slaapworkshop

Slaapworkshop voor de Vrije Universiteit met  Erik Scherder. Congres over slaap in De Duif in Amsterdam.

Slaapworkshop

Slaapworkshop voor bedrijven, instellingen en organisaties

slaapworkshop

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een slaapworkshop met praktische handvatten, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Slaapworkshop

Werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een slaapworkshop kan veel voor hen betekenen. Een slaapworkshop helpt de medewerkers, scholieren en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Het juiste perspectief bieden

Bij het herstel van een gezonde slaap, richten we ons niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24-uurs probleem dat vraagt om een 24-uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

Duidelijke doelstelling

De doelstelling van de slaapworkshop is de werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere deelnemer aan de workshop één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

Slaapworkshop

Samen met collega’s op slaapworkshop

Eerst was er mindfulness, nu is er de slaapworkshop, aangeboden door de werkgever, want die heeft er baat bij dat jij goed slaapt. 

Het maakt je productiever, creatiever en je kunt er beter problemen door oplossen. Krijg je er echter te weinig van, dan meld je je vaker ziek en veroorzaak je meer bedrijfsongevallen. Over welk magisch middel hebben we het? Slaap. Nu de voordelen van een goede nachtrust stevig onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek is ook de interesse gewekt bij werkgevers. Steeds meer organisaties denken na over de slaap van hun personeel. 

Loeka Oostra voor NRC. 4 februari 2019

Een cursus, workshop of lezing over slaap kan veel betekenen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een cursus, workshop of lezing over slaap veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd.

Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor

Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers, studenten of scholieren een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan. Weten wat de verschillen zijn tussen een cursus, workshop of lezing en wat voor uw onderneming of organisatie het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op. 

slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop
slaapworkshop

Vragen

Wil je een offerte of heb je nog vragen over de organisatie van een slaapworkshop? Neem dan gerust contact met me op.

slaapworkshop

Meer lezen?

Diverse artikelen uit verschillende media over het onderwerp ‘slaapworkshop.’

De moderne werknemer móet slapen

Te weinig slapen is het nieuwe roken. Ook in Nederland zegt één op de vijf mensen met slaapproblemen te kampen. Volgens een niet aflatende stroom onderzoeken leidt dat tot minder weerstand, slechtere concentratie, overgewicht, hartfalen en nog veel meer ellende. In reactie hierop is een heuse slaapindustrie ontstaan. Daarin gaan jaarlijks volgens uiteenlopende schattingen tientallen miljarden euro’s om, van melatoninetabletten tot de ultieme matras.

Niet vreemd dus dat ook werkgevers die ‘epidemie’, zoals het slaaptekort in de Verenigde Staten officieel te boek staat, beginnen te ontdekken. Net als roken, drinken, vet eten en op een stoel zitten, blijkt laat naar bed gaan funest voor de gezondheid. Daarmee vormt het een van de voornaamste bedreigingen voor de arbeidsproductiviteit.

Slaapworkshop / Colum van Koen Haegens in de Volkskrant

Dit artikel is afkomstig uit De Volkskrant van 27 maart 2019.

Slaap is nu een keuze. Net zoals succes dat is

Door de moderne aanbidding van slaap is niet slapen bovendien nog tragischer geworden, iets dat niet alleen jezelf kwelt, maar eigenlijk ook je collega’s en werkgever.

De status van slaap lijkt veranderd. Van een ontsierende pukkel waar je nu eenmaal mee moest leven, is slaap een schoonheidsvlek geworden, iets om te koesteren, mee te pronken, en bovenal in te investeren. 

Slaap is tegenwoordig niet meer iets voor de outcasts. Bezig zijn met slaap, slaap ‘serieus nemen’, is iets geworden wat bewuste mensen doen. Iets waarmee je je kunt onderscheiden, waarmee je laat zien dat jij begrijpt hoe het leven werkt, iets als geen suiker meer eten of van Facebook afgaan.

Er is zelfs een woord voor, slaaphygiëne, dat niet toevallig associaties oproept met de door de Japanse Marie Kondo gepropageerde opruimfilosofie. Een opgeruimde geest woont niet alleen in een opgeruimd huis, maar slaapt ook opgeruimd. Slaap is nu een keuze. Net zoals succes dat is.

Slaapworkshop / Essay Slapen van Clara van de Wiel in de NRC

Dit artikel is afkomstig uit NRC van 23 mei 2019.

slaapworkshop

Interne links ‘Slaapworkshop’

Artikel ‘slaapworkshop’ is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2019.  Deze pagina staat momenteel op positie 3 (achter slaapcursus) en is onderdeel van de hoofdpagina ‘slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten’ . De pagina is gelinkt aan: workshop beter slapen, slaap workshop voor bedrijven, workshop slapen, workshop over slaap en slapeloosheid.