Jaap Lancee

Jaap Lancee doet onderzoek naar chronische slapeloosheid en nachtmerries. Hij is een zeer actief en veelzijdig slaapdeskundige gespecialiseerd in nachtmerries en  verbonden aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast onderhoudt hij verschillende websites om mensen met nachtmerries en slaapproblemen te helpen. Kijk bijvoorbeeld op slaapropblemen.org, insomnie.nl of nachtmerries.org. Wil je kennismaken met andere Nederlandse slaapdeskundigen? Klik dan op onderstaande link.

Op deze pagina vind je in chronologische volgorde verwijzingen (links) naar de meest belanghebbende artikelen, publicaties en boeken en interviews over, met en van Jaap lancee. Lancee behoort samen met Eus van Someren, Gerard Kerkhof, Ton Coenen, Hans Hamburger en Ingrid Verbeek tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland.’ 

Jaap Lancee

Jaap Lancee. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901). Le Lit (Het Bed) 1893

‘Therapie voor Nachtmerries’ en ‘Van je Nachtmerries af’ door Jaap Lancee

Jaap Lancee is een veelzijdig slaapdeskundige.  Hij onderhoud verschillende websites over slapeloosheid en nachtmerries. Daarnaast is hij cognitief gedragstherapeut en schreef hij samen met Annette van Schagen en Victor Spoormakers een aantal zelfhulpboeken. De boeken “Van je Nachtmerries af” en “Therapie voor Nachtmerries” kun je bekijken en bestellen via onderstaande link. Wil je meer lezen over nachtmerries? Kijk dan op de website van Jaap Lancee: nachtmerries.org. Jaap Lancee helpt daarnaast op verschillende manieren mensen die lijden aan chronische slapeloosheid. Bekijk daarvoor zijn website insomnie.nl.

Jaap lancee over nachtmerries

Nachtmerries komen vaak voor en zijn zeer vervelend. Duizenden mensen hebben last van hun nachtmerries. Bij zo`n vervelende en veelvoorkomende klacht zou je denken dat er binnen de gezondheidszorg wel veel aandacht zou zijn voor deze problemen. Niets is minder waar.

Neem je nachtmerrie serieus

De meeste dokters en hulpverleners weten niet precies wat ze met nachtmerrie klachten aan moeten. Dit heeft als gevolg dat veel mensen maar gewoon rond blijven lopen met hun nachtmerries en de bijbehorende klachten. Ze denken dat er niets aan te doen is en dat ze vanzelf weggaan.

Eerste hulp bij nachtmerries

Dit is erg jammer, nachtmerries zijn namelijk wel degelijk te verhelpen. Voor mensen die last hebben van nachtmerries zijn verschillende manieren bedacht om van deze vervelende dromen af te komen.

Bron. Wil je meer weten en zoek je hulp? Bekijk dan de website nachtmerries.org van Jaap Lancee

Jaap Lancee. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Jaap Lancee. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Girolamo da Treviso (1497-1544). Slapende Venus (1523)

Een oplossing voor chronische slapeloosheid

Wel willen maar niet kunnen slapen, terwijl de rest van de wereld in dromenland verkeert is bijzonder vervelend. Of je nu moeite met inslapen hebt, te vroeg wakker word en niet meer verder kunnen slapen of elke nacht een paar uur wakker ligt, er is iets aan te doen.

Hulp nodig? Kijk op Insomnie.nl

Jaap Lancee helpt mensen die lijden aan chronische slapeloosheid op verschillende manieren. Op zijn website insomnie.nl vertelt hij er meer over. De website is bedoeld voor mensen die meer over slapeloosheid willen weten en mensen die op zoek zijn naar een behandeling van slapeloosheid.

Bron. Wil je meer weten en zoek je hulp? Bekijk dan de website insomnie.nl van dr. Jaap Lancee.

Jaap Lancee. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Jaap Lancee. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Detail uit Venus, Mars en Cupido van Piero di Cosimo (1462-1521)

Verschillende oorzaken

Er is een grote groep mensen die niet goed slaapt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er mensen die regelmatig nachtmerries hebben, moeite hebben met ademen of zonder dat ze precies weten waarom al lange tijd niet goed slapen.

Meest voorkomende slaapstoornissen

Vaak kan men zich niet goed concentreren of is men overdag erg moe. Het meest voorkomende slaapprobleem is insomnie. De meest voorkomende slaapstoornissen zijn slaapverlamming, slaapwandelen, nachtangst en verstoringen van het circadiaanse ritme.

Bron. Wil je meer weten en zoek je hulp? Bekijk dan de website slaapproblemen.org van dr. Jaap Lancee.

Jaap Lancee

E-boek en luisterboek

Heb je interesse in het slaapcursus e-boek of de luisterboeken met elk 3 yoga nidra oefeningen? Wil je het eens proberen?

Jaap Lancee

Slaapcursus Particulier

De ééndaagse Slaapcursus wordt gegeven in Amsterdam en kost €155. Kom je met samen, dan betaal je ieder €135. 

Jaap Lancee

Workshop Zakelijk

Rob de Ron geeft ook (online) workshops en lezingen over slaap aan diverse bedrijven, instellingen en organisaties

Jaap Lancee

NPO radio 1

Mirthe van der Drift interviewt slaaponderzoeker Rob de Ron voor het zondagochtend programma FRIS!

Jaap Lancee

Reviews

Toen ik op een gegeven moment bang was om naar bed te gaan, ben ik de slaapcursus gaan volgen bij Rob de Ron. 

Jaap Lancee

Contact

Heb je vragen over slaap, de slaapcursus of een workshop? Of een andere vraag? Neem gerust contact met me op.

Op een gegeven moment was ik bang om naar bed te gaan. Ik ben toen de slaapcursus van Rob de Ron gaan volgen. Op dit moment slaap ik best goed. Meestal zo’n zes tot zeven uur per nacht

Fotografe en Beeldredactrice Carla van Thijn in Plus Magazine