Werknemers met Slaapproblemen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers met slaapproblemen. De praktische handvatten die hen worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim, betere prestaties en een beter humeur. Investeren in slaap wordt dan ook ruimschoots beloond.

Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Werknemers met Slaapproblemen

Werknemers met Slaapproblemen. Professor Erik Scherder en Slaaponderzoeker Rob de Ron. Slaapcongres van de Vrije Universiteit in ‘De Duif’ in Amsterdam.

Werknemers met slaapproblemen

Werknemers met slaapproblemen maken zich vaak zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een workshop of lezing over slaap met praktische handvatten, kan veel voor hen betekenen. De presentatie wordt met veel enthousiasme en kennis verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker en yoga nidra docent Rob de Ron. Wil je meer weten of een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op.

Slaapproblemen bij werknemers

Werknemers met slaapproblemen hebben vaak een verhoogd arousal- of waakniveau, zo blijkt uit onderzoek.  De oorzaak van de slaapproblemen ontstaan dus niet omdat men niet kan slapen, maar omdat men te wakker is om goed te slapen. Er is sprake van een verhoogde spierspanning, hartslag, verbranding en zuurstofgebruik (metabolisme) zonder dat men dit soms zelf in de gaten heeft.

Zorgen maken over je slaap

Werknemers met slaapproblemen zijn vaak overmatig bezorgd en minder adequaat in het verwerken van stress en spanningen, soms in combinatie met verkeerd aangeleerd slaapgedrag. Het zich overmatig zorgen maken over hun slaap en functioneren overdag, is het belangrijkste kenmerk van werknemers met slaapproblemen.

Hoge mate van waakzaamheid

Omdat er sprake is van een grote mate van waakzaamheid of arousal leidt deze vorm van slaapproblemen niet altijd tot vergrote slaperigheid overdag. Zij zijn meestal niet in staat een dutje te doen wanneer zij dit proberen. Door de aanhoudende slaapproblemen is er wel sneller sprake van vermoeidheid en verminderde concentratie. Om hiermee om te gaan, drinken sommigen overmatig veel koffie. En dat kan er weer voor zorgen dat men tijdens de nacht slecht slaapt.

 Aanleiding

Slaapproblemen bij werknemers kunnen ontstaan na een mentaal stressvolle situatie, of zich  in de loop der jaren ontwikkelen. Ook als de slaap verstorende gebeurtenis of situatie naar de achtergrond is verdwenen, kunnen de slaapproblemen blijven bestaan. Niet de situatie of gebeurtenis, maar het onvermogen om te slapen is het probleem geworden. Door de stress en vermoeidheid die dit met zich meebrengt ontwikkelt men vaak allerhande disfunctionele slaapgewoonten. Deze slaapgewoonten en de angst voor de nacht creëren een vicieuze cirkel.

werknemers met slaapproblemen

Werknemers met Slaapproblemen

“Het is alom geaccepteerd om slaappillen te nemen, maar dit is een ontkenning van het daadwerkelijke probleem. We willen er vaak niet aan dat we een slaapprobleem hebben. Terwijl structureel een paar uur minder slaap dan je nodig hebt je al ernstig in de problemen kan brengen tijdens je werk.”

Eus van Someren (hoofd afdeling Slaap en Cognitie Nederlands Herseninstituut van de KNAW en hoogleraar integratieve neurofysiologie aan de VU)

Werknemers met Slaapklachten

Werknemers met SlaapklachtenSophie Hilbrand neemt voor BNNVARA deel aan de Slaapcursus van Rob de Ron. Naar Uitzending.

Werknemers met slaapproblemen

Tijd voor maatregelen

Het aantal werknemers met slaapproblemen neemt voortdurend toe. Het dreigt een groot maatschappelijk probleem te worden.  Bijna de helft van de jonge vrouwen onder de 21 heeft een slaapstoornis. Dat constateert slaaponderzoeker Gerard Kerkhof op grond van nieuw onderzoek. Volgens slaapdeskundige Kerkhof zijn de gevolgen dramatisch. Slechte slapers zijn prikkelbaar en mensen uit alle leeftijdscategorieën presteren overdag minder door gebrek aan slaap. Carrières worden geruïneerd doordat werknemers overdag vermoeid en ongeconcentreerd zijn. Volgens Kerkhof is het tijd voor maatregelen.

Naar website van Gerard Kerkhof. Werknemers met slaapproblemen. Bron NOS.

Een workshop voor werknemers met slaaproblemen

Uit de verschillende onderzoeken en evaluatierapporten blijkt dat een slaapworkshop of slaaplezing veel kan betekenen voor werknemers, studenten en scholieren. Wilt u weten wat de verschillen zijn tussen een slaapcursus, slaapworkshop en slaaplezing? Neem dan contact met ons op.

Minder ziekteverzuim en betere prestaties

De praktische handvatten die werknemers en studenten worden aangereikt, leiden vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Daarnaast zijn goed uitgeslapen medewerkers en studenten collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van werknemers en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

Investeren in slaap loont

Iedereen heeft behoefte aan slaap. Het maakt niet uit wat uw functie, positie of achtergrond is. Of u nu werkt bij de belastingdienst, een vastgoedbelegger of in het ziekenhuis, alle medewerkers voelen zich beter na een goede nachtrust.

Onderstaande ondernemingen, organisaties en instellingen gingen u voor en boden hun werknemers daarom een slaapworkshop, slaaplezing of slaapcursus aan.

Werknemers met slaapproblemen

Organisaties 

(a tot z)

AFM

AMC & VUMC

Belastingdienst

Gemeente Lelystad

Gemeente Winterswijk

Gemeente Zwolle

NEN

Noordwest Ziekenhuisgroep

OLVG

Openbaar Ministerie

Stadsgenoot

Stichting Bedrijfsfonds Apotheken

Werknemers met slaapproblemen

Ondernemingen 

(a tot z)

Auping

AO Metalektro

CBRE Global Investors

Damen Shipyards

DSM

Economic Board Almere

Moervast

Only Human

RABO Bank

REED Business

TALPA

Van Dyck Solar

Welten

Werknemers met slaapproblemen

Instellingen 

(a tot z)

Da Vinci College Gorinchem

Eduvier Onderwijsgroep Lelystad

Radboud Universiteit Nijmegen

Rijksuniversiteit Groningen

ROC Amsterdam

SCALDA Vlissingen

Stichting Burn Out en Stress Amersfoort

Volksbond Amsterdam

VU Amsterdam

Wellantcollege Amsterdam

Werknemers met Slaapproblemen

Offerte aanvragen?

Wil je voor je bedrijf, instelling of organisatie een workshop of lezing organiseren en een offerte aanvragen?

Werknemers met Slaapproblemen

Vragen?

Vragen over de slaapcursus? Wil je weten of deze ook geschikt is voor jou slaapprobleem? Neem dan contact met me op.

Werknemers met Slaapproblemen

Meedoen?

Wil je ook binnen één dag je slaapkwaliteit verbeteren en heb je zin gekregen om deel te nemen aan de Slaapcursus?

Werknemers met Slaapproblemen
Werknemers met Slaapproblemen. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.Kleine Afbeelding.
.