Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron

Slaaptraining volwassenen

De slaaptraing volwassenen helpt je op een ontspannen manier om in één dag de controle over je slaap terug te krijgen

Slaaptraining volwassenen wordt gegeven door slaapcoach Rob de Ron. Hij herkent het beeld dat slaapprofessor Eus van Someren schetst van mensen de slapeloze medemens. Volgens professor van Someren moeten we de slapeloze medemens dankbaar zijn, omdat zij vanaf de evolutie van de mens, het vuurtje brandende hielden. Zo zorgden ze, dat medestamgenoten in de koude wintermaanden warm bleven en hielden ze de wolven en andere roofdieren op veilige afstend. Door hun waakzaamheid en alertheid zorgden voor het overleven en voortbestaan van de mensheid.

Slaapregister.nl is een groot onderzoek naar de oorzaak van slapeloosheid dat over meerdere jaren plaats vindt en nog steeds voortduurt. Je kunt er ook nu nog aan deelnemen (Naar de website >). Het is opgezet door van Someren. Inmiddels hebben duizenden goede en slechte slapers deelgenomen. daaruit blijkt dat de fysiologie van de ‘wakkerliggers’ gevoeliger is afgesteld dan die van de goede slapers. Ze zijn van nature waakzaam en alert.

Op de slaaptraing volwassenen kijken we op een heel andere manier naar je slapeloosheid

Veel slapeloze mensen zijn dan ook niet zozeer slechte slapers, maar goede wakers. Volgens van Someren is slapeloosheid gedeeltelijk een genen kwestie en stamt de huidige slapeloze mens af van de vroegere wakers van het vuur.’ 

Wanneer je moeilijk inslaapt of doorslaapt, sta je vaak gemakkelijk aan, maar is het lastig voor je om de uitknop te vinden. Belangrijker dan de uitknop te oefenen en je te fixeren op slaap, is het leren beheersen van de aanknop. We kijken in deze slaaptraing voor volwassenen dan ook niet zozeer naar de nacht, maar naar de dag.

Juist overdag liggen er een aantal mogelijkheden om je slaap aanmerkelijk te verbeteren. In deze slaaptraining voor volwassenen geeft slaaptrainer Rob de Ron je daartoe een drietal duidelijke handvatten. Daarnaast leer een aantal oefeningen op basis van yoga nidra. 

Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron

Je best doen om te slapen werkt niet

Om beter te slapen ben je vaak uitsluitend gericht op de nacht en je slaap. Met allerlei middeltjes probeer je wanhopig de controle over je slaap terug te krijgen. Denk aan minder koffie, melatonine, magnesium en slaapmiddelen. Misschien pas je daarnaast je gedrag aan en ga je op vaste tijden naar bed, kijk je ’s avonds laat niet in het blauwe licht van een beeldscherm of het gebruik van oordopjes.  Maar wat je ook doet of gebruikt en welk gewicht je ook aan slapen en UIT staan toekent, het werkt niet.

Slaaptraining Volwassenen. Rob de Ron is slaapcoach en slaaptrainer volwassenen

Op de slaaptraining volwassenen laten we de nacht met rust

Het is begrijpelijk en te waarderen dat je zo je best doet, maar op deze manier sta je eigenlijk AAN om UIT te staan. Door zo je best te doen en uitsluitend gericht te zijn op de nacht, raakt de balans tussen waken en slapen steeds verder uit evenwicht. Terwijl het juist de bedoeling is, om je vermogen om wakker en oplettend zijn en AAN te staan, te beheersen en te verminderen . Hoe? dat vertel ik je graag op de slaaptraining voor volwassenen.

Slaaptraining Volwassenen. Rob de Ron is slaapcoach en slaaptrainer volwassenen

En kijken we naar je dag

Door je vermogen om AAN te staan en tegelijkertijd je best doen om UIT te staan, ben je in de vicieuze cirkel van slapeloosheid terecht gekomen. Op de slaaptraining voor volwassenen leer je om uit deze cirkel te stappen. Dat doen we niet ’s nachts, want als je pas ’s avonds laat of ’s nachts je slaapprobleem wilt oplossen, ben je altijd te laat. We doen het  overdag, want daar liggen de mogelijkheden om het AAN staan te beheersen en ‘het gewicht’ te verminderen. Alleen op die manier komen slapen en waken weer in balans.

Op de slaaptraing  volwassenen helpt yoga nidra docent en slaaptrainer Rob de Ron je op andere manier naar je slapeloosheid te kijken en binnen één dag de controle over je slaap terug te krijgen.

Om weer controle over je slaap te krijgen drink je misschien minder koffie, ga je ’s avonds niet meer uit, gebruik je oordopjes, melatonine, magnesium of andere middelen. Op die manier sta je eigenlijk AAN om UIT te staan en dat werkt niet, zoals je hebt gemerkt. Ondanks al je pogingen slaap je nog steeds niet goed. Op deze slaaptraining volwassenen geeft slaapcoach Rob de Ron  je dan ook niet de gebruikelijke slaaptips en slaapadviezen. 

Terwijl de goede slaper niets doet om beter te slapen, is de slechte slaper voortdurend bezig met allerhande slaaptips, slaapadviezen en slaapmiddelen. Deze nadruk op de nacht werkt averechts: het houdt je slaapprobleem in stand en brengt je in de vicieuze cirkel van slapeloosheid. 

Slapen en waken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Slecht slapen is daarom niet alleen het probleem van de nacht, maar een 24-uurs probleem. Dat vraagt om een 24-uurs benadering. Op deze slaaptraining volwassenen richten we ons niet alleen op de nacht, maar ook op de dag. Met een juiste dagindeling leg je de basis voor een goede nachtrust.

Zalig geslapen

Een openbaring om te horen dat er te veel druk op de nacht ligt en dat er andere, betere manieren zijn om hier mee om te gaan. De dag vloog voorbij. 

Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen.

Verder lezen >

Ik slaap weer

Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar je yoga nidra luisterboek. Dat werkt enorm ontspannend.

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad.

Verder lezen >

Als een blok geslapen

Er heeft zich een klein wonder voltrokken: Said heeft voor het eerst sinds maanden als een blok geslapen!

We zijn er nog steeds door overdonderd maar ook erg blij, omdat we nu een idee hebben ‘waar het heen moet’.

Verder lezen >

Op een gegeven moment was ik bang om naar bed te gaan. Ik ben toen de slaaptraining volwassenen van slaapcoach Rob de Ron gaan volgen. Op dit moment slaap ik best goed. Meestal zo’n zes tot zeven uur per nacht

Fotografe en Beeldredactrice Carla van Thijn in plus Magazine

Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron

“Ik kan je van harte de slaaptraing volwassenen van Rob de Ron aanraden. Hij zoekt de oplossing niet in de nacht, maar in de dag.”

Sportarts Kasper Janssen in de Powernap paradox.”  

Verder lezen >

Aline Kruit. Slaaptraining Volwassenen. Slaapcoach volwassenen..

“Het verstandig om het slaapprobleem gestructureerd aan te pakken met behulp van een slaaptraining. Ook een huisarts zal je altijd een slaaptraining adviseren.” 

Aline Kruit in Slapen is Niets Doen.’

Verder lezen >

Sophie Hilbrand. Slaaptraining Volwassenen. Slaapcoach volwassenen..

Sophie Hilbrand neemt deel aan de slaaptraining volwassenen. Yoga nidra oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus. Bekijk de aflevering:

‘Sophie in de Mentale Kreukels.’ 

Verder lezen >

Met de juiste kennis en oefeningen leer je op de slaaptraining volwassenen in een ontspannen sfeer binnen één je slaap te verbeteren.

Wanneer je pas ’s nachts je slaapprobleem wilt oplossen ben je altijd te laat. “Niet goed slapen is een 24 uurs probleem, dat vraagt om een 24 uurs aanpak,” aldus slaapcoach Rob de Ron. In deze slaaptraining voor volwassenen krijg je een aantal duidelijke handvatten om juist overdag je slaapprobleem aan te pakken. Daarnaast leer een aantal slaapoefeningen op basis van yoga nidra. Ze vragen dagelijks zo’n 20 minuten van je tijd. Daarmee kun je thuis en op je werk direct aan de slag.

Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron

Zakelijk

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een (online) slaaptraining voor volwassenen organiseren?

Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron

Particulier

De slaaptraining volwassenen duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron

Rob de Ron

Goed slapen leek slaapcoach Rob de Ron de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg.

Je kunt onderstaande luisterboeken met elk 3 slaapoefeningen bestellen, downloaden en beluisteren op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Wil je het eens proberen? Luister dan eerst naar de introductie van luisterboek nr. 1

Slaapcursus. Het Bed. Leautrec

Slaaptraining Volwassenen wordt gegeven door slaapcoach volwassenen Rob de Ron