Slaapworkshop

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop veel kan betekenen voor uw werknemers of studenten. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond. Wilt u meer weten over de organisatie van een slaapworkshop voor uw bedrijf, instelling of organisatie en een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Slaapworkshop, slaapworkshops

Slaapworkshop. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Slaapworkshop

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaapworkshop met praktische handvatten, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Voor werknemers, scholieren en studenten

Werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een slaapworkshop kan veel voor hen betekenen. Een slaapworkshop helpt de medewerkers, scholieren en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Het juiste perspectief bieden

Bij het herstel van een gezonde slaap, richten we ons niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24-uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van de slaapworkshop is de werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere deelnemer aan de workshop één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

Slaapworkshop

Samen met collega’s op slaapworkshop

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan meld je je vaker ziek en veroorzaak je meer bedrijfsongevallen. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra voor NRC. 4 februari 2019

Slaapworkshop, slaapworkshops
Slaapworkshop. Sophie Hilbrand neemt voor BNN VARA deel aan de slaapworkshop van Rob de Ron

Een slaapworkshop kan veel betekenen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. 

Investeren in slaap loont

Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, alle medewerkers voelen zich beter na een goede nachtrust.

Voor bedrijven, organisaties en instellingen

Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Slaapworkshop

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaapworkshop, slaapworkshops

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Slaapworkshop

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

slaapworkshop

Slaapworkshop OM in Den Haag 

slaapworkshop

Slaapcollege Rijks Universiteit Groningen

slaapworkshop

Slaapworkshop Almere Slaapstad

Slaapworkshop

Problemen in het dagelijks functioneren

Van de werknemers die rapporteerden dat ze slaapproblemen hadden, gaf 41 procent aan dat zij daardoor belemmerd werden bij hun dagelijkse functioneren, bijvoorbeeld tijdens het werk. Zij waren bijvoorbeeld minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd. Van de mensen die veel last hadden van slaapproblemen ondervond 57 procent zulke belemmeringen.

Slaapworkshops. Bron CBS

Slaapworkshop, slaapworkshops

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een slaapworkshop organiseren en een offerte aanvragen?

Slaapworkshop, slaapworkshops
Slaapworkshop. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 
.
Tags: slaapworkshops