Logo Slaapcursus, cursus slapen, slaap cursus

Reviews Slaapcursus

Inmiddels hebben velen deelgenomen aan de Slaapcursus. Ze slapen inmiddels goed of hebben hun slaap weten te verbeteren. Er zijn zelfs mensen die misschien niet beter slapen, maar betere wakkerliggers zijn geworden. Ze maken zich minder zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Ze hebben ervaren dat slaap niet de enige manier is om te herstellen. Lees hier hun reviews.

Afbeelding bij review Carla van Thijn in Plus Magazine over de Slaapcursus van Rob de Ron
Review Carla van Thijn in Plus Magazine over de Slaapcursus van Rob de Ron
Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Ontzettend blij

Beste Rob,
Bedankt voor de mooie en leerzame dag afgelopen zaterdag. We vonden de sfeer erg fijn en waren onder de indruk van de inzichten die je ons hebt gegeven en de interactie die je teweeg bracht.
.
In de nacht van zaterdag op zondag heeft zich een klein wonder volgtrokken: Said heeft voor het eerst sinds weken/maanden als een blok geslapen! We zijn er nog steeds door overdonderd maar ook erg blij, omdat we nu een idee hebben ‘waar het heen moet’. 
.
Voor mijzelf geeft de slaapcursus vooral het ‘rustmomenten inbouwen’ mee. Na een drukke werkdag kan ik zó in de hektiek van het gezin geheel mijzelf kwijtraken. De yoga nidra oefeningen doen zal mij zeker die energie teruggeven en me dichter bij mezelf laten zijn. Heel erg bedankt daarvoor!
.
Je oefeningen zijn nu al van onschatbare waarde.
.
Als je meer aan het repertoire kan toevoegen dan zou het heel welkom zijn, net als een eventuele vervolgcursus. Als ik ergens een review over de cursus kan achterlaten dan zal ik dat zeker doen!
Met hartelijke groet, ook namens Said, Japke
Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Ontzettend blij

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar de yoga nidra oefeningen. Ook neem ik pauzes. Dat werkt enorm ontspannend. 

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. .

Ik ben ook benieuwd of je nog iets van de andere cursisten hebt gehoord. En zo ja hoe het hen vergaat. 

Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. 

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Ik slaap spectaculair beter

Ik heb 1 november een slaapcursus bij je gedaan in Den Haag.

Ik doe iedere dag je slaapmeditatie en vanaf dag 1 slaap ik spectaculair veel beter! De slaappillen heb ik niet meer gebruikt. 

Ik slaap nog wel veel korte cycli (waarschijnlijk van 1,5 uur  achter elkaar en niet in 1 ruk door, maar dit is voor mij een verschil van dag en nacht (letterlijk). Hartelijk bedankt voor je hulp. Ik zal je zeker aanraden aan andere slechte slapers.

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Esma uit de aflevering Sophie in de Mentale Kreukels over slaap van (BNNVARA)

“Met mijn slaap gaat het veel beter dan voorheen. Ik ben je dankbaar en waardeer je hulp enorm.”

Esma (Studente)

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Heldere Cursus

Dank je wel voor je mail. Ik heb niets dan lof voor je slaapcursus. Het was interessant, leerzaam, logisch, boeiend en heel begrijpelijk; dit alles door jou op een prettige manier gebracht. Ik heb dus ten volle genoten van de dag en nu het praktijk brengen van het geleerde en dat helpt!

Mijn dagen zijn zo veel leuker geworden en ik voel me zo veel beter.

Ik heb pauzes ingelast en wissel mijn mentale activiteiten vaker af met fysieke activiteiten. De beloning is een voldaan gevoel. Ik kan me beter concentreren, doe meer zonder stress en ben minder vermoeid. De yoga nidra slaapoefening doe ik een keer per dag en het effect is heeeeel positief.

De rituelen om maar te kunnen slapen zoals lezen, telefoneren, televisie kijken in bed en de slaappil afgeschaft.

De eerste dagen kostte me dit moeite maar vanaf vrijdag val ik vrij vlug in slaap, en slaap dan 4-5 uren aan een stuk en daarna nog twee kleine slaapjes. Ik lig ook niet meer dan acht uur in bed. Dat was voorheen soms 12 uur om maar “uit te rusten” Wat mij ook helpt is dat mijn dochter en ik samen de cursus gevolgd hebben zodat we elkaar kunnen motiveren en het geleerde kunnen bespreken.

Ik zou heel graag nieuwe slaapoefeningen willen ontvangen om ze af te wisselen. Als het kan zou je dan het bestand via Wetransfer naar me toe kunnen sturen?

Rob nogmaals bedankt voor je heldere cursus want ik zit al voor 75% op de goede weg.

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Merkbaar Beter

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Hoewel ik nog steeds niet zo goed slaap als vroeger, voor de slapeloosheid begon, gaat het merkbaar beter. Voor een heel groot deel dankzij jouw cursus, daar ben ik van overtuigd! Van hooguit twee tot drie uur per nacht, slaap ik nu vaak zes uur achter elkaar. Dat is al beter vol te houden. En ik slaap weer veel makkelijker in. 

Er zijn een paar elementen die ik uit je cursus heb gehaald die me ongelofelijk goed helpen, heb ik het gevoel. Belangrijk is natuurlijk: luisteren naar mezelf. Proberen te voelen waar in m’n ‘cyclus’ ik zit. Daar m’n dagritme en werkzaamheden op afstemmen, maar wat volgens mij het allerbelangrijkst is: de dagelijkse yoga nidra slaapoefeningen. Wat goed en wat heerlijk. Bewuste rust.

Ik merk dat ik me dan ook echt helemaal kan ontspannen. En dat ik er steeds beter in word. De yoga nidra slaapoefeningen zijn echt onderdeel van m’n dag geworden en ik geniet er intens van en voel me er beter door. Dat is niet niks!

Behalve rustige avonden, veel lezen etc, geen pilletjes/middeltjes/ritueeltjes meer. Steeds meer terug naar normaal. Ik hoop overigens wel ook nog de stap weer te kunnen maken naar een uur of zeven/acht ononderbroken slaap… We zullen zien. 

Ik wil je heel hartelijk danken voor wat je me hebt gegeven. Dat neem ik de rest van m’n leven mee.

Zou je me nog wat nieuwe yoga nidra slaapoefeningen willen sturen? Ik kan de drie van het cd-tje inmiddels dromen…

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Deelneemster Slaapcursus uit de speciale aflevering over slaap van Sophie in de Mentale Kreukels (BNNVARA)

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Het leven is minder ingewikkeld

Goed dat je navraag doet. Het gaat een stuk beter wat slapen betreft! Dat is echt heel fijn! Ik merk dat een paar keer per dag een yoga nidra meditatie moment inlassen me echt helpt om een rustiger hoofd te hebben ’s nachts. Ook de inzichten dat rust niet volledig van de nacht moet afhangen geeft een bepaalde kalmte in lijf en hoofd.

Slapeloze nachten heb ik niet vaak meer, er is dan meestal een reden en dat is dan toch minder irritant!

Wat een energie en rust je krijgt van slapen was ik een beetje vergeten …. nu weet ik het gelukkig weer, het leven is dan echt een stuk minder ingewikkeld.

Ik wens je een goede zomer, hartelijke groet van een wakker mens!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Een cadeautje

Na een goede, uitgeruste nacht zou ik je graag nogmaals hartelijk willen danken voor je super cursus. Gisteravond heb ik meteen al je adviezen opgevolgd: 2 uur rustig de dag afgebouwd, vannacht niet gemekkerd bij het wakker worden rond 3en ;-), al je technieken toegepast.

Kortom: dit is niet een cadeauTJE, dit is echt een cadeau dat ik velen zal aanraden zichzelf op te trakteren.

PS: Bedankt voor het snelle toezenden van de Power point, oefeningen en literatuurlijst!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Meer Genieten

Het heeft even geduurd voordat ik je mailde. Ik wilde iets langer met de evaluatie wachten, om te kunnen zien of ik op langere termijn beter zou gaan slapen.

Ik kan echt zeggen dat ik een stuk beter slaap, de afgelopen weken.

De belangrijkste les van de cursus was voor mij dat niet de nacht zoveel aandacht moest krijgen, maar juist de dag. Ik probeer nu, waar mogelijk, overdag rustmomenten te vinden. Eigenlijk wist ik wel dat ik in drukke periodes slechter sliep, maar mijn pogingen om beter te slapen waren vaak op de nacht gericht. 

Ik heb de afgelopen jaren veel middeltjes geslikt (melatonine en andere homeopathische pillen of thee, de niet-verslavende versie van wiet-olie en ook ‘echte’ slaappillen). Ik ben daar mee gestopt. Heel af en toe nog een half slaappilletje, maar die zijn per maand op 1 hand te tellen – in de periode hiervoor nam ik ze steeds vaker per week).Ik ben heel blij met deze ontwikkeling.

Ik ben veel uitgeruster en kan veel meer genieten. Natuurlijk ben ik nog weleens wakker ’s nachts of slaap ik een paar nachten minder goed. Maar ik heb er minder last van omdat ik andere nachten wel goed slaap.

De cursusdag en jouw begeleiding vond ik heel ontspannen. Meteen vanaf het begin voelde ik een goede sfeer, met een prettige mix van warmte, aandacht en inhoudelijk aan de slag zijn in. Mooi bijeffect vond ik om in gezelschap van mensen te zijn die óók slecht slapen; in mijn dagelijkse omgeving heb ik die weinig. Het gaf een soort herkenning.

Dat ik ’s middags tijdens de oefeningen een paar keer even in slaap viel, was geloof ik niet de bedoeling, maar voor mij heel prettig. En dat terwijl ik altijd moeite heb om te slapen tijdens logeerpartijen. Vooraf zag ik die zaterdag als extra drukte in een toch al volle week, maar uiteindelijk kwam ik er verkwikt van thuis!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

De hele week zalig geslapen

Dank je wel voor het toezenden van de yoga nidra oefeningen en de cursus op papier. Hieronder stuur ik je mijn feedback. Ik wil nog even aangeven dat ik respect heb voor het feit dat je deze dag zo rustig en prettig hebt gegeven. Dank hiervoor!

Een openbaring om te horen dat er te veel druk op de nacht ligt en dat er andere, betere manieren zijn om hier mee om te gaan. De dag vloog voorbij. Dit vooral door de prettige manier van overdragen door Rob. Uitleg over het brein gaf inzichten en begrip voor mijn slapeloze nachten. Dit helpt al veel in de praktijk.

Ik ben nu een week verder en heb de hele week zalig geslapen.

Rob draagt de cursus op een hele positieve betrokken manier. Daarnaast krijgt iedereen die dat wil de ruimte om een stukje verhaal te doen, zonder dat dit te veel tijd in beslag neemt en zonder dat dit de overhand krijgt op een dag. Ik heb ervan genoten en van geleerd. Ik gebruik dagelijks met veel plezier de oefeningen. Dank je wel Rob!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Deelneemster Slaapcursus uit de speciale aflevering over slaap van Sophie in de Mentale Kreukels (BNNVARA)

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Ik ben zeer positief gestemd over mijn slaaptoekomst 

Allereerst wil ik je bedanken voor de geweldige dag j.l. zaterdag, (met als kleine kater de parkeer kosten groot 60 euro). Met de gedachten, om het na de pauze voor gezien te houden, kwam ik naar de cursus, maar het was zo interessant, dat ik het jammer vond, dat het afgelopen was.

Ik ben al geruime tijd een zeer slechte slaper, vroeger was ik geen goede slaper (te alert  maar zoals ik reeds op de cursus vertelde, sinds ik s’ nachts moet plassen, heb ik heel vaak het probleem, dat ik daarna niet meer inslaap. De laatste tijd heb ik er overdag heel veel last van (duizelig, watten hoofd)

Het goed nieuws is, dat ik sinds ik de yoga nidra slaapoefening 1 of 2 x per dag doe, van de 4 nachten er 3 veel beter heb geslapen! Nu weet ik dat een zwaluw geen zomer maakt, maar er zijn er reeds 3, dus ik ben zeer positief gestemd over m’n slaap toekomst.

Mijn lijst van pogingen om m’n slaap te verbeteren is eindeloos: acupunctuur, homeopathie, mindfullness, yoga, melantonine, slaaptabletten, mirtazepine (1 mg), THC olie, enz. Enz., oh ja  ook nog in 2010 bij centrum voor geneeskunde Kempenhaege geweest voor een hersenactiviteiten onderzoek, alles zonder enkele vorm van resultaat, dus je begrijpt hoe ik me nu voel!

Dus nogmaals van harte dank voor je Slaapcursus.

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Redding

Nog enorm bedankt voor de prettige manier, waarop jij de cursus geeft. Het was voor mij wederom erg interessant, zelfs voor de tweede keer. Jouw cursus is de redding voor mijn slaapproblemen geweest.

Vraagje, ik doe trouw elke avond jouw yoga nidra slaapoefening en dit werkt goed. Tijdens de cursus, vertelde je, dat je met een paar nieuwe slaapoefeningen bezig bent, hiervoor hou ik mij van harte aanbevolen. Ik heb heel internet (youtube) afgezocht,  geen enkele stem kan bij mij enig effect brengen, behalve dan jouw stem.

Nog een heel gelukkig nieuwjaar,

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Geen gegraaf in het verleden

Ik heb de slaapcursus heel positief ervaren. Het verhaal op de website sprak me onmiddellijk al aan: eenvoud. Geen direct gegraaf in verleden, maar kijken hoe je het probleem in het hier en nu op een natuurlijke manier kunt oplossen. Alleen de gedachte aan deelname gaf al meer rust.

De rust en eenvoud zetten zich door in je presentatie, heel prettig. De informatie is interessant en motiverend. Rust zoeken gedurende de dag, had ik zelf ook wel bedacht, maar niet op deze manier. Ik doe de slaapoefening rond een uur of vijf, als ik thuiskom van mijn werk. Het is echt een moment voor mezelf.

Daardoor ben ik ’s avonds minder moe en … slaap ik ’s nachts veel beter! Het is ongelooflijk! Door op een nieuwe manier te kijken en het nu anders aan te pakken, ben ik eindelijk op de goede weg. Heel hartelijk bedankt!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Zonder Poespas  

Zeven dagen na de slaapcursus hebben mij al veel gegeven!! Een paar heerlijke nachten slaap en een eerste dag met rustmomenten (‘cadeautjes’) die ik mezelf gun. Pauze en rustmomenten in de werkdag zijn deze week niet altijd gelukt, maar ik had mijn agenda vorige week al bepaald en toen had ik nog geen discipline in rust en pauze, maar dat gaat lukken!!!!

Ik heb genoten van de dag, van jouw manier van werken, zonder poespas en betrokken bij alle deelnemers, dank je wel daarvoor! De kracht van de training zit hem in mijn beleving in een bewustwording dat dag en nacht bij elkaar horen. De oplossing verleggen naar de dag en daarvoor duidelijke handvatten geven, werkt voor mij bijzonder goed. 

Dank nogmaals voor de mooie training, de fijne yoga nidra slaapoefeningen en je oprechte betrokkenheid!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Deelnemer Slaapcursus uit de speciale aflevering over slaap van Sophie in de Mentale Kreukels (BNNVARA)

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Slaapoefeningen erg goed

Het is inmiddels al weer enige tijd geleden dat ik de slaapcursus heb gevolgd. De effecten zijn me daardoor duidelijk geworden. In de nacht lig ik veel minder lang wakker en ik beoordeel mijn slaap nu als voldoende. De slaapmeditatie doe ik vrijwel iedere dag aan het eind van de middag of aan het begin van de avond. Het is goed in te passen omdat het maar een kwartier neemt.

De yoga nidra slaapoefeningen zit erg goed in elkaar. Het is gemakkelijk om mijn aandacht bij de oefening te houden en ik merk al snel dat ik me ontspan. Dit kan ik ’s nachts vaak goed terughalen.

Het voorgesprek was fijn. Ook de filmpjes en de opdrachten droegen bij aan een goede focus en begrip van de slaapcursus. Ook de lijstjes vind ik goed als voorbereiding op een verandering in het denken over het slaapprobleem. De uitleg over het slaap-waakritme was heel verhelderend en geruststellend. Het maakt dat ik het wakker liggen nu gemakkelijker accepteer. Denken aan het woord comfortabel dat je benadrukte en verklaarde, helpt me goed, bedankt daarvoor. Verrijkend vind ik het inbouwen van rustmomenten als variatie in activiteiten.

Bij het nalezen van de Power-point valt me op dat het verhaal verdraaid goed in elkaar steekt, zoals ook de cursusdag met de pauzes om de 45 min. Zou ik nog wat nieuwe geluidsbestanden kunnen ontvangen voor wat variatie?

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Rust overdag is essentieel

Ik vond de cursus heel interessant en de informatie heeft me veel geholpen. Door de cursus heb ik mijn aandacht verlegd van voortdurende activiteit (voor de cursus pauzeerde ik nooit!) naar afwisseling tussen activiteit, pauze en rust. Dit voortdurend doorgaan is vermoedelijk de belangrijkste oorzaak van mijn slapeloosheid geweest.

Wat je ons op de cursus leerde, was bijna tegenovergesteld van de adviezen die ik van de huisarts had gekregen! Ik hoe beter ik mijn dagritme beheers, hoe beter ik blijk te slapen. Voornamelijk de rustpauze overdag is essentieel voor mij om uitgerust naar bed te kunnen gaan. Je slaapmeditatie speel ik voor de zekerheid ook nog af voor ik ga slapen en ook dat werkt heel goed.

Bijzonder, maar heel bruikbaar dat je de oplossing naar de dag hebt verplaatst en de nacht met rust laat! Vanaf een week na de cursusmiddag is heel langzaam het herstel ingetreden. Als het nu nog mis gaat, dan is dat omdat ik teveel activiteiten achter elkaar heb gedaan, (dit geldt ook voor plezierige, ontspannen activiteiten), zonder goede pauze tussendoor te nemen.

Kun je me nog een paar nieuwe slaapoefeningen toesturen? Alvast bedankt Rob!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Yoga Nidra geeft Energie!

Ik heb de cursus gewaardeerd en geniet van de resultaten. Je heb me op een nieuw spoor gezet en ben veel meer ontspannen & uit gerust nu ik elke dag bewust pauzes inlas en dagelijks 20 minuutjes rust neem.

Vooral de rustmomenten met je yoga nidra slaapoefeningen geven me veel energie! Ik doe ze meestal na mijn werk en daarna gaan we eten. 

Midden in de nacht word ik nog wel vaak wakker, maar de reden hiervan is: de baby! Die geeft nu geen kleine schopjes meer, maar schoppen en hij is gelukkig heel actief! Tijdens dit soort momenten ga ik nu beter om met mijn frustratie, en daardoor geniet ik van de baby en val ik snel weer in slaap. Ik ben gelukkig niet meer bezig met gedachten over werk of angsten.

Nogmaals vond ik je geweldig tijdens de cursus. De theorie was duidelijk en interessant en heel fijn dat we ook praktische oefeningen hebben gedaan. Je hebt de groep geïnspireerd! De lijstjes hebben geholpen als voorbereiding, maar heb er later niet meer naar gekeken. Het is fijn om weer zonder lijstjes en rituelen te slapen.

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Deelneemster Slaapcursus uit de speciale aflevering over slaap van Sophie in de Mentale Kreukels (BNNVARA)

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Ik hou van Praktisch

Op 31 januari volgde ik jouw slaapcursus. Ik moet zeggen dat ik een beetje over mijn vooroordelen moest stappen om me aan te melden, zeker bij de Roos. Ik raak soms geïrriteerd van allerlei “spirituele” dingen. Ik hou van praktisch zal ik maar zeggen en was bang dat de slaapcursus zweverig zou zijn. Misschien weer iemand die zegt dat je moet stoppen met piekeren en dat mediteren kan helpen.

Gelukkig was het zeer praktisch en wetenschappelijk goed onderbouwd. 

Je voorbeelden over de batterijtjes in je hersenen, het biologische dagritme, waren zeer duidelijk. Ik vond het ook goed dat je al tijdens de cursus die pauzes introduceerde. Daarmee benadrukte je het belang van pauzes voor de slechte slapers. 

Ik dacht in het begin: nu alweer pauze, we kunnen nog wel even door toch, dan zijn we eerder klaar. Maar zo werd in mij het echte besef wakker dat ik inderdaad altijd op mijn werk doordender van 8 tot 5 en dat daar voor mij waarschijnlijk het primaire probleem ligt.

Nu ik mijn dagen anders aanpak merk ik dat ik duidelijk beter ben gaan slapen. Dat voelt goed! 

Ook was het een eye-opener dat je vertelde dat die lijstjes van dingen die ik moet doen om beter te slapen tot op heden niet hebben gewerkt en zelfs bijdragen aan het slaapprobleem! Het loslaten van de lijstjes en de rituelen viel aanvankelijk niet mee, maar zonder al die lijstjes is het toch eenvoudiger Rob! Ik slaap sinds de cursus echt beter.

Ik ben blij dat je zo praktisch en concreet bleef. Bedankt!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Opnieuw geweldig geslapen

Als eerste dank voor het toesturen van de informatie en opnames; alles in goede orde ontvangen. Ten tweede: ik heb vannacht opnieuw geweldig geslapen, maar dat zal je niet verbazen of toch wel? Ik vond de slaapcursus heel bijzonder.

Het heeft me vele inzichten gegeven over mijn eigen (slaap)gedrag. Verder vond ik de opbouw van de dag, de overzichtelijke informatie, de filmpjes, jouw persoonlijke aandacht en de goede verzorging (koekjes, fruit e.d.) een prachtige compositie.

Ik zal het iedereen aanraden die zegt slecht of weinig te slapen en het ook bij bedrijven noemen.

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Ik heb vannacht acht uur lang als een roos geslapen

Ik wilde je hartelijk danken voor de prettige en inspirerende dag gisteren. Ik heb erg veel geleerd en ook erkenning ervaren dat het hem mogelijk meer zit in het volgen van mijn behoeften en een natuurlijk ritme met pauzes en rust op gezette tijden dan een andere “oplossing” voor mijn slaapproblemen. 

Ook het idee dat wakker zijn ’s nachts van oudsher een functie heeft, heeft me goed gedaan. Door gisteren voel ik me al met al minder afwijkend dan ik dacht en hoef ik mezelf dus ook niet te veroordelen en veranderen.

Wat me ook hielp was jouw opmerking aan het einde: dat jouw vrouw en jij dol op slapen zijn en geregeld om 21 uur naar bed gaan. Ik wil ook altijd zo graag op tijd naar bed, maar verzet me hiertegen omdat “iedereen” lang kan opblijven. Nu heb ik een soort toestemming om gewoon te gaan slapen als ik slaap heb.

Vandaag ben ik direct gaan oefenen met het nieuwe ritme, waarbij ik activiteiten afwissel en een Yoga Nidra oefening midden op de dag heb gedaan. Heel prettig. En: vannacht heb ik als een roos geslapen, 8 uur lang!

Ik zie uit naar de oefeningen en sheets. Nogmaals, veel dank!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Aandacht voor iedereen

Ik wil je mijn complimenten geven, voor de wijze waarop je de cursus gaf. Gedegen informatie, ook wetenschappelijk onderlegd. Je bent er ook helemaal bij betrokken en geeft aandacht aan iedereen.

Zoals je weet, is mijn insomnie al ruim 7 jaar geleden ontstaan. De intentie om een goede slaper te worden, heb ik niet. Maar door de bewustwording van wat jij vertelde, heb ik wel vertrouwen gekregen, dat ik een betere slaapster kan worden

Jouw cursus laat zien, dat hersenactiviteiten heel veel met de slaapkwaliteit te maken hebben. Andere reguliere methoden spelen veel meer in op de gevolgen van insomnie.  

Ik dank je hartelijk, (en indirect je vrouw) dat je deze cursus hebt opgezet. Daardoor is het besef gaan dagen, dat ik mijn dag anders moet gaan indelen.  

PS: grappig, dat mijn man zei, dat het wel een hele lange dag was voor een cursus. Met andere woorden: vermoeiend! Maar ik heb dat niet zo ervaren: zo zie je dat geregelde pauzes tijdens een lange cursusdag je weer vernieuwde energie voor aandacht geven. En dat je zo niet vermoeid uit een lange intensieve dag hoeft te komen. We hebben zo afgelopen zaterdag een goed voorbeeld gekregen, hoe we onze dagen goed moeten indelen!

Reviews slaapcursus. Slaap. nacht

Fijn

Wat fijn weer dat je ook dit jaar weer kunt! Ik spreek nog steeds af en toe studenten die over jouw workshop beginnen, ook als ze die 2 jaar geleden hebben gehad!
.
Groeten,Mxxxx Kxxxx. Pluscoach, zorgcoordinator & Burgerschap / PACT+ School voor Theater, Dans & Muziek

Reviews slaapcursus

E-boek en luisterboek

Heb je interesse in het slaapcursus e-boek of de luisterboeken met elk 3 yoga nidra oefeningen? Wil je het eens proberen?

Reviews slaapcursus

Slaapcursus Particulier

De ééndaagse Slaapcursus wordt gegeven in Amsterdam en kost €155. Kom je met samen, dan betaal je ieder €135. 

Reviews slaapcursus

Workshop Zakelijk

Rob de Ron geeft ook (online) workshops en lezingen over slaap aan diverse bedrijven, instellingen en organisaties

Reviews slaapcursus

NPO radio 1

Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker Rob de Ron voor het zondagochtend programma FRIS!

Reviews Slaapcursus

Reviews

Toen ik op een gegeven moment bang was om naar bed te gaan, ben ik de slaapcursus gaan volgen bij Rob de Ron. 

Reviews slaapcursus

Contact

Heb je vragen over slaap, de slaapcursus of een workshop? Of een andere vraag? Neem gerust contact met me op.

Op een gegeven moment was ik bang om naar bed te gaan. Ik ben toen de slaapcursus van Rob de Ron gaan volgen. Op dit moment slaap ik best goed. Meestal zo’n zes tot zeven uur per nacht

Fotografe en Beeldredactrice Carla van Thijn in Plus Magazine