Beter Slapen Beter Werken

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor uw werknemers. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond.

Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Beter Slapen Beter Werken

Beter Slapen Beter Werken. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Beter Slapen, beter werken

Ongeveer een derde van de werknemers rapporteert slaapproblemen. Zij zitten vaak in een vicieuze cirkel: door stress hebben ze slaapproblemen en omdat ze bang zijn door hun slaapproblemen niet meer goed te functioneren, hebben ze stress. Een workshop of lezing ‘Beter Slapen Beter Werken’ kan veel voor hen betekenen.

Vicieuze cirkel

Werk gerelateerd piekeren blijkt een belangrijk onderliggend mechanisme in de oorzaak van slaapproblemen. “Als ik nu niet slaap ben ik morgen niet fit en kan ik mijn werk niet goed doen.” Veel mensen die ‘s nachts wakker liggen, maken zich zorgen over hun inzetbaarheid, zowel privé als op het werk. Ze piekeren en zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Er ontstaat een vicieuze cirkel: werkstress zorgt voor slaapproblemen en dat zorgt op zijn beurt weer voor extra werkstress.

Rijkelijk beloond

De workshop of lezing ‘Beter Slapen Beter Werken‘ kan veel betekenen voor je werknemers. Het verbeteren van de slaapkwaliteit leidt vrijwel altijd tot minder ziekteverzuim, betere prestaties en meer productiviteit. Goed uitgeslapen mensen zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van je medewerkers of werknemers, wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Het juiste perspectief

De workshop ‘Beter Slapen Beter Werken’ richt zich niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een namelijk een 24 uurs probleem, dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, zowel op het werk als privé.

Beter slapen Beter werken

Gevoeliger voor stress

In het onderzoek van Arboned is gekeken naar een mogelijke oorzaak van zulke slaapproblemen. Daar kwam uit dat er een belangrijke relatie is tussen stress en vermoeidheid. “Als je stress hebt slaap je slechter, maar als je slecht slaapt ben je ook gevoeliger voor stress”, zegt onderzoekster Dr. Anna Geraedts
.
Workshop ‘Beter werken beter slapen’. Bron NOS
Beter slapen Beter werken

Beter slapen Beter werken. Sophie Hilbrand neemt deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron

Beter slapen, beter werken

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een workshop of lezing over slaap veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een workshop en lezing? Neem dan contact met ons op.

Iedereen functioneert beter na een goede nachtrust

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Het maakt daarbij niet uit of u werkzaam bent in een onderneming, organisatie of instelling en wat uw functie, positie of achtergrond is.

Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, iedereen voelt zich beter na een goede nachtrust. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers, studenten of scholieren een workshop of lezing ‘beter slapen, beter werken’ aan.

Logo Belastingdienst. Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Logo DSM. Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Logo Rijks Universiteit Groningen (RUG). Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Beter Slapen Beter Werken

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Beter Slapen Beter Werken

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Beter Slapen Beter Werken

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Beter Slapen Beter Werken

Beter Slapen Beter Werken. Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901). Le Lit (Het Bed) 1893. Musee d’Orsay, Parijs. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Meer lezen over ‘Beter slapen, beter werken’

Hieronder vind u diverse artikelen over het onderwerp ‘beter slapen, beter werken’

5 tips om beter te slapen én dus beter te werken

Slecht slapen door je werk. Het is een steeds groter wordend probleem. Uit recent onderzoek van zorgverzekeraar Menzis blijkt dat twee derde van de Nederlanders slechter slaapt als ze stress hebben door werk. 10% van de vrouwen ligt zelfs meerdere malen per week wakker van haar werk. En raad eens? Eén van de oorzaken van stress op je werk is… die slechte nachtrust. Een vicieuze cirkel die je serieus moet nemen.

Dit artikel is geschreven door Roos Bouws. Bron: Monsterboard carriere advies.

Beter Slapen Beter Werken
Beter Slapen Beter Werken. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.