Slaapcursus voor Werknemers, Scholieren en Studenten

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapcursus of slaapworkshop  veel kan betekenen voor werknemers, studenten of scholieren met slaapproblemen. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers, scholieren en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in een slaapcursus, workshop of lezing wordt op verschillende fronten dan ook rijkelijk beloond.

Wil je meer weten over de organisatie van een slaapcursus voor uw bedrijf, instelling of organisatie en een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een college, workshop of lezing over slaap en slapeloosheid met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met me op.

Het juiste perspectief bieden

We richtten ons op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond, want goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van het college, de workshop of lezing is uw werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en werkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én tegelijkertijd beter te slapen.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Samen met collega’s op Slaapcursus

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan ben je minder collegiaal, meld je je vaker ziek en maak je vaker fouten. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra voor NRC. 4 februari 2019

slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop

Ook een slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten organiseren?

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapcursus veel kan betekenen voor werknemers, scholieren en studenten.

De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten een slaapcursus aan.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten
Slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.