Niet kunnen slapen met slaappil. Slaappillen werken  n

Niet kunnen slapen met slaappil.

Slaappillen werken niet of onvoldoende

Niet kunnen slapen met slaappil is bijzonder vervelend. Wat kun je doen als zelfs slaappillen niet werken en hoe krijg je de controle over je slaap terug?

Naast slaappillen heb je vast ook allerhande andere dingen gebruikt. Van onschuldige middelen als warme melk of kruidenthee tot minder onschuldige middelen als cbd olie, alcohol of melatonine.

Soms pas je daarbij ook je gedrag aan. Drink je minder koffie, ga je op vaste tijden naar bed, gebruik je oordopjes of slaap je zelfs niet langer naast een partner, maar wat je ook probeert, je slaapt nog steeds niet goed.

Dat komt omdat je voornamelijk gericht bent op je slaap. Op de slaapcursus kijken we vooral naar de invulling van je dag en laten we de nacht met rust.

Slecht slapen is een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24-uurs aanpak, zegt slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron

Niet kunnen slapen met slaappil.

“Ik kan je van harte de slaapcursus van Rob de Ron aanraden. Hij zoekt de oplossing niet in de nacht, maar in de dag.”

Sportarts Kasper Janssen in de Powernap paradox.”  

Verder lezen >

Niet kunnen slapen met slaappil

“Het verstandig om het slaapprobleem gestructureerd aan te pakken met behulp van een slaapcursus. Ook een huisarts zal je altijd een slaapcursus adviseren.” 

Aline Kruit in Slapen is Niets Doen.’

Verder lezen >

Niet kunnen slapen met slaappil. Slaappillen werken  n

Sophie Hilbrand neemt deel aan de slaapcursus. Yoga nidra oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van deze cursus. Bekijk de aflevering:

‘Sophie in de Mentale Kreukels.’ 

Verder lezen >

Niet kunnen slapen met slaappil? Dan is het de hoogste tijd om eens op een andere manier naar je slapeloosheid te kijken

De meeste mensen pauzeren of rusten wanneer ze vermoeid zijn en herstellen zo op een natuurlijke manier van hun vermoeidheid. Die herstelmomenten overdag en ’s avonds zijn belangrijk. Doe je dat niet, dan raak je (over)vermoeid en omdat vermoeidheid en slaperigheid niet hetzelfde zijn, kun je ook te moe zijn om te slapen!  

Pauzeren en rusten zijn net als slaap uitstekende herstelmomenten. Sla je dit te vaak over, dan ben je voor je herstel volkomen afhankelijk van de nacht.

Veel slechte slapers hebben echter een groot verantwoordelijkheidsgevoel en gaan vaak door waar anderen stoppen. Ze nemen overdag zelden een pauze of een écht rustmoment. Daardoor raken ze gedurende de dag – soms ongemerkt – steeds vermoeider.

Die vermoeidheid kan een goede nachtrust belemmeren. Om de controle over je nachtrust terug te krijgen en weer te kunnen slapen, is het van groot belang allereerst die (verborgen) vermoeidheid aan te pakken.

Neem je kort voor het slapen een slaappil? Wanneer je pas in bed je slaapproblemen wilt oplossen, ben je altijd te laat

Wanneer je pas in bed je slaapprobleem wilt oplossen met een slaappil, ben je altijd te laat. Bovendien schenkthet gebruik van pillen en andere middeltjes  voldoening. Een doelgerichte verandering van levenstijl -en dan met name overdag en ’s avonds- schenkt meer voldoening én heeft meer effect.

Niet kunnen slapen is een 24-uurs probleem. Dat vraagt om een 24-uurs oplossing. Pak je slaapprobleem niet pas in je bed aan en richt je niet uitsluitend op slaap. 

Op de Slaapcursus kijken we hoe je een dag zo kunt inrichten, dat je ook overdag regelmatig herstelt van inspanningen. Belangrijk, want daardoor ben je voor je gezondheid en vitaliteit minder afhankelijk van je slaap.

Op de slaapcursus krijg je drie duidelijke handvatten en een aantal praktische slaapoefeningen om gedurende de dag en de avond aan je herstel te werken, zodat je minder vermoeid en meer ontspannen gaat slapen.

Zalig geslapen

Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen.

Verder lezen >

Ik slaap weer

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad.

Verder lezen >

Als een blok geslapen

Er heeft zich een klein wonder voltrokken: Said heeft voor het eerst sinds maanden als een blok geslapen!

Verder lezen >

Door kennis en oefening ben je steeds beter geworden in die dingen waarin je nu goed bent. En je bent je blijven ontwikkelen door nieuwe kennis en oefeningen te ontdekken. Waarom zou dit niet voor slaap gelden?

Niet kunnen slapen met slaappil?  Slik niet langer passief een slaappil, maar oefen de slaap! Je bent goed geworden in alle dingen waarin je nu goed bent door kennis en oefening. Waarom zou dit niet voor je slaap gelden. Oefenen vraagt weliswaar een inspanning, maar schenkt je ook meer voldoening.  Bovendien heeft het geen negatieve bijwerkingen, alleen maar positieve. Naast kennis vormen de yoga nidra slaapoefeningen de pijlers van de slaapcursus.

Niet kunnen slapen met slaappil. Slaappillen werken  n

Zakelijk

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een (online) slaapworkshop of slaaplezing.

Niet kunnen slapen met slaappil. Slaappillen werken  n

Particulier

De Slaapcursus duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Niet kunnen slapen met slaappil. Slaappillen werken  n

Rob de Ron

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg.

Je kunt onderstaande luisterboeken met elk 3 slaapoefeningen bestellen, downloaden en beluisteren op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Wil je het eens proberen? Luister dan eerst naar de introductie van luisterboek nr. 1

Niet kunnen slapen met slaappil

Niet kunnen slapen met slaappil? de slaapcursus helpt.