Slaapcursus.nl. Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden

Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden

Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden? Het overkomt veel mensen die moeite hebben met slapen. Veel slechte slapers rusten en pauzeren overdag te weinig. Ze gaan vaak door waar anderen stoppen. Terwijl rusten en pauzeren net als slaap belangijke herstelmomenten zijn. Neem je ze overdag te weinig, dan ben je ’s nachts te moe om goed te slapen. Vervelend, want vermoeidheid kan goed slapen verhinderen. Fysiologisch gezien zijn het twee verschillende verschijnselen. Ze worden in het lichaam ook anders geregeld. Daardoor kun je ook te moe kunt zijn om te slapen en niet uitgerust wakker worden. Zo geraak je in de vicieuze cirkel van slapeloosheid. Op de slaapcursus leer je daarom hoe je de dag zo kunt inrichten dat je gezond moe naar bed gaat.

“Slecht slapen is een 24-uurs-probleem, dat vraagt om een 24-uurs oplossing,” aldus Rob de Ron. Hij is slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent. Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en hij de gevolgen van dichtbij meemaakte, ontwikkelde hij de eerste Nederlandse Slaapcursus. Sindsdien geeft hij menigeen aan een betere nachtrust geholpen. Wil je ook deelnemen? Kijk dan in de cursusagenda. Je kunt ook het E-book inclusief 7 slaapoefeningen bestellen.

Beter slapen betekent veel meer dan een goede gezondheid en meer energie. Het maakt je een ander mens.  Je hebt meer plezier, een beter humeur én je glimlacht vaker. Beter slapen maakt je een betere partner, vriend(in), collega, moeder of vader. 

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Slaapcursus

De ééndaagse Slaapcursus wordt o.a. gegeven in Amsterdam en Utrecht en kost €155. Kom je met samen, dan betaal je ieder €135. 

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Amsterdam

De Slaapcursus wordt o.a. gegeven in Amsterdam in Centrum de Roos aan de P.C. Hooftstraat 183, nabij het Vondelpark. 

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Utrecht

De Slaapcursus wordt o.a. gegeven in Centrum Well  aan de Doelenstraat in het prachtige oude centrum van Utrecht.

Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden

Altijd moe zijn is niet altijd het gevolg van je slapeloze nachten, maar kan er ook de oorzaak van zijn. We zeggen niet voor niets, dat we soms te moe zijn om te slapen. Daarom beginnen we op de slaapcursus met het aanpakken van je vermoeidheid. 

Goed in AAN staan

Op de cursus zal je veel klachten herkennen in je medecursisten, maar ook de oorzaken van je slaaptekort. Veel slechte slapers zijn altijd moe en worden niet uitgerust wakker. Dat komt omdat ze meestal erg goed zijn in aan staan, maar hebben moeite met uit staan. Ze gaan door waar anderen stoppen en pauzeren of rusten zelden. Op die manier geraak je in een vicieuze cirkel: door slaapgebrek ben je te moe en omdat je te moe bent, slaap je niet goed.

Ga ‘uitgerust’ naar bed

We hebben vaak het verlangen om uitgerust en verkwikt wakker te worden. Normaal gesproken kan een goede nachtrust er inderdaad voor zorgen dat we ons hersteld en uitgerust voelen. Maar soms gaan we moe naar bed en staan we vermoeid weer op. Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben en het is voor iedereen belangrijk deze te achterhalen. Slapeloosheid hoeft niet de oorzaak te zijn. het kan ook het gevolg zijn van je vermoeidheid. Je kunt namelijk ook te moe zijn om goed te slapen!

Door kennis en oefening heb je nieuwe dingen geleerd en heb je verloren kennis weer in jezelf wakker gemaakt. Je bent nieuwsgierig gebleven en jezelf altijd blijven ontwikkelen. Waarom zou dit alles niet voor je slaap gelden?

Altijd moe zijn

De begrippen moe en slaperig worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn niet hetzelfde. Het zijn twee verschillende fysiologische processen. Daardoor kun je ook te moe zijn om te slapen. Het is daarom belangrijk om beter uitgerust en vooral ontspannen naar bed te gaan. Dat doe je bijvoorbeeld door je dag goed in te richten. Dat betekent dat je voldoende pauzes en rustmomente inlast, zodat je voor je herstel niet volkomen afhankelijk bent van je slaap. Slaap isniet de enige manier om e hertellen van de mentale, fysieke, cognitieve en emotionele spanningen en inspanningen die elke dag weer van je worden gevraagd!

Niet uitgerust wakker worden

Bij de aanpak van je vermoeidheid en slaapgebrek moeten we daarom verder kijken dan je nachtrust. Of je nu moeilijk inslaapt, doorslaapt of te vroeg wakker wordt, slecht slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs benadering. Daarbij is het van belang dat je het verschil leert zien tussen moe en slaperig. Want veel slechte slapers zijn wel slaperig, maar te moe om goed te slapen. Daarom krijg je op de slaapcursus allereerst een aantal handvatten om je vermoeidheid aan te pakken. De belangrijkste daarvan zijn het nemen van pauze en rust. Beide verschillen net als moe en slaperig van elkaar. Op de slaapcursus vertel ik je er graag meer over.

Op een ontspannen manier en in een ongedwongen sfeer, maakt de slaapcursus het plezierig om te leren over je slaap en om je slaap ook écht te oefenen. Door de juiste kennis en oefening gaat beter slapen je beslist lukken. Meld je nu aan.

Altijd moe en niet uitgerust wakker worden

Altijd moe, niet uitgerust wakker worden en slaperigheid

Het is een normaal biologisch gegeven en maakt deel uit van het dag- en nachtritme. Je wordt slaperig als je brein ‘onderprikkeld’ is. Je gaapt, je ogen vallen langzaam dicht en je begint te knikkebollen. Het lichaam wordt rustig en het denken steeds kalmer. Je emoties worden gedempt. Als je ‘onderprikkeld’ en slaperig bent, keert de aandacht zich naar binnen: je ziet of hoort je de wereld om je heen niet meer goed. Je ogen vallen langzaam dicht en je spieren ontspannen zich. Voor je het weet ben je vertrokken.

Altijd moe en niet uitgerust wakker worden

Altijd moe, niet uitgerust wakker worden en vermoeidheid

Moe zijn wordt niet geregeld door onze biologische klok. Het overkomt iedereen na een fysieke, mentale of intellectuele of emotionele inspanning. Vermoeidheid betekent dat je lichamelijk en/of mentaal ‘overprikkeld’ bent. Normaal gesproken pauzeer of rust je dan even. Doe je dat niet, dan is het moeilijker om  ’s nachts stil te liggen. Je draait en woelt, want een vermoeid lichaam kan zich maar moeilijk ontspannen. Ook een vermoeid brein ontspant maar moeilijk. Het blijft denken en reageert op elk geluidje of gevoel. 

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

E-book bestellen

Je kunt de cursus ook als E-book bestellen. Bij dit E-book horen 7 slaapoefeningen die je beslist gaan helpen. Het boek kost €18,50

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Reviews

Sinds de cursus zijn mijn dagen veel leuker geworden. Ik voel me veel beter, kan me beter concentreren en ben minder vermoeid.

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Rob de Ron

Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron tijdens het Slaapcongres van de Vrije Universiteit Amsterdam.

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden? Sophie Hilbrand neemt voor een aflevering over slaap van ‘Sophie in de Mentale Kreukels’  deel aan de Slaapcursus.

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar de Yoga Nidra oefening. Ook neem ik pauzes. Dat werkt enorm ontspannend. Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Naar reviews >

 Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden?

.Altijd moe zijn en niet uitgerust wakker worden? 

Je bent niet de enige. Op de slaapcursus zal je veel herkennen in je medecursisten. Veel slechte slapers voelen zich namelijk altijd moe en worden niet uitgersut wakker. Ze zijn meestal erg goed in aan staan, maar hebben moeite met uit staan. Ze gaan door waar anderen stoppen en pauzeren of rusten zelden. Op die manier raken ze in een vicieuze cirkel. Ze zijn te moe om te slapen en door slaapgebrek zijn ze te moe. 

Verantwoording afbeeldingen bij pagina ‘Altijd moe en niet uitgerust wakker worden:’
.
Een groot deel van de getoonde afbeeldingen op slaapcursus.nl is afkomstig van Commons.Wikimedia.org. Overige afbeeldingen zijn in eigen beheer of in beheer van musea, stichtingen en (privé)collecties, maar vrij toegankelijk en voor publiek beschikbaar, met speciale dank aan het Rijksmuseum Amsterdam.
.
Kleine afbeelding: Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639) Rijksmuseum Amsterdam
Kleine afbeelding: Rembrandt  (1606-1669) Slapende jonge Vrouw (1654) British Museum, Londen
Attributed to: Sigismondo Coccapini (1583-1643) of Domenico Fetti (1589-1623) Sleeping Girl (1620-1622)Museum of Fine Arts, Boedapest.
.
Altijd moe en niet uitgerust wakker worden, terug naar Homepagina. →