid. 

Slapen en waken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Slecht slapen is daarom niet alleen het probleem van de nacht, maar een 24-uurs probleem en dat vraagt om een 24-uurs benadering. Op de slaaptraining volwassenen richten we ons niet uitsluitend op de nacht, maar ook op de dag. Met een juiste dagindeling leg je de basis voor een goede nachtrust.

Met de juiste inzichten in de oorzaak en aanpak van slapeloosheid én de Yoga Nidra slaapoefeningen (→), leer je op de slaaptraining volwassenen in één dag je slaap te verbeteren

Slaapcursus.nl (→) Slaaptrainer volwassenen Rob de Ron, geeft een bijzondere slaap training voor volwassenen.

Wanneer je pas ’s nachts je slaapprobleem wilt oplossen ben je altijd te laat. “Niet goed slapen is een 24 uurs probleem, dat vraagt om een 24 uurs aanpak,” aldus slaapcoach Rob de Ron (→). In deze slaaptraining voor volwassenen krijg je een aantal duidelijke handvatten om juist overdag je slaapprobleem aan te pakken.

Daarnaast maak je kennis met Yoga Nidra (→), de yoga van de slaap. De Yoga Nidra slaapmeditaties vragen dagelijks zo’n 20 minuten van je tijd. Met de luisterboeken, ingesproken door slaapcoach Rob de Ron, kun je thuis en op je werk direct aan de slag.

 Op de slaaptraining volwassenen geeft slaapcoach Rob de Ron je niet de gebruikelijke slaaptips en slaapadviezen

Slaapcursus.nl (→) Slaap coach volwassenen Rob de Ron, geeft een bijzondere slaap training voor volwassenen.

Slaaptraining volwassenen cursusagenda

Cursusagenda (→)

De slaaptraining volwassenen duurt één dag en wordt o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort (→).

Slaapcoach volwassenen

Zakelijk (→)

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een slaaptraining, slaaplezing of slaapworkshop (→).

xxx

Rob de Ron (→)

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld ... tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg (→).

Zalig geslapen (→)

Bedankt voor de geweldige slaapcursus. Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen.

Naar reviews (→)

Klein wonder (→)

Er heeft zich een klein wonder voltrokken: ik heb voor het eerst sinds maanden als een blok geslapen!

Naar reviews (→)

Ik slaap weer (→)

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik was eigenlijk ten einde raad.

Naar reviews (→)

Doorgeslapen (→)

Voor het eerst in bijna 30 jaar heb ik een paar nachten achter elkaar meer dan zes uur doorgeslapen. 

Naar reviews (→)

Dagelijks regelmatig pauzeren en de tijd nemen voor een rustmoment is voor herstel van elk facet van je lichaam en je leven net zo waardevol als slaap

Slaapcursus.nl (→) Slaaptraining volwassenen door slaaptrainer Rob der Ron (→)

Wil je weten wat een goede pauze is en hoelang of wanneer je het best kunt rusten? En wil je meer weten over slaap en de aanpak van langdurige slapeloosheid? Bestel dan nu het Slaapcursus E-book (→). Je kunt het boek uitstekend combineren met de Yoga Nidra luisteboeken (→).

Bestel de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra slaap meditaties … download ze op je favoriet digitale apparaten … zoek een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilig en op je gemak voelt …  ga dan op je rug liggen met de armen en benen enigszins gespreid … 

Wil je verder lezen over de juiste houding waarin je Yoga Nidra beoefent? Lees dan hier verder (→).

Slaapcursus E-book
Slaapcursus Luisterboek 1
Slaapcursus Luisterboek 2
Slaapcursus Luisterboek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra slaapmeditaties eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaat. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand (→)

Cursus beter slapen

Sophie Hilbrand (→)

Sophie Hilbrand (→) neemt deel aan een Yoga Nidra (→) slaapmeditatie tijdens de slaapcursus. Bekijk hier de aflevering (→)

Slaapcursus afb. Schrijfster van "Van dit Boek ga je Beter Slapen,' Katelijne Elzes, neemt deel aan de Slaapcursus.

Catelijne Elzes (→)

Schrijfster van ‘Van dit Boek ga je Beter Slapen’ (→), Catelijne Elzes (→) neemt deel aan de Slaapcursus en schrijft daarover in ‘Flow’ (→)

Slaapcursus E

Erik Scherder (→)

Hoogleraar Erik Scherder (→) en slaapcoach Rob de Ron (→) tijdens het slaapcongres van de VU in Amsterdam (→).

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn Podcast over Routine (→) met slaaptrainervolwassenen en Yoga Nidra (→) docent Rob de Ron (→). Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen. Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

Slaapcursus.nl (→) Slaaptraining volwassenen door slaapcoach (of slaaptrainer) Rob de Ron (→)