Slaapeducatie

Zorgen over je slapeloosheid kunnen je wakker houden. Zo kom je in een vicieuze cirkel: door de stress over je slaapgedrag, slaap je slechter. Een nuchtere slaapeducatie, waarin je duidelijk handvatten krijgt aangereikt, kan dan veel voor je betekenen. Dat kan individeel, door deel te nemen aan de slaapcursus. Het kan ook voor bedrijven, instellingen en organisaties in de vorm van een lezing, workshop of college voor werknemers, scholieren en studenten.

Slaapeducatie

Slaapceducatie. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Of je nu moeite hebt met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker wordt en niet meer kunnen inslapen, slaapeducatie draagt in veel gevallen bij aan het verbeteren van je nachtrust.

Er is gelukkig iets aan te doen. In zijn Slaapcursus plaatst Rob de Ron de niet zozeer op de nacht, maar juist op de dag. Slapen is namelijk een 24-uurs probleem, dat vraagt om een 24-uurs aanpak, logisch, want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht,’ aldus slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent de Ron.

Slaapeducatie

Slaapeducatie

Heb je moeite met inslapen of doorslapen en word je elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Slaap je licht en maken geluidjes en gedachten je direct wakker? Of je nu licht slaapt, moeite hebt met inslapen of doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Leer ook binnen één dag beter slapen.

Wil je deelnemen aan de Slaapcursus?

Slaapeducatie

Zakelijk

Naast een slaapcursus geeft Rob de Ron ook slaapworkshops en slaaplezingen. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een aantal praktische handvatten om de slaap te verbeteren, kan veel voor hen betekenen.

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? 

Slaapeducatie

Rob de Ron

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg, bleek niets echt te werken. Samen met haar koos slaaponderzoeker en Yoga Nidra deskundige Rob de Ron voor een geheel nieuwe aanpak. Dat had al snel succes. Daarom richtte hij in 2011 de eerste Slaapcursus van Nederland op.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

Slaapeducatie

Studenten met slaaptekort

Studenten en scholieren met chronisch slaaptekort halen lagere cijfers en hebben meer moeite met concentreren tijdens het studeren. Ruim een derde voelt zich niet genoeg uitgerust om goed te kunnen studeren. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek, de Universiteit Leiden en de Hersenstichting. Aan het onderzoek deden bijna 1400 gezonde studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen mee.

Slaapeducatie. Bron Hersenstichting en Universiteit van Leiden

Slaapeducatie

Slaapeducatie. Esma Toraman. Uit Sophie in de Mentale Kreukels. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron.

“Met mijn slaap gaat het veel beter dan voorheen. Ik ben je dankbaar en waardeer je hulp enorm.”

Esma Toraman

Slaapeducatie: voorlichting over slaap en slapeloosheid

Ongeveer een derde van de Westerse bevolking rapporteert slaapproblemen door studie- of werkstress. Studenten en werknemers met slaapproblemen zitten in een vicieuze cirkel. Door stress hebben ze slaapproblemen en omdat ze bang zijn door hun slaapproblemen niet meer goed te functioneren, hebben ze stress.

Zorgen over je slaaptekort

 “Als ik nu niet slaap ben ik morgen niet fit en presteer ik onvoldoende”. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Slaapeducatie, met praktische, direct toepasbare handvatten om beter te slapen, kan daarom veel voor hen betekenen. Bij slaapeducatie kan in de vorm van een slaaplezing, slaapworkshop of slaapcursus.

Een 24 uurs oplossing

Daarbij richtten we ons niet uitsluitend op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond., want goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties, collegialiteit én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten. Zowel op hun studie of werk als privé.

Het doel van slaapeducatie

De doelstelling van slaapeducatie is uw werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaap-oefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaap-oefeningen voor thuis.

Slaapcursus

Om om door middel van slaapeducatie meer greep op je slaapgedrag te krijgen is een eendaagse Slaapcursus ideaal.  Een slaapcursus kent geen individueel traject, zoals bij een slaaptherapie of slaapcoach, maar je maakt deel uit van een groep. Daardoor leer je ook veel van elkaar.  Naast slaapeducatie ook duidelijke handvatten om je slaapprobleem overdag aan te pakke en een aantal slaapoefeningen op basis van Yoga Nidra. De groep bestaat uit maximaal 12 personen, zodat er voldoende tijd en ruimte is om ook persoonlijke adviezen te krijgen.

Rob de Ron. Slaapcursus slaapworkshop slaaplezing slaapcollege slaapcoach slaaptherapie

Ontzettend blij

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar de yoga nidra oefeningen. Ook neem ik pauzes. Dat werkt enorm ontspannend. 

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Ik ben ook benieuwd of je nog iets van de andere cursisten hebt gehoord. En zo ja hoe het hen vergaat. 

Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. 

Slaapeducatie

Slaapeducatie. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Slaapeducatie voor werknemers en studenten

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat educatie over slaap zinvol is en veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren met slaapproblemen.

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten slaapeducatie aan.

Slaapeducatie

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaapeducatie

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaapeducatie

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Slaapeducatie

Slaapeducatie

Openbaar Ministerie (OM) 

Slaapeducatie

Slaapeducatie

Radboud Universiteit Nijmegen

Slaapeducatie

Slaapeducatie

Rijks Universiteit Groningen

Slaapeducatie
Slaapceducatie. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.