Rob de Ron. Slaapcursus

Rob de Ron

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg

Slaapcursus.nl. (→) Rob de Ron

Rob de Ron is slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent. Ruim 20 jaar gaf hij yogalessen in Centrum de Roos in Amsterdam (→). Hij sloot zijn lessen altijd af met een kwartiertje Yoga Nidra, de yoga van de slaap. (→)

Hoewel zijn leerlingen vaak vertelden dat ze na zijn les zo goed sliepen, stond hij daar niet echt bij stil. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen hij de gevolgen van dichtbij meemaakte, bedacht hij samen met haar een geheel nieuwe aanpak, waarbij ze zich niet langer richtten op de kwaliteit van de nacht, maar van de dag. 

Niet goed slapen is volgens slaaponderzoeker Rob de Ron een 24-uurs probleem, dat vraagt om een 24-uurs aanpak. Daarom kijkt hij op de slaapcursus niet alleen naar de nacht, maar ook naar de dag

Slaapcursus.nl (→). Lees meer over de aanpak slaapproblemen bij volwassenen (→)

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar toen niets echt bleek te helpen, besloot ze het toch een kans te geven. Hij maakte voor haar 3 Yoga Nidra slaapmeditaties zonder spirituele toeters en bellen. En dat werkte. Dankzij de slaapmeditaties en een duidelijke dag- en avondstructuur ging zijn vrouw steeds beter slapen.

Vanwege het succes van deze aanpak richt Rob de Ron in 2010 de eerste Nederlandse Slaapcursus op. Met zijn baanbrekende aanpak en Yoga Nidra slaapmeditaties (→) leert hij binnen één dag je slaap te verbeteren. 

Dankzij de duidelijke handvatten om haar dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme en het dagelijkse kwartiertje Yoga Nidra, sliep zijn vrouw al snel beter

Slaapcursus.nl (→). Rob de Ron

Naast kennis over slapen en waken en het ritme tussen dag en nacht, vormen de Yoga Nidra slaapmeditaties die hij voor zijn vrouw maakte, nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus. Met behulp van deze oefeningen en een geheel nieuwe aanpak, leert Rob de Ron je binnen één dag  je slaap te verbeteren. 

Online slaapcursus particulier. Cursus beter slapen voor particulieren.

Particulier (→)

De Slaapcursus duurt één dag en wordt o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort (→).

Rob de Ron

Zakelijk (→)

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een slaaplezing of slaapworkshop (→).

Slaapcursus afb. Carla van Thijn. Foto Plus Magazine

Reviews (→)

Ik was bang om naar bed te gaan (→)  en ben toen de slaapcursus gaan volgen. Nu slaap ik best goed.

xxx

In de media (→)

Presentatrice Mirthe van der Drift (→) interviewt slaaponderzoeker Rob de Ron op NPO Radio 1 (→).

Zalig geslapen (→)

Bedankt voor de geweldige slaapcursus. Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen. Naar reviews (→)

Klein wonder (→)

Er heeft zich een klein wonder voltrokken: ik heb voor het eerst sinds maanden als een blok geslapen! Naar reviews (→)

Ik slaap weer (→)

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik was eigenlijk ten einde raad. Naar reviews (→)

Doorgeslapen (→)

Voor het eerst in bijna 30 jaar heb ik een paar nachten achter elkaar meer dan zes uur doorgeslapen. Naar reviews (→)

Slaapcursus E-book
Slaapcursus E-book
Yoga Nidra Luisterboek 2
Yoga Nidra Luisterboek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra slaap meditaties eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaten. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand.

Rob de Ron

Arie Boomsma (→)

Arie Boomsma (→) spreekt slaaponderzoeker Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine (→)

Slaapcursus afb. Schrijfster van "Van dit Boek ga je Beter Slapen,' Katelijne Elzes, neemt deel aan de Slaapcursus.

Catelijne Elzes (→)

Schrijfster van ‘Van dit Boek ga je Beter Slapen’ (→), Catelijne Elzes (→) neemt deel aan de Slaapcursus en schrijft daarover in ‘Flow’ (→)

Rob de Ron

Erik Scherder (→)

Hoogleraar Erik Scherder (→) en slaaponderzoeker Rob de Ron tijdens het slaapcongres van de VU in Amsterdam (→).

Cursus beter slapen

Sophie Hilbrand (→)

Sophie Hilbrand (→) neemt deel aan een Yoga Nidra (→) slaapmeditatie tijdens de slaapcursus. Bekijk hier de aflevering (→)

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn Podcast over Routine (→) met slaaponderzoeker en Yoga Nidra (→) docent Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen. Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

De Yoga Nidra slaapmeditaties die Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapcursus.nl (→) Rob de Ron

Wil je het eens proberen? Zoek dan een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilig en op je gemak voelt. Je gaat op je rug liggen met de armen en benen enigszins gespreid. Wil je eerst meer lezen over deze houding waarin je Yoga Nidra (→) beoefent? Lees dan hier verder (→).

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus

Yoga Nidra op YouTube (→)

Op Youtube vind je de Yoga Nidra slaapmeditaties ‘Links-Rechts’ in 3 varianten: 15 minuten, 20 minuten en 25 minuten. Deze kun je ook vinden op luisterboek nr. 3 (→). Zowel de oefeningen op YouTube als op de luisterboeken zijn ingesproken door Rob de Ron.

Yoga Nidra YouTube (→) is een onderdeel van de Slaapcursus. Naar YouTube (→)

Volgens slaapprofessor Eus van Someren (→) moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Dit keer mag jij rustig gaan liggen en de ogen sluiten, dan houd ik het vuurtje brandende …

De Yoga Nidra (→) slaapmeditaties op YouTube (→) en de luisterboeken (→) zijn ingesproken door slaaponderzoeker Rob de Ron.

 

Slaapcursus.nl

Artikel januari 2022: Rob de Ron.