Jongeren en Slaapproblemen

Slaapproblemen bij jongvolwassenen komen veel voor. Slaapdeskundige Hans Hamburger wil dat alle jongeren met slaapproblemen les krijgen in slaaphygiëne.

Jongeren en Slaapproblemen. Slaapproblemen jongvolwassenen

Esma Toraman (Student) uit Sophie in de Mentale Kreukels. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron.

Veel jongeren die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Investeren in de slaap van  de leerlingen loont: uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een colege of workshop over slaap veel kan betekenen voor veel studenten en scholieren.

De presentatie wordt verzorgd door slaaponderzoeker Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op.

Jongeren en Slaapproblemen. Slaapproblemen jongvolwassenen

Slaapcursus zakelijk

Naast een slaapcursus geeft Rob de Ron ook  workshops en lezingen. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een aantal praktische handvatten om de slaap te verbeteren, kan veel voor hen betekenen. 

Wil je meer weten? Kijk dan op zakelijk.

Jongeren en Slaapproblemen. Slaapproblemen jongvolwassenen

Rob de Ron

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg, bleek niets echt te werken. Samen met haar koos slaaponderzoeker en yoga nidra deskundige Rob de Ron voor een geheel nieuwe aanpak. Dat had al snel succes. Daarom richtte hij in 2011 de eerste Slaapcursus van Nederland op.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

Jongeren en Slaapproblemen. Slaapproblemen jongvolwassenen

Slaapcursus particulieren

Heb je moeite met in- of doorslapen of word je misschien elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Slaap je licht en maken geluidjes en gedachten je direct wakker? Of je nu licht slaapt, moeite hebt met in- of doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Lees hier de reviews en neem ook deel.

Wil je deelnemen aan de Slaapcursus?

Jongeren en Slaapproblemen

Les krijgen in slaaphygiëne

Hans Hamburger van het Amsterdam Slaap Centrum in het Boerhaave Medisch Centrum, ziet een toename van het aantal jongeren met slaapproblemen dat hulp zoekt bij slaapklinieken. Hamburger zou graag zien dat alle kinderen op de basisschool les krijgen in slaaphygiëne.

Jongeren en slaapproblemen. Bron ‘Jij en Je Gezondheid’ / GGD Amsterdam

Het juiste perspectief bieden

Tijdens het college, de lezing of workshop richtten we ons niet uitsluitend op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond, want goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden, zowel tijdens de studie als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van het college, de workshop of lezing is om jongeren en slaapproblemen meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken gebruiken we een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke scholier of student die deelneemt één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes jongeren met slaapproblemen de juiste handvatten om hun slaap- en werkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpt jongeren om hun studie en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én tegelijkertijd beter te slapen.

Jongeren en Slaapproblemen. Slaapproblemen jongvolwassenen

Jongeren en Slaapproblemen. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Een workshop of lezing over slaap kan veel betekeken voor jongeren met slaapproblemen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor studenten en scholieren. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Minder ziekteverzuim en betere prestaties

De praktische handvatten die aan jongeren met slaapproblemen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen jongeren beter gehumeurd en houden ze meer rekening met medescholieren en medestudenten.

Investeren in de slaap van jongeren wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. Onderstaande onderwijsorganisaties en instellingen gingen u voor en boden hun leerlingen daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcollege aan.

Jongeren en slaapproblemen

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Jongeren en slaapproblemen

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Jongeren en slaapproblemen

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Jongeren en Slaapproblemen

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Jongeren en Slaapproblemen

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Jongeren en Slaapproblemen

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Jongeren en Slaapproblemen. Slaapproblemen jongvolwassenen

Jongeren en Slaapproblemen. William Sidney Mount (1807-1868). Boys Caught Napping in a Field (1848). Brooklyn Museum, New York. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Meer lezen?

Diverse artikelen uit verschillende media over het onderwerp ‘Jongeren en Slaapproblemen’. 

Behandeling van slaapproblemen bij jongeren

Slaapproblemen komen bij jongeren vaak voor en kunnen belangrijke gevolgen hebben voor pathologie en hun dagelijks functioneren. Om die reden is het van belang deze slaapproblemen te behandelen. In dit hoofdstuk wordt beschreven welke behandelingen in Nederland verkrijgbaar zijn voor jongeren met slaapproblemen en zullen deze kort worden beschreven. Vervolgens zal worden beschreven wat Mijn Slaap Plan toevoegt aan deze behandelingen en hoe CGT in het protocol verwerkt zit.

Slaapproblemen jongvolwassenen. Behandeling van slaapproblemen bij jongeren door Marije Kuin en Bianca Boyer. Zie Springer uitgever.

 

Jongeren en Slaapproblemen

Gebrek aan concentratie, geheugen en motivatie

Helaas kampt ruim een derde van de zestienjarigen en ruim een kwart van de veertienjarigen met slaapproblemen. Dat blijkt uit cijfers over het schooljaar 2015-2016 uit ‘Jij en Je Gezondheid’ van de GGD Amsterdam. Gebrek aan concentratie, geheugen en motivatie zit de schoolprestaties in de weg. De cijfers zijn zorgwekkend, volgens neuropsycholoog Ed de Bruin, die slaaponderzoek doet bij de Universiteit van Amsterdam.

Slaapproblemen jongvolwassenen. Bron ‘Jij en Je Gezondheid’ / GGD Amsterdam

Jongeren en Slaapproblemen.
Jongeren en Slaapproblemen. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 
.
Zoektermen (Tags): ‘jongeren met slaapproblemen’, slaapproblemen jongvolwassenen’. ‘slaapproblemen jongeren’  en ‘jongeren en slaap’