Werknemers die Slecht Slapen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers die slecht slapen. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond.

Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing voor werknemers die slecht slapen? Neem dan contact met ons op.

Slaap en Werk

Werknemers die Slecht Slapen. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Werknemers die slecht slapen

Werknemers die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel: door stress slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet meer goed te functioneren, hebben ze stress. Een workshop of lezing over slaap en slapeloosheid met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen.  Wil je meer weten of een offerte aanvagen? Neem dan contact met me op.

“Als ik nu niet slaap ben ik morgen niet fit”

Veel werknemers die slecht slapen, maken zich zorgen over hun inzetbaarheid, zowel privé als op het werk. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. De inzichten, handvatten en oefeningen die uw medewerkers aan een  cursus, workshop of lezing over slaap ontvangen, helpen direct de slaapkwaliteit te verbeteren.

Overdag je slaapprobleem aanpakken

Het bieden aanbieden van de juiste inzichten en handvatten neem vaak al een deel van hun zorgen weg. Het 24-uurs perspectief op slaap, vermindert bovendien de spanningen rond de nacht. Deze slaapoefeningen en het feit dat men er overdag iets aan kan doen, geeft uw werknemers het vertrouwen en de controle waarnaar ze zoeken.

Werknemers die slecht slapen

Waarom nemen werkgevers slaapproblemen zo weinig serieus?

 “We hebben binnen en naast het werk tegenwoordig een cursus voor bijna alles. Van een assertiviteit-training tot een cursus mindfulness. Allemaal om beter in je vel te zitten. Waarom nemen werkgevers slaapproblemen dan zo weinig serieus? Als je de prestaties van je medewerkers echt wilt verbeteren, bied je anno 2016 iedereen een slaapcursus aan.” 

Werknemers die slecht slapen. Bron: Jan Willem Evers, directeur Zilveren Kruis

Rijkelijk beloond

Simpelweg een workshop of lezing kan veel betekenen voor werknemers die slecht slapen. Het verbeteren van de slaapkwaliteit leidt vrijwel altijd tot minder ziekteverzuim, betere prestaties en meer productiviteit. Goed uitgeslapen mensen zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van je werknemers wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Het juiste perspectief

De Slaapcursus voor werknemers die slecht slapen, richt zich niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een namelijk een 24 uurs probleem, dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, zowel op het werk als privé.

Duidelijke doelstellingen

De doelstelling van de Slaapcursus is de werknemers meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt elke deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

Werknemers die slecht slapen

We willen er niet aan dat we een slaapprobleem hebben

“Het is alom geaccepteerd om slaappillen te nemen, maar dit is een ontkenning van het daadwerkelijke probleem. We willen er vaak niet aan dat we een slaapprobleem hebben. Terwijl structureel een paar uur minder slaap dan je nodig hebt je al ernstig in de problemen kan brengen tijdens je werk.” 

Werknemers die slecht slapen. BronEus van Someren, hoofd afdeling Slaap en Cognitie Nederlands Herseninstituut van de KNAW en hoogleraar integratieve neurofysiologie aan de VU.

Werknemers die slecht slapen.

Werknemers die slecht slapen. Sophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Workshop of lezing voor werknemers die slecht slapen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Minder ziekteverzuim, betere prestaties en collegialer

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Een slaapworkshop of lezing kan veel betekenen

Iedereen heeft behoefte aan slaap. Het maakt niet uit wat uw functie, positie of achtergrond is. Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, alle medewerkers voelen zich beter na een goede nachtrust. Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Werknemers die slecht slapen

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Werknemers die slecht slapen

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Werknemers die slecht slapen

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Werknemers die slecht slapen.

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Werknemers die slecht slapen.

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Werknemers die slecht slapen.

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Werknemers die slecht slapen.

Werknemers die slecht slapen. . Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901). Le Lit (Het Bed) 1893. Musee d’Orsay, Parijs. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Meer lezen?

Diverse artikelen uit verschillende media over het onderwerp ‘werknemers die slecht slapen.’

Weinig slapen heeft veel impact

Weinig slapen heeft veel impact. Ongeveer een kwart van de werkende Nederlanders slaapt slecht. Werknemers die slecht slapen maken sneller fouten, lijden vaker aan psychische klachten en zijn minder productief. Dit kost de Nederlandse economie 3 tot 4,5 miljard euro per jaar. “Het gemiddeld aantal uren slaap is de afgelopen jaren en decennia afgenomen. Een belangrijke boosdoener is de 24-uursmaatschappij en onze permante mobiele bereikbaarheid”, zegt dr. Anna Geraedts, research consultant bij ArboNed, dat onderzoek doet naar slaapproblemen.

Feiten

Hieronder een aantal feiten over werknemers die slecht slapen:

– 25 procent van de werkende Nederlanders slaapt slecht.

– Iemand loopt gemiddeld drie jaar met slaapproblemen rond voordat hij hulp zoekt.

– Werknemers die slecht slapen verzuimen vaker en langer.

– Slaapgebrek is de belangrijkste reden voor een lagere arbeidsproductiviteit.

– Er zijn meer Nederlanders verslaafd aan slaappillen dan aan alcohol of drugs.

– 10% van de Nederlandse bedrijven besteedt actief aandacht aan slaapproblemen van medewerkers.

Werknemers die slecht slapen. Dit artikel is afkomstig van Arboned.

Werknemers die slecht slapen.
Werknemers die slecht slapen. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.