slaapworkshop

Slaapworkshop voor de Vrije Universiteit Amsterdam. Erik Scherder en Rob de Ron. Congres over slaap.

Slaapworkshop

Slaapworkshop voor bedrijven, instellingen en organisaties

slaapworkshop

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaapworkshop met praktische handvatten, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Slaapworkshop

Werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een slaapworkshop kan veel voor hen betekenen. Een slaapworkshop helpt de medewerkers, scholieren en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Het juiste perspectief bieden

Bij het herstel van een gezonde slaap, richten we ons niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24-uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van de slaapworkshop is de werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere deelnemer aan de workshop één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

Slaapworkshop

Samen met collega’s op slaapworkshop

Magisch middel

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan meld je je vaker ziek en veroorzaak je meer bedrijfsongevallen. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra voor NRC. 4 februari 2019

slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop

Een slaapworkshop kan veel betekenen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Minder ziekteverzuim en betere prestaties

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Investeren in slaap loont

Iedereen heeft behoefte aan slaap. Het maakt niet uit wat uw functie, positie of achtergrond is. Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, alle medewerkers voelen zich beter na een goede nachtrust.

Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Slaapworkshop. Rob de Ron

Organisaties

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Slaapworkshop. Rob de Ron

Ondernemingen

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten 

Slaapworkshop. Rob de Ron

Instellingen

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Korte impressie slaapworkshop

(Zonder geluid)

Korte impressie slaapworkshop

(Zonder geluid)

Korte impressie slaapworkshop

(Zonder geluid)

slaapworkshop

Vragen

Wil je een offerte of heb je nog vragen over de organisatie van een slaapworkshop? Neem dan gerust contact met me op.

slaapworkshop
Slaapworkshop

Problemen in het dagelijks functioneren

Van de werknemers die rapporteerden dat ze slaapproblemen hadden, gaf 41 procent aan dat zij daardoor belemmerd werden bij hun dagelijkse functioneren, bijvoorbeeld tijdens het werk. Zij waren bijvoorbeeld minder geconcentreerd, vergeetachtig of slechter gestemd. Van de mensen die veel last hadden van slaapproblemen ondervond 57 procent zulke belemmeringen.

Slapen op werk. Bron CBS

slaapworkshop

Slaapcursus.nl (Homepage), yoganidra.nl, slaapyoga.nl

Bovenlaag: Rob de Ron, Reviews, Agenda, Aanmelden, Contact en Privacy.

Laag 1: Yoga Nidra (8100), slaapmeditatie (3600), slaapyoga (110),  

Laag 2: Slaapworkshop, workshop slapen, slaaplezing, lezing over slaap, slaapconsult, slaapcollege, slaapeducatie, theatercollege over slaap, slaapmarkt, slaaplessen

Laag 3: Slaapdeskundigen, slaaponderzoekers,  Eus van Someren, Hans Hamburger, Gerard Kerkhof, Ingrid Verbeek, Ton Coenen, Rob de Ron, Stefan Lucius, Jaap lancee, Peter Meerlo, Michelle van Laethem, 

Laag 4: slaaptraining (320), 

Laag 5: Slapen op werk

Laag 6: Slapen op school

Laag 2: Slaapworkshop, workshop slapen,

De volgende pagina’s zijn verwijdert en geredirect naar bovenstaande pagina’s:

workshop beter slapen, slaapworkshop voor bedrijven en workshop over slaap en slapeloosheid.