Afb Slaapcursus

Slaap college

Goed uitgeslapen studenten zijn minder vaak ziek, productiever, beter gehumeurd en collegialer. Investeren in een slaap college loont op allerlei gebieden 

Een slaap college kan veel betekenen voor studenten die slecht slapen en zich zorgen maken, dat ze de volgende dag niet goed functioneren. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Daarnaast neemt ook het ziekteverzuim af en verbeteren de prestaties. Nog belangrijker is dat de studenten na een goede nachtrust beter in hun vel zitten en behulpzamer zijn. Een slaap college loont dus op verschillende gebieden.

Wil je meer weten over de organisatie van een (online) college over slaap voor uw instelling of organisatie? Neem dan contact met ons op.

In zijn slaap college richt slaaponderzoeker Rob de Ron zich niet uitsluitend op de nacht, maar ook op de dag, want beter slapen vraagt om een 24-uurs aanpak 

Veel studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Zo raken ze in een vicieuze cirkel en verliezen de controle over hun slaap. Door stress slapen ze namelijk slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een college met duidelijke handvatten en en aantal bijzondere slaapoefeningen kan veel voor hen betekenen. Ze helpen de studenten de controle over hun slaap terug te krijgen.

Bij het herstel van een gezonde slaap, richtten we ons tijdens het slaap college niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs aangelegenheid en vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van de studenten, zowel tijdens de studie als privé.

Slaapdeskundige Hans Hamburger zou graag zien dat jongeren les krijgen in slaaphygiēne 

Hans Hamburger. Een slaap college kan veel betekenen voor studenten die slecht slapen en zich zorgen maken, dat ze de volgende dag niet goed functioneren.

Slaapdeskundige Hans Hamburger zou graag zien dat jongeren les krijgen in slaaphygiēne

De doelstelling van het college is de studenten weer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken gebruiken we een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere student na het slaap college een aantal slaapoefeningen.

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de student de juiste handvatten om zijn of haar persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning.

Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de studenten om hun studie en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

Ook een slaap college of workshop organiseren? Onderstaande organisaties, ondernemingen en instellingen gingen je voor

Investeren in de slaap van de studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten een slaap college aan. Wil je ook een slaap college organiseren? Neem dan gerust contact met ons op.

Organisaties

Slaapcollege. Slaap college. College over slaap

AFM

AMC 

Belastingdienst

BDO (Publieke Sector)

Brandweer Amsterdam Amstelland

Gemeente Lelystad

Gemeente Stichtse Veght

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Project Loopbaan

Stadsgenoot

UWV Alkmaar

VUMC

Zorg en Zekerheid

Slaapcollege. Slaap college. College over slaap

Ondernemingen

Slaapcollege. Slaap college. College over slaap

Auping

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Tortuga Capital

Van Dyck Solar

Welten

Slaapcollege. Slaap college. College over slaap

Instellingen

Slaapcollege. Slaap college. College over slaap

AO Metalektro

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Stichting Burn Out en Stress

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Wageningen University & Research

Slaapcollege. Slaap college. College over slaap
Slaapcursus E-book
Slaapcursus E-book
Yoga Nidra Luisterboek 2
Yoga Nidra Luisterboek 3

Na het slaapcollege kunnen medewerkers en studenten direct aan de slag met het E-book en de luisterboeken met elk 3 Yoga Nidra slaap meditaties 

In dit slaap college legt slaapwetenschapper Merijn van de Laar uit dat we ons eigenlijk veel meer met de kwaliteit van onze slaap zouden moeten bezighouden dan met de kwantiteit 

Online slaapcursus particulier. Cursus beter slapen voor particulieren.

Particulier (→)

De Slaapcursus duurt één dag en wordt o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort (→).

Slaapcursus particulier. Cursus beter slapen voor bedrijven, instellingen en organisaties.

Zakelijk (→)

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een slaaplezing of slaapworkshop (→).

xxx

Rob de Ron (→)

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg (→).

Slaapcursus afb. Carla van Thijn. Foto Plus Magazine

Reviews (→)

Ik was bang om naar bed te gaan (→)  en ben toen de slaapcursus gaan volgen. Nu slaap ik best goed.

Slaapcursus afb. Schrijfster van "Van dit Boek ga je Beter Slapen,' Katelijne Elzes, neemt deel aan de Slaapcursus.

Catelijne Elzes (→)

Schrijfster van ‘Van dit Boek ga je Beter Slapen’ (→), Catelijne Elzes (→) neemt deel aan de Slaapcursus en schrijft daarover in ‘Flow’ (→)

Slaapcursus afb. Erik Scherder en Rob de Ron voor slaapsymposion in de Duif in AMsterdam

Erik Scherder (→)

Hoogleraar Erik Scherder (→) en slaaponderzoeker Rob de Ron (→) tijdens het slaapcongres van de VU in Amsterdam (→).

Cursus beter slapen

Sophie Hilbrand (→)

Sophie Hilbrand (→) neemt deel aan een Yoga Nidra (→) slaapmeditatie tijdens de slaapcursus. Bekijk hier de aflevering (→)

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn Podcast over Routine (→) met slaaponderzoeker en Yoga Nidra (→) docent Rob de Ron (→). Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen. Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

De Yoga Nidra slaapmeditaties die Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapcursus.nl (→) Yoga Nidra op YouTube (→).

Wil je het eens proberen? Zoek dan een plek waar niets of niemand je stoort en je jezelf veilig en op je gemak voelt. Je gaat op je rug liggen met de armen en benen enigszins gespreid. Wil je eerst meer lezen over deze houding waarin je Yoga Nidra (→) beoefent? Lees dan hier verder (→).

Yoga Nidra YouTube is onderdeel van de Slaapcursus

Yoga Nidra op YouTube (→)

Op Youtube vind je de Yoga Nidra slaapmeditaties ‘Links-Rechts’ in 3 varianten: 15 minuten, 20 minuten en 25 minuten. Deze kun je ook vinden op luisterboek nr. 3 (→). Zowel de oefeningen op YouTube als op de luisterboeken zijn ingesproken door Rob de Ron (→). 

Yoga Nidra YouTube (→) is een onderdeel van de Slaapcursus (→)Naar YouTube (→)

Volgens slaapprofessor Eus van Someren (→) moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Dit keer mag jij rustig gaan liggen en de ogen sluiten, dan houd ik het vuurtje brandende …

De Yoga Nidra (→) slaapmeditaties op YouTube (→) en de luisterboeken (→) zijn ingesproken door slaaponderzoeker Rob de Ron (→)

 

Artikel januari 2022: Slaap College.