slaapworkshop

Slaapworkshop

Slaapworkshop voor bedrijven, instellingen en organisaties

slaapworkshop

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaapworkshop of lezing over slaap en slapeloosheid met praktische handvatten, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron.

Elke nacht een paar uur minder …

“Het is alom geaccepteerd om slaappillen te nemen, maar dit is een ontkenning van het daadwerkelijke probleem. We willen er vaak niet aan dat we een slaapprobleem hebben. Terwijl structureel een paar uur minder slaap dan je nodig hebt je al ernstig in de problemen kan brengen tijdens je werk.”

Eus van Someren

Hoofd afdeling Slaap en Cognitie Nederlands Herseninstituut (>) en hoogleraar integratieve neurofysiologie aan de VU (>)

Slaapworkshop

Slaapworkshop

Werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een slaapworkshop kan veel voor hen betekenen. Een slaapworkshop helpt de medewerkers, scholieren en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Het juiste perspectief bieden

Bij het herstel van een gezonde slaap, richtten we ons niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van de slaapworkshop is de werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere deelnemer aan de workshop één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

Slaapworkshop kan veel betekenen

Een slaapworkshop over slaap kan veel betekenen voor mensen die dagelijks hinder ondervinden van een chronisch slaapgebrek. Een slaapworkshop met praktische handvatten leidt vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Goed uitgeslapen mensen zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van je werknemers, scholieren en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Workshop beter slapen

Slaapworkshop voor instellingen

Naast een workshop beter slapen voor particulieren geeft Rob de Ron ook cursussen, workshops en lezingen voor bedrijven, organisaties en instellingen. Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een workshop beter slapen, kan veel voor hen betekenen.

Offerte aanvragen? 

Workshop beter slapen

Slaapworkshop voor particulieren

Slaap je licht, heb je moeite met inslapen of word je elke nacht rond dezelfde tijd wakker? Word je van elk geluidje of gedachte direct wakker en alert? Of je nu oppervlakkig slaapt, moeite hebt met inslapen of met doorslapen, beter slapen is voor iedereen mogelijk. Het kan. Binnen één dag.

Lees hieronder meer over de workshop beter slapen voor particulieren.

Workshop beter slapen

Slaapworkshop online

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg, ontwikkelde slaaponderzoeker Rob de Ron de eerste Nederlandse slaapcursus.  Vanaf 30 april 2019 is het mogelijk de workshop beter slapen ook online te volgen. Deze online slaapcursus is voor iedereen die de kwaliteit van zijn slaap wil verbeteren. De online workshop is inclusief yoga nidra slaapoefeningen.

Wil je meer weten? Kijk op slaapcursus online.

slaapworkshop

Onderstaande bedrijven, instellingen en organisaties maakten gebruik van de kennis en ervaring van de Rob de Ron. Zij boden hun werknemers, scholieren of studenten een slaapworkshop. 

Onderstaande beeldfragmenten geven een korte impressie (zonder geluid) van een slaapworkshop. lezing of cursus. Er is veel mogelijk. Wil je meer weten? Kijk dan op zakelijk. Wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met me op.

Slaapworkshop Studenten 

slaapworkshop

Slaapworkshop Bedrijven 

slaapworkshop

Slaapworkshop in de Media

slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop

Vragen

Heb je nog vragen over de cursus of over de organisatie van een slaapworkshop? Neem dan gerust contact met me op.

slaapworkshop
slaapworkshop

Meer lezen?

Diverse artikelen uit verschillende media over het onderwerp ‘slaapworkshop.’

De moderne werknemer móet slapen

Te weinig slapen is het nieuwe roken. Ook in Nederland zegt één op de vijf mensen met slaapproblemen te kampen. Volgens een niet aflatende stroom onderzoeken leidt dat tot minder weerstand, slechtere concentratie, overgewicht, hartfalen en nog veel meer ellende. In reactie hierop is een heuse slaapindustrie ontstaan. Daarin gaan jaarlijks volgens uiteenlopende schattingen tientallen miljarden euro’s om, van melatoninetabletten tot de ultieme matras.

Niet vreemd dus dat ook werkgevers die ‘epidemie’, zoals het slaaptekort in de Verenigde Staten officieel te boek staat, beginnen te ontdekken. Net als roken, drinken, vet eten en op een stoel zitten, blijkt laat naar bed gaan funest voor de gezondheid. Daarmee vormt het een van de voornaamste bedreigingen voor de arbeidsproductiviteit.

Colum van Koen Haegens in de Volkskrant

Dit artikel is afkomstig uit De Volkskrant van 27 maart 2019.

slaapworkshop

Interne links ‘Slaapworkshop’

Artikel ‘slaapworkshop’ is voor het laatst bijgewerkt in april 2019.  Deze pagina is onderdeel van de hoofdpagina ‘slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten’ en is gelinkt aan: ws beter slapen, slaap workshop voor bedrijven, ws slapen, workshop over slaap en slapeloosheid.