Logo Slaapworkshop of slaaplezing. Lezing over slaap, workshop slapen

Slaapworkshop of slaaplezing

Tijdens de workshop of lezing kijken we ook naar de dag,  want goed slapen vraagt om een 24-uurs oplossing. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties en het welbevinden van werknemers en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een cursus of (online) slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers en studenten met slaapproblemen.De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in een slaapworkshop of slaaplezing wordt op verschillende fronten dan ook rijkelijk beloond.

Samen met collega’s op slaapworkshop

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan ben je minder collegiaal, meld je je vaker ziek en maak je vaker fouten. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra schrijft over carriere en werk. O.a. voor het NRC

Baanbrekend is dat hij de oplossing in de dag zoekt

“Slapeloosheid is op zichzelf al erg ontwrichtend voor iemands leven.” zegt slaapprofessor Eus van Someren in een interview met NRC. Is er dan helemaal niets te doen aan chronische slapeloosheid? Gelukkig wel. Zo kan ik je van harte de Slaapcursus aanraden van Rob de Ron. Ook hij gaat in op het belang van pauze, rust en herstel voor een goede nachtrust. Baanbrekend aan zijn slaapcursus is dat hij de oplossing niet zoekt in de nacht, maar in hoe je de dag doorbrengt.”  

Kaspar Jansen, sportarts en schrijver van ‘De Powernap Paradox’

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een workshop of lezing over slaap en slapeloosheid met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. Het geeft de werknemer of student met slaapproblemen de controle over slaap terug. Doordat ze beter slapen zijn ze beter gehumeurd, collegialer, vindingrijker en productiever. De presentatie van de slaapworkshop of slaaplezing wordt met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met me op.

De doelstelling van de slaapworkshop of slaaplezing is de werknemers of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de workshop of lezing een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en werkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én tegelijkertijd beter te slapen.

Een slaapworkshop kan veel betekenen voor werknemers en studenten die niet goed slapen en zich zorgen maken dat ze de volgende dag niet goed functioneren. De duidelijke handvatten en oefeningen die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van hun slaap en prestaties

Zijn we niet allemaal goed geworden in die dingen waarin we nu goed zijn door kennis en oefening? En zijn we ons niet voortdurend blijven ontwikkelen? Niet alleen om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, maar ook om deze voortdurend ‘bij te spijkeren.’ Ook als het even wat minder gaat of wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn en we onze kennis willen onderhouden. Waarom zou dit alles niet ook voor slaap gelden? Ook slaap kun je oefenen. Je kunt je kennis bijspijkeren en je blijven ontwikkelen. De slaapworkshop maakt het prettig om samen te leren en leuk om te oefenen!

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers en studenten. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Onderstaande bedrijven, instanties en organisaties gingen u voor en boden hun werknemers of studenten een slaapworkshop of slaaplezing aan.

Organisaties

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

BDO (Publieke Sector)

Brandweer Amsterdam Amstelland

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Ondernemingen

Auping

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Tortuga Capital

Van Dyck Solar

Welten

Instellingen

AO Metalektro

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Project Loopbaan

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Stichting Burn Out en Stress

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Wageningen University & Research

Beter slapen betekent niet alleen dat je meer gedaan krijgt in minder tijd omdat je uitgeruster, vindingrijker en productiever bent. Je bent ook beter gehumeurd, enthousiaster en collegialer. Beter slapen maakt je geduldiger en behulpzamer en creëert zo een betere sfeer

slaapworkshop en slaaplezing

E-boek en luisterboek

Heb je interesse in het slaapcursus e-boek of de luisterboeken met elk 3 yoga nidra oefeningen? Wil je het eens proberen?

slaapworkshop en slaaplezing

Slaapcursus Particulier

De ééndaagse Slaapcursus wordt gegeven in Amsterdam en kost €155. Kom je met samen, dan betaal je ieder €135. 

slaapworkshop en slaaplezing

Workshop Zakelijk

Rob de Ron geeft ook (online) workshops en lezingen over slaap aan diverse bedrijven, instellingen en organisaties

slaapworkshop en slaaplezing

NPO radio 1

Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker Rob de Ron voor het zondagochtend programma FRIS!

slaapworkshop en slaaplezing

Reviews

Toen ik op een gegeven moment bang was om naar bed te gaan, ben ik de slaapcursus gaan volgen bij Rob de Ron. 

slaapworkshop en slaaplezing

Contact

Heb je vragen over slaap, de slaapcursus of een workshop? Of een andere vraag? Neem gerust contact met me op.

Op een gegeven moment was ik bang om naar bed te gaan. Ik ben toen de slaapcursus van Rob de Ron gaan volgen. Op dit moment slaap ik best goed. Meestal zo’n zes tot zeven uur per nacht

Fotografe en Beeldredactrice Carla van Thijn in Plus Magazine