slaapworkshop

Slaapworkshop voor de Vrije Universiteit met  Erik Scherder. Congres over slaap in De Duif in Amsterdam.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Investeren in slaap loont

slaapcursus voor werknemers scholieren en studenten. Lezing en Workshop over slaap.

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een college, workshop of lezing over slaap en slapeloosheid met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

 “We hebben binnen en naast het werk tegenwoordig een cursus voor bijna alles. Allemaal om beter in je vel te zitten. Waarom nemen werkgevers slaapproblemen dan zo weinig serieus? Als je de prestaties van je medewerkers echt wilt verbeteren, bied je anno 2016 iedereen een slaapcursus aan.” 

Bron: Jan Willem Evers, directeur Zilveren Kruis

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Het juiste perspectief bieden

We richtten ons op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond, want goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van het college, de workshop of lezing is uw werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en werkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én tegelijkertijd beter te slapen.

Slaapworkshop

Samen met collega’s op Slaapcursus

Eerst was er mindfulness, nu is er de slaapcursus, aangeboden door de werkgever, want die heeft er baat bij dat jij goed slaapt. 

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan meld je je vaker ziek en veroorzaak je meer bedrijfsongevallen. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra voor NRC. 4 februari 2019

Een cursus, workshop of lezing over slaap kan veel betekenen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een cursus, workshop of lezing over slaap veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties.

Minder vaak moe, collegialer en beter gehumeurd

Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande ondernemingen, (overheids) organisaties en (onderwijs) instellingen gingen u voor en boden hen een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Ondernemingen

Damen Shipyards (Gorinchem), Welten (Nijmegen)Reed Business (Amsterdam), Moervast (Rotterdam), DSM (Waalwijk), RABO Bank (Noord Kennemerland), Auping (Deventer), Young Nestlé (Amsterdam), Talpa (Amsterdam), Economic Board Almere (Almere), AO Metalektro (Hazerswoude), Only Human (Den Haag)

Organisaties

Belastingdienst (Apeldoorn), Stadsgenoot (Amsterdam), AFM (Amsterdam), Gemeente Lelystad (Lelystad), Gemeente Zwolle (Zwolle), Openbaar Ministerie (Den Haag), OLVG (Amsterdam)

Instellingen

ROC (Amsterdam), Radboud Universiteit (Nijmegen), Rijksuniversiteit Groningen (Groningen), SCALDA (Middelburg), Da Vinci College (Gorinchem), Wellantcollege (Aalsmeer), VSPVU (Amsterdam)

Wat is geschikt voor uw onderneming, organisatie of instelling? 

Weten wat de verschillen zijn tussen een cursus, workshop of lezing en wat voor uw onderneming of organisatie het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op en vraag de offerte aan.

Slaapcursus voor werknemers,  scholieren en studenten

Meer lezen?

Diverse artikelen uit verschillende media over het onderwerp slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten’  

De moderne werknemer móet slapen

Te weinig slapen is het nieuwe roken. Ook in Nederland zegt één op de vijf mensen met slaapproblemen te kampen. Volgens een niet aflatende stroom onderzoeken leidt dat tot minder weerstand, slechtere concentratie, overgewicht, hartfalen en nog veel meer ellende.

Niet vreemd dus dat ook werkgevers die ‘epidemie’, zoals het slaaptekort in de Verenigde Staten officieel te boek staat, beginnen te ontdekken. Net als roken, drinken, vet eten en op een stoel zitten, blijkt laat naar bed gaan funest voor de gezondheid. Daarmee vormt het een van de voornaamste bedreigingen voor de arbeidsproductiviteit.

Colum van Koen Haegens in de Volkskrant. Dit artikel is afkomstig uit De Volkskrant van 27 maart 2019.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Slaapcursus voor werknemers,  scholieren en studenten

Interne links ‘Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten’

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in april 2019.  Deze hoofdpagina is gelinkt aan: workshop beter slapenslaapworkshop, slaap workshop voor bedrijvenworkshop slapen, workshop over slaap en slapeloosheid.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten