Rob de Ron is slaaponderzoeker en slaap meditatie leraar

Rob de Ron

“Slecht slapen is een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs aanpak,” aldus slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron

Rob de Ron is slaaponderzoeker en yoga nidra docent. Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg en hij de gevolgen van dichtbij meemaakte, ontwikkelde hij samen met haar een geheel nieuwe aanpak. Daarbij richtten ze zich niet langer op de kwaliteit van de nacht, maar van de dag. Vanwege het succes van deze aanpak richt hij in 2011 de eerste Nederlandse Slaapcursus op. Met zijn baanbrekende aanpak en yoga nidra slaap meditaties  leert hij binnen één dag je slaap te verbeteren. Inmiddels heeft hij menigeen aan een betere nachtrust geholpen.

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg maakte hij de gevolgen van dichtbij mee

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en hij de gevolgen van dichtbij meemaakte, ontwikkelde Rob de Ron de eerste Nederlandse Slaapcursus.

Baanbrekend is dat hij de oplossing in de dag zoekt

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”  

Kasper Jansen, sportarts, onderzoeker, powernap specialist en schrijver van ‘De Powernap Paradox’ nam deel aan de slaapcursus.

Een tikkeltje sceptisch kom ik thuis. Gaat dit werken?

Zal ik door overdag te oefenen ’s nachts beter slapen? Toch luister ik de volgende dag naar de slaapoefening van Rob. De dag daarop luister ik nog eens, ik ga een kwartiertje op de bank liggen en doe de ogen erbij dicht. Door zijn meditaties slaapt zijn vrouw weer, vertelt Rob de Ron. In huize De Ron is het een stuk gezelliger. En ook ik merk dat ik, nadat ik pas twee dagen overdag een kwartiertje heb geoefend, een nacht doorslaap.

Journaliste en psychologe Hinke Hamer volgt samen met 11 andere deelnemers voor het dagblad Trouw de slaapcursus van Rob de Ron. Naar artikel

Het is een kleine slaaprevolutie, maar het is er tenminste een!

Ik heb het idee dat de rustmomenten mij veel opleveren. Ik voel me na die tussenstops energieker en evenwichtiger. Het geeft me houvast in woelige tijden. Wat weer maakt dat ik ’s nachts minder pieker en ongeveer eens per maand zelfs een hele nacht doorslaap. 

Schrijfster Catelijne Elzes, naar eigen zeggen een uitgesproken slechte slaapster,  nam deel aan de slaapcursus. Samen met Deborah Freriks speurden ze naar wetenschappelijk bewezen remedies tegen het wakker liggen. Hun ervaringen staan beschreven in Van dit Boek ga je Beter Slapen’

Ruim 20 jaar, van 1996 tot 2016, gaf slaaponderzoeker Rob de Ron yoga nidra lessen in Centrum de Roos in Amsterdam. Hoewel zijn leerlingen vaak vertelden dat ze na zijn lessen zo goed sliepen, stond hij er onvoldoende bij stil. Hij had geen directe ervaring met slapeloosheid. Tot zijn vrouw slaapprobelemen kreeg en hij de impact op haar welzijn en functioneren van dichtbij meemaakte.

Maar wat ze ook probeerde en welke middeltjes en middelen ze ook probeerde, ze sliep nog steeds niet goed 

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar toen niets echts bleek te helpen, besloot ze het toch een kans te geven. Hij maakte voor haar drie yoga nidra slaap meditaties van 15 minuten zonder spirituele toeters en bellen. Het werkte. Dankzij de slaapmeditaties en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw snel beter slapen. 

Haar voorspoedige herstel inspireerde hem om in 2011 de eerste Nederlandse Slaapcursus op te richten. Naast een gedegen kennis over slaap, vormen de yoga nidra slaap meditaties die hij voor zijn vrouw maakte, nog steeds een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus.

Rob de Ron. Foto Ruben Drenth

E-boek en luisterboek

Heb je interesse in het slaapcursus e-boek of de luisterboeken met elk 3 yoga nidra oefeningen? Wil je het eens proberen?

Slaapcursus, cursus slapen Rob de Ron

Slaapcursus Particulier

De ééndaagse Slaapcursus wordt gegeven in Amsterdam en kost €155. Kom je met samen, dan betaal je ieder €135. 

Slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron met Erik Scherder bij het VU Congres over slaap

Workshop Zakelijk

Rob de Ron geeft ook (online) workshops en lezingen over slaap aan diverse bedrijven, instellingen en organisaties

Mirthe van der drift. Fris! Elke zondagochtend in de vroege uurtjes. interview over slaap met Rob de Ron.

NPO radio 1

Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker Rob de Ron voor het zondagochtend programma FRIS!

Reviews Slaapcursus Rob de Ron

Reviews

Toen ik op een gegeven moment bang was om naar bed te gaan, ben ik de slaapcursus gaan volgen bij Rob de Ron. 

Rob de Ron Slaapcursus. Cursus slapen

Contact

Heb je vragen over slaap, de slaapcursus of een workshop? Of een andere vraag? Neem gerust contact met me op.

Op een gegeven moment was ik bang om naar bed te gaan. Ik ben toen de slaapcursus van Rob de Ron gaan volgen. Op dit moment slaap ik best goed. Meestal zo’n zes tot zeven uur per nacht

Fotografe en Beeldredactrice Carla van Thijn in Plus Magazine