Selecteer een pagina
Slaapcursus Rob de Ron

Rob de Ron

In 2011 richt Rob de Ron, slaaponderzoeker en yoga nidra docent, de eerste Slaapcursus van Nederland op. Met zijn nieuwe slaapmethode leert hij je binnen één dag weer controle over je slaap te krijgen. Het kan.

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelden ze samen een nieuwe aanpak. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. Sindsdien heeft Rob de Ron menig cursist aan een betere nachtrust geholpen.

Rob de Ron

Slaapcursus Rob de Ron

Sophie Hilbrand neemt voor een speciale aflevering over slaap van ‘Sophie in de Mentale Kreukels’ van BNN VARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

De yoga van de slaap

Tientallen jaren sloot slaaponderzoeker Rob de Ron zijn yogalessen af met twintig minuten yoga nidra, de yoga van de slaap. Misschien vertelden zijn leerlingen daarom regelmatig dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen niets leek te werken, vroeg hij zich af yoga nidra haar kon helpen weer goed te slapen.

Zonder toeters en bellen

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar nadat hij voor haar drie korte, eenvoudige oefeningen van 15 minuten had gemaakt, zonder spirituele toeters en bellen, wilde ze het toch een kans geven. Het werkte. Dankzij de dagelijkse oefening en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw vrij snel beter slapen.

Voorspoedig herstel

Haar voorspoedige herstel en het enthousiasme van zijn leerlingen, aan wie hij de oefeningen schonk, inspireerde hem om de eerste Nederlandse Slaapcursus op te richten. De drie slaapoefeningen die hij voor zijn vrouw en zijn leerlingen maakte, zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus.

Slaapcursus Rob de Ron

Een stuk gezelliger

“Door zijn meditaties slaapt zijn vrouw weer, vertelt Rob de Ron. In huize de Ron is het een stuk gezelliger. En ook ik merk dat ik, nadat ik pas twee dagen overdag een kwartiertje heb geoefend, een nacht doorslaap”

Hinke hamer is journaliste en psychologe. Voor het Dagblad Trouw neemt ze deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron

FRIS! Mirthe van der Drift en slaaponderzoeker Rob de Ron over het Onthouden van Dromen

Dromen

Deze week werd presentatrice Mirthe na een bizarre droom wakker. Slaaponderzoeker Rob de Ron neemt ons mee naar de fascinerende wereld van dromenland.

FRIS! Mirthe van der Drift en slaaponderzoeker Rob de Ron over Lichter, Warmer en de Langste Zomerdag

De langste Dag

Aanstaande zondag 21 juni is de langste zomerdag van het jaar. Wat voor effecten heeft dit op onze slaapritme? Slaaponderzoeker Rob de Ron legt het ons uit. 

FRIS! Mirthe van der Drift en slaaponderzoeker Rob de Ron over Bizarre Dromen

Bizarre Dromen

In dromen komen de raarste dingen voor. Gedachten, emoties en beelden, waarvan je jezelf afvraagt hoe ze ontstaan. Slaaponderzoeker Rob de Ron legt uit hoe dit komt. 

Slaapcursus Rob de Ron

Dat helpt al veel in de praktijk

Een openbaring om te horen dat er te veel druk op de nacht ligt en dat er andere, betere manieren zijn om hier mee om te gaan. De dag vloog voorbij. Dit vooral door de prettige manier van overdragen door Rob de Ron. Uitleg over het brein gaf inzichten en begrip voor mijn slapeloze nachten. Dit helpt al veel in de praktijk. 

Ook een workshop of lezing over slaap organiseren?

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een workshop of lezing over slaap veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten een slaapworkshop of slaaplezing aan.

Slaapcursus Rob de Ron

Organisaties

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Brandweer Amsterdam Amstelland

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Slaapcursus Rob de Ron

Ondernemingen

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaapcursus Rob de Ron

Instellingen

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Stichting Burn Out en Stress

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Rob de Ron

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Rob de Ron

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Rob de Ron

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een (online) workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaapcursus Rob de Ron

Slaapcursus Rob de Ron

Detail Le Lit (Het Bed) (1893) van Toulouse Lautrec (1864-1901)

Rob de Ron

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelden ze samen een nieuwe aanpak. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. 

Slaapcursus.nl

> Verantwoording Afbeeldingen
Een groot deel van de afbeeldingen is afkomstig van Commons.Wikimedia.org. Overige afbeeldingen zijn in eigen beheer of in beheer van musea, stichtingen en (privé)collecties, maar vrij toegankelijk en voor publiek beschikbaar. In die gevallen is de bron onderstreept en gelinkt aan de desbetreffende musea, stichtingen en (privé)collecties.

*) Tags: Rob de Ron

Slaapcursus Rob de Ron

Slaapcursus Rob de Ron

Sleeping Girl (1620-1622) Attributed to: Sigismondo Coccapini (1583-1643), Domenico Fetti (1589-?)