workshop slapen

Workshop slapen

Workshop slapen voor werknemers, scholieren en studenten

(Wil je als particulier een slaapworkshop volgen? Lees dan hier verder.)

workshop slapen

Veel werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen maken zich zorgen. Ze zijn ongerust dat ze de volgende dag niet goed functioneren. Een workshop over slapen met praktische handvatten en de juiste oefening, kan veel voor hen betekenen. De presentatie van de workshop slapen wordt verzorgd door de ervaren slaaponderzoeker Rob de Ron.

Workshop slapen

Werknemers, scholieren en studenten die slecht slapen zitten vaak in een vicieuze cirkel. Door stress op het werk of tijdens de studie, slapen ze slecht en omdat ze bang zijn door hun slaapgebrek niet goed te presteren, hebben ze stress. Een workshop slapen kan veel voor hen betekenen. Een workshop slapen helpt de medewerkers, scholieren en studenten weer controle over hun slaap te krijgen.

Het juiste perspectief

Bij het herstel van een gezonde slaap, richtten we ons tijdens de workshop slapen niet alleen op de nacht, maar ook op de invulling van de dag en de avond. Goed slapen is een 24 uurs probleem dat vraagt om een 24 uurs aanpak. Dit 24-uurs perspectief levert een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de prestaties én het welbevinden van werknemers, scholieren en studenten, zowel tijdens de studie, op het werk als privé.

De juiste doelstelling

De doelstelling van de workshop slapen is de werknemers, scholieren of studenten meer controle over hun slaap te geven. Om dit te bereiken kent de Slaapcursus een tweeledige aanpak. Allereerst zijn er de slaapoefeningen. Deze verbeteren direct de slaapkwaliteit. Daarom ontvangt iedere deelnemer één of meerdere slaapoefeningen voor thuis.

De juiste handvatten

Ten tweede biedt de geboden kennis over chrono-biologische ritmes de werknemer, scholier of student de juiste handvatten om hun persoonlijk slaap- en waakkritme beter op elkaar af te stemmen. Biologische ritmes kennen een specifiek 24-uurs ritme. Daarin zijn naast slaap ook pauze en rust kenmerkende momenten om te herstellen van een lichamelijke, mentale of intellectuele inspanning. Kennis over deze chrono-biologische ritmes helpen de medewerkers, scholieren of studenten om hun werk en privéleven makkelijker en efficiënter te maken én beter te slapen.

De juiste beslissing

Een workshop slapen kan veel betekenen voor mensen die dagelijks hinder ondervinden van een chronisch slaapgebrek. Een workshop slapen met praktische handvatten leidt vrijwel altijd tot het verbeteren van de slaapkwaliteit, minder ziekteverzuim en betere prestaties. Goed uitgeslapen mensen zijn bovendien collegialer en beter gehumeurd. Investeren in de slaap van je werknemers, scholieren en studenten wordt dan ook op verschillende fronten rijkelijk beloond.

workshop slapen

Progamma workshop slapen

Wil je net als onderstaande bedrijven, organisaties of instellingen een workshop slapen organiseren en een zinvol programma neerzetten voor je werknemers, studenten of scholieren?

workshop slapen

Er is veel mogelijk

Om een offerte aan te vragen of samen de juiste aanpak te bespreken en een passend product neer te zetten voor je medewerkers, studenten of scholieren, kun je contact met me opnemen.

Workshop slapen

Onderstaande bedrijven, instellingen en organisaties maakten gebruik van de kennis en ervaring van de Rob de Ron. Zij boden hun werknemers, scholieren of studenten een workshop slapen, een lezing of cursus aan. 

Onderstaande beeldfragmenten geven een korte impressie (zonder geluid) van een lezing, curus of workshop slapen. Er is veel mogelijk.

Wil je meer weten? Kijk dan op zakelijk. Wil je een offerte aanvragen? Neem dan contact met me op.

Lezing  slapen

workshop slapen

Workshop slapen

workshop slapen

Cursus slapen

workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen
workshop slapen

Vragen

Heb je nog vragen over de cursus of over de organisatie van een workshop slapen? Neem dan gerust contact met me op.

workshop slapen

Meer lezen?

Diverse artikelen uit verschillende media over het onderwerp ‘workshop slapen.’

De moderne werknemer móet slapen

In Nederland zegt één op de vijf mensen met slaapproblemen te kampen. Volgens een niet aflatende stroom onderzoeken leidt dat tot minder weerstand, slechtere concentratie, overgewicht, hartfalen en nog veel meer ellende. Niet vreemd dus dat ook werkgevers die ‘epidemie’, zoals het slaaptekort in de Verenigde Staten officieel te boek staat, beginnen te ontdekken. Net als roken, drinken, vet eten en op een stoel zitten, blijkt laat naar bed gaan funest voor de gezondheid. Daarmee vormt het een van de voornaamste bedreigingen voor de arbeidsproductiviteit.

Colum van Koen Haegens in de Volkskrant

Dit artikel is afkomstig uit De Volkskrant van 27 maart 2019.

Interne links ‘workshop slapen’

Artikel ‘workshop slapen’ is voor het laatst bijgewerkt in april 2019.  Deze pagina is onderdeel van de hoofdpagina ‘slaapcursus voor werknemers, scholieren en studenten’ en is gelinkt aan: workshop beter slapen, slaap workshop voor bedrijvenslaapworkshop, workshop over slaap en slapeloosheid.