Slaap en Werk

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor uw werknemers. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond.

Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Slaap en Werk

Slaap en Werk. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaap en werk

Veel werknemers die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een cursus, workshop of lezing over slaap en werk met praktische handvatten en de juiste oefeningen, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact.met me op.

Zorgen

“Als ik nu niet slaap ben ik morgen niet fit en kan ik mijn werk niet goed doen.” Veel mensen die ‘s nachts wakker liggen, maken zich zorgen over hun inzetbaarheid, zowel privé als op het werk. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren.

Rijkelijk beloond

Simpelweg een cursus, lezing of workshop over slaap en werk kan veel betekenen voor je werknemers. Het verbeteren van de slaapkwaliteit leidt vrijwel altijd tot minder ziekteverzuim, betere prestaties en meer productiviteit. Goed uitgeslapen mensen zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van je werknemers wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Het juiste perspectief

De lezing of workshop over slaap en werk, richt zich niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een namelijk een 24 uurs probleem, dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, zowel op het werk als privé.

Werkstress en slaapproblemen. Slaapworkshop slaaplezing

Piekeren

Arbeidspsycholoog Michelle Van Laethem onderzocht de relatie tussen werkstress en slaapproblemen en toont aan dat ze elkaar beïnvloeden. Piekeren speelt een belangrijke rol in deze wederkerige relatie.
.

Duidelijke doelstellingen

De doelstelling van de workshop of lezing over slaap en werk, is de werknemers meer controle over hun nachtrust te geven. Om dit te bereiken kent de lezing of workshop slaap en werk een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer aan de workshop één of meerdere slaapoefeningen voor thuis. Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer de juiste handvatten om het ritme tussen slaap en werk beter op elkaar af te stemmen.

Herstelmomenten

Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én tegelijkertijd beter te slapen.

Gewoon doen

Werknemers die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door studie- of werkstress slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door onvoldoende nachtrust niet goed te functioneren, hebben ze stress. Een workshop of lezing over slaap en werk, kan dan veel voor hen betekenen.

Werk en slaapproblemen

Topje van de ijsberg

Volgens onderzoek van TNS NIPO kampt een op de zes werknemers met slaapproblemen. Hoogleraar Gerard Kerkhof denkt dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. “Bij mensen die op normale tijden werken heeft ongeveer een kwart last van ernstige slaapproblemen. De slaapproblemen die er zijn, worden onderschat.”

Slaap en Werk. Artikel NOS maandag 12 september 2016

Slaap en Werk.

Slaap en Werk. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Slaap en Werk

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers en werkgevers. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Een slaapworkshop of slaaplezing kan veel betekenen

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u daarom voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Logo Belastingdienst. Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Logo DSM. Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Logo Rijks Universiteit Groningen (RUG). Slaapworkshop, slaaplezing, slaapcollege, slaapcursus Rob de Ron.

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaap en werk

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaap en werk

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaap en werk

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaap en Werk.
Slaap en Werk. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.