Jaap Lancee

Jaap Lancee doet onderzoek naar chronische slapeloosheid en nachtmerries. Jaap Lancee is een zeer actief en veelzijdig slaapdeskundige gespecialiseerd in nachtmerries en  verbonden aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,

Jaap Lancee. Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901). Le Lit (Het Bed) 1893. Musee d’Orsay, Parijs. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Op deze pagina vind je in chronologische volgorde verwijzingen (links) naar de meest belanghebbende artikelen, publicaties en boeken en interviews over, met en van Jaap lancee

Jaap Lancee behoort samen met Eus van Someren, Gerard Kerkhof, Ton Coenen, Hans Hamburger en Ingrid Verbeek tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland.’ Wil je meer weten over deze en andere Nederlandse slaapdeskundigen? Klik dan op onderstaande link.

Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,

Jaap Lancee is een veelzijdig slaapdeskundige.  Hij onderhoud verschillende websites over slapeloosheid en nachtmerries. Daarnaast is hij cognitief gedragstherapeut en schreef hij samen met Annette van Schagen en Victor Spoormakers een aantal zelfhulpboeken. De boeken “Van je Nachtmerries af” en “Therapie voor Nachtmerries” kun je bekijken en bestellen via onderstaande link.

Jaap lancee over nachtmerries

Nachtmerries komen vaak voor en zijn zeer vervelend. Duizenden mensen hebben last van hun nachtmerries. Bij zo`n vervelende en veelvoorkomende klacht zou je denken dat er binnen de gezondheidszorg wel veel aandacht zou zijn voor deze problemen. Niets is minder waar.

Neem je nachtmerrie serieus

De meeste dokters en hulpverleners weten niet precies wat ze met nachtmerrie klachten aan moeten. Dit heeft als gevolg dat veel mensen maar gewoon rond blijven lopen met hun nachtmerries en de bijbehorende klachten. Ze denken dat er niets aan te doen is en dat ze vanzelf weggaan.

Eerste hulp bij nachtmerries

Dit is erg jammer, nachtmerries zijn namelijk wel degelijk te verhelpen. Voor mensen die last hebben van nachtmerries zijn verschillende manieren bedacht om van deze vervelende dromen af te komen.

Bron. Wil je meer weten en zoek je hulp? Bekijk dan de website nachtmerries.org van Jaap Lancee

Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,

Jaap Lancee. Girolamo da Treviso (1497-1544). Slapende Venus (1523). Collectie Galeria Borghese in Rome. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.

Een oplossing voor chronische slapeloosheid

Wel willen maar niet kunnen slapen, terwijl de rest van de wereld in dromenland verkeert is bijzonder vervelend. Of je nu moeite met inslapen hebt, te vroeg wakker word en niet meer verder kunnen slapen of elke nacht een paar uur wakker ligt, er is iets aan te doen.

Hulp nodig? Kijk op Insomnie.nl

Jaap Lancee helpt mensen die lijden aan chronische slapeloosheid op verschillende manieren. Op zijn website insomnie.nl vertelt hij er meer over. De website is bedoeld voor mensen die meer over slapeloosheid willen weten en mensen die op zoek zijn naar een behandeling van slapeloosheid.

Bron. Wil je meer weten en zoek je hulp? Bekijk dan de website insomnie.nl van dr. Jaap Lancee.

Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,

Jaap Lancee. Slaapcursus. Slapende Mars. Detail uit Venus, Mars en Cupido van Piero di Cosimo (1462-1521). Collectie Staatliche Museen zu Berlin. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.

Verschillende oorzaken

Er is een grote groep mensen die niet goed slaapt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er mensen die regelmatig nachtmerries hebben, moeite hebben met ademen of zonder dat ze precies weten waarom al lange tijd niet goed slapen.

Meest voorkomende slaapstoornissen

Vaak kan men zich niet goed concentreren of is men overdag erg moe. Het meest voorkomende slaapprobleem is insomnie. De meest voorkomende slaapstoornissen zijn slaapverlamming, slaapwandelen, nachtangst en verstoringen van het circadiaanse ritme.

Bron. Wil je meer weten en zoek je hulp? Bekijk dan de website insomnie.nl van dr. Jaap Lancee.

Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,

Jaap Lancee doet onderzoek naar chronische slapeloosheid en nachtmerries. Lancee is een zeer actief en veelzijdig slaapdeskundige gespecialiseerd in nachtmerries en  verbonden aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

William Sidney Mount (1807-1868). Boys Caught Napping in a Field (1848). Brooklyn Museum, New York. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Interne links ‘Jaap Lancee’

Deze pagina is onderdeel van de hoofdpagina Slaapdeskundigen’ en SlaaponderzoekersHet artikel ‘Jaap Lancee’ is voor het laatst bijgewerkt in april 2019. De pagina is onderdeel van slaapcursus.nl

Tags: Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,

Jaap Lancee, nachtmerries, nachtmerries verhelpen,
Jaap Lancee. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen.