Slaapmarkt

Enorme groei slaapmarkt in najaar

Slaap is een van de belangrijkste onderwerpen als het om gezondheid gaat. Nederlanders slapen steeds minder en met alle slechte gevolgen van dien. De trend van een gezonde leefstijl zet steeds verder door waarbij natuurlijke oplossingen de voorkeur hebben boven receptgeneesmiddelen. Deze trend en nieuwe innovatieve producten zorgen voor een sterk groeiende ‘slaapmarkt’.

Slaapmarkt

Slaapmarkt. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Je zou bij het woord slaapmarkt eerder denken aan bedden en matras verkopers, dan aan de overdracht van kennis. maar het woord ‘slaapmarkt’ krijgt een ander betekenis. Zo organiseert het Slaapcentrum Isala in Zwolle een informatieve slaapmarkt.

Slaapmarkt

Dat is beter vol te houden

Inmiddels zijn we een paar weken verder. Het gaat merkbaar beter. Voor een heel groot deel dankzij jouw slaapcursus, daar ben ik van overtuigd! Van hooguit twee tot drie uur per nacht, slaap ik nu vaak zes uur achter elkaar. Dat is al beter vol te houden.

Slaapmarkt. Meer reviews lezen>

De eerste Nederlandse Slaapmarkt?

Op zaterdag 14 april 2019, van 9:30 tot 13:30 uur aan de Dokter Stolteweg 86 (gebouw N) in Zwolle, organiseert Isala Slaapcentrum een slaapmarkt. Deze misschien wel eerste Nederlandse slaapmarkt is niet zozeer bedoeld om een nieuw bed te kopen, maar is bedoeld voor mensen die meer willen weten over wat ze aan slaapproblemen kunnen doen.

Stel vragen over slaap en slaapproblemen

Geïnteresseerden kunnen deze dag bij het slaapcentrum terecht met vragen over slaapproblematiek en hoe je weer een goede nachtrust krijgt. De specialisten geven lezingen en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld slaapapneu, overmatig snurken en onrustige benen tijdens de slaap. Maar ook wanneer iemand moeite heeft met inslapen of doorslapen kunnen zij met vragen terecht.

Belangrijk

Steeds meer mensen hebben last van slaapproblematiek, waarbij ze slecht of soms zelfs helemaal niet slapen. Zij zijn hierdoor moe, prikkelbaar of slapering. Dit heeft grote invloed op het dagelijks functioneren. Maak daarom gebruik van deze unieke gelegenheid die je geboden wordt door het Isala Slaapcentrum.

Het Isala Slaapcentrum

Het Isala Slaapcentrum is een behandelcentrum voor mensen met slaapstoornissen. Medisch gezien spreken we pas van een slaapstoornis als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt. Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande link en bekijk hun website.

Wil je misschien eerst deelnemen aan een de Slaapcursus of beide proberen? Lees dan verder onder de afbeelding.

Slaapmarkt

Slaapmarkt. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus  van Rob de Ron.

Slaapmarkt

Stuk fitter

Ik kan nu beter omgaan met mijn boosheid en frustratie. Soms was ik bijna in PANIEK! Ik heb mijn emoties beter onder controle. En …. ik voel me overdag een stuk fitter. Ik was bijna vergeten hoe lekker gewoon wakker zijn overdag voelt. Missie geslaagd wat mij betreft!

Slaapmarkt. Meer reviews lezen>

Slaapmarkt

Slaapcursus

Heb je moeite met inslapen of doorslapen en word je elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Slaap je licht en maken geluidjes en gedachten je direct wakker? Of je nu licht slaapt, moeite hebt met inslapen of doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Leer ook binnen één dag beter slapen.

Wil je deelnemen aan de Slaapcursus?

Slaapmarkt

Zakelijk

Naast een slaapcursus geeft Rob de Ron ook slaapworkshops en slaaplezingen. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een aantal praktische handvatten om de slaap te verbeteren, kan veel voor hen betekenen.

Wil je meer weten of een offerte aanvragen? 

Slaapmarkt

Rob de Ron

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg, bleek niets echt te werken. Samen met haar koos slaaponderzoeker en yoga nidra deskundige Rob de Ron voor een geheel nieuwe aanpak. Dat had al snel succes. Daarom richtte hij in 2011 de eerste Slaapcursus van Nederland op.

Wil je meer weten? Lees dan hier verder.

Wat maakt de slapeloze mens anders?

Op de Slaapcursus kijken we naar de unieke aard van de slapeloze mens. Zo blijken veel slechte slapers van nature waakzamer en alerter te zijn, dan goede slapers. Die verhoogde waakzaamheid maakt niet alleen het inslapen en doorslapen lastiger, maar speelt ook overdag een rol.

Een 24 uurs probleem vraagt om een 24-uurs aanpak

Een evenwichtig dagritme is met name voor de alerte en wakkere mens belangrijk, want slapen en waken horen bij elkaar als dag en nacht. Met een juiste dagindeling, waarin activiteiten tijdig worden afgewisseld met pauzes en rustmomenten, leg je de basis voor een goede nachtrust.

Ik moet nu slapen, anders ben ik morgen niet fit

Een goede nachtrust is belangrijk om overdag goed te functioneren. Voor veel slechte slapers is de nacht daarom extra belangrijk. Die mentale druk staat een ontspannen, natuurlijke slaap, vaak in de weg. Door een juiste indeling van je dag en je avond ben je voor je herstel, je gezondheid en je vitaliteit minder afhankelijk van je nachtrust. Omdat de druk op de nacht minder is, ontspan je gemakkelijker en krijg je weer vertrouwen in je natuurlijke slaapgedrag.

Kennis, inzicht en oefening

Kennis over slaap geeft je meer inzicht en vertrouwen. dat is belangrijk wanneer je bezorgd bent over je slaapgedrag. Naast kennis over slaap en je slaapgedrag, leer je een eenvoudige slaapoefening op basis van Yoga Nidra, de yoga van de slaap. De oefeningen zijn zonder veel moeite in te passen in je dagritme. Ze vragen dagelijks ongeveer 20 minuten tot 30 minuten van je tijd. Menig deelnemer heeft dankzij de slaapoefeningen zijn of haar slaap binnen korte tijd aanmerkelijk kunnen verbeteren.

Slaapmarkt

Slapeloze nachten heb ik niet meer

Het gaat een stuk beter! Slapeloze nachten heb ik niet vaak meer. Wat een energie en rust je krijgt van slapen was ik een beetje vergeten …. nu weet ik het gelukkig weer, het leven is dan echt een stuk minder ingewikkeld.

Slaapmarkt

Slaapmarkt.

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Slaapmarkt.

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Slaapmarkt.

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Slaapmarkt.
Slaapmarkt. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.