Slaapexperts Nederland, slaap expert

Slaapexpert

Nederlandse slaapexperts die met hun deskundigheid een mogelijke oplossing van slaapproblemen dichterbij hebben gebracht 

Slaapexperts bevat verwijzingen naar Nederlandse slaaponderzoekers die een belangrijke bijdrage leveren aan ons inzicht in slaap. Met hun onderzoek en deskundigheid hebben ze een mogelijke oplossing van slaapproblemen dichterbij gebracht.

 Je vind o.a. verwijzingen naar slaapexperts als Eus van Someren, Gerard Kerkhof, Ingrid Verbeek, Hans Hamburger en Rob de Ron. Allen behoren tot de eerste ontdekkers van ‘slaapland.’

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn ‘podcast over routine’ met slaapexpert en Yoga Nidra docent Rob de Ron. Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te  slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen.

  Naar de Podcast  

Rob de Ron slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent

Arie Boomsma

Arie Boomsma interviewt slaapexpert Rob de Ron voor zijn Podcast over Routine. Naar de Podcast

Rob de Ron slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent

Erik Scherder

Hoogleraar Erik Scherder en slaapexpert Rob de Ron tijdens het slaapcongres van de VU. Naar Erik Scherder 

Rob de Ron slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent

Sportarts Kasper Janssen

“Ik kan je de slaapcursus van Rob de Ron aanraden. Hij zoekt de oplossing niet in de nacht, maar in de dag.” Naar Desportarts.nl 

Rob de Ron slaaponderzoeker en Yoga Nidra docent

Sohie Hilbrand

Sophie Hilbrand neemt deel aan een slaapmeditatie tijdens de slaapcursus van Rob de Ron. Naar Sophie in de Mentale Kreukels

Eus van Someren

Van Someren is zonder meer één van Nederlands meest vooraanstaande slaapexperts. Hij is hoofd van de afdeling Slaap en Cognitie van het Nederlands Herseninstituut en hoogleraar integratieve neurofysiologie aan de VU.

SLaapexpert van Someren is onder andere initiatiefnemer van het Nederlands Slaap RegisterHet register doet uitgebreid onderzoek  naar de oorzaken en gevolgen van slapeloosheid. Deelname is eenvoudig en waardevol voor het vinden van oplossingen voor slaapproblemen.

Rob de Ron

Slaapexpert de Ron is yoga nidra docent en oprichter van de eerste slaapcursus van Nederland. Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelden ze samen een nieuwe aanpak. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. Sindsdien heeft Rob de Ron menig cursist aan een betere nachtrust geholpen.

Slaapexpert Rob de Ron

Slaapcursus particulier

De Slaapcursus duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort.

Slaapexpert Rob de Ron

Workshop zakelijk

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een (online) slaapworkshop of slaaplezing.

Slaapexpert Rob de Ron

Rob de Ron

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg.

Slaapexpert Rob de Ron

In de media

Presentatrice Mirthe van der Drift interviewt slaapexpert Rob de Ron op NPO Radio 1.

Volgens slaapprofessor Eus van Someren moeten we de slapeloze mens dankbaar zijn, omdat deze in de oertijd het vuurtje brandende hield. Dit keer mag jij rustig gaan liggen en de ogen sluiten, dan houd ik het vuurtje brandende …

Rob de Ron, slaapexpert en Yoga Nidra docent.

Nederlandse slaapexpert
Altijd moe en slaperig. Slaperigheid en vermoeidheid zijn niet hetzelfde.
Nederlandse slaapexpert
Altijd moe en slaperig. Slaperigheid en vermoeidheid zijn niet hetzelfde.
Nederlandse slaapexpert
Altijd moe en slaperig. Slaperigheid en vermoeidheid zijn niet hetzelfde.
Nederlandse slaapexpert
Altijd moe en slaperig. Slaperigheid en vermoeidheid zijn niet hetzelfde.

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaat. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand.

Gerard Kerkhof

Slaapexpert Gerard Kerkhof is hoogleraar Psychofysiologie van de 24-uurs ritmiek en slaap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam(UvA). Daarnaast is hij als adviseur verbonden aan Safe at Shiftwork dat als eerste een online coaching programma aanbiedt om medewerkers gezond en fit te houden.

Met zijn ervaring en expertise wil Gerard Kerkhof via onderzoek, onderwijs, artikelen, interviews en een eigen website een bijdrage leveren aan het verbeteren van ons slaapgedrag. De ontregeling van ons slaap- waakritme kan tot gevolg hebben dat we overdag minder scherp zijn, onderpresteren, geneigd zijn meer risico te nemen en minder collegiaal zijn.

Ingrid Verbeek

Verbeek is ruim 25 jaar actief in ‘slaapland’. Ze is als slaaptherapeut betrokken bij het multidisciplinaire team van het Centrum voor slaapgeneeskunde Kempenhaeghe. Ze is vooral bekend geworden met de Teleac cursus ‘Beter slapen? Doe het zelf!’ Daarnaast schreef slaapexpert Ingrid Verbeek verschillende boeken, waaronder het Hulpboek Slapeloosheid voor mensen met slaapproblemen. Zij verschijnt ook regelmatig in de media over dit onderwerp. 

Winni Hofman

Hofman, oprichter van de Somnio slaaptherapie. Ze schreef het slaapboekje ‘Lukt het je vaak niet om lekker te slapen? Lees jezelf in slaap met een slaapboek (je)!’ Winni Hofman is daarnaast als universitair docent voor slaap en slaapstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Meer weten over deze Nederlandse slaapexpert? Klik dan op onderstaande link.

Slaapexperts, slaapexpert Nederland, slaap expert

Slaap expert. Detail uit Venus, Mars en Cupido van Piero di Cosimo (1462-1521)

Ton Coenen

Coenen, voormalig emeritus-hoogleraar aan de Radboud Universiteit schreef ‘Het slapende brein’. Een goede nachtrust kan volgens slaapexpert Ton Coenen net dat verschil maken in topsport.

In een interview met het NRC noemt  Ton Coenen niet het slaaptekort als groot maatschappelijk probleem, maar de slaapkwaliteit. “We slapen gemiddeld 7 uur, dat is korter dan vroeger. Maar er is geen bewijs dat het te weinig is. Waarom worden mensen bang gemaakt?” Weinig slaap is het probleem niet, zegt hij, maar slechte slaap is het probleem,” aldus slaapexpert Ton Coenen.

Hans Hamburger

Hamburger is een bekend neuroloog en slaapexpert. Hij is onderandere oprichter van het Amsterdam Slaap Centrum, een van de eerste slaapcentra in Nederland, gevestigd in het Boerhaave Medisch Centrum. Vanaf de jaren ’90 specialiseerde hij zich in slaap en organiseert hij congressen en trainingen voor slaapgeneeskundigen.

Neuroloog en  slaapexpert Hans Hamburger maakt pleit er al dertig jaarvoor,  dat patiënten én zorgverleners slaapproblemen serieuzer nemen. “Slaap is voor je gezondheid minstens zo belangrijk als gezond eten en drinken en voldoende bewegen. Mensen beseffen onvoldoende hoe groot de impact van een slaaptekort is.” Aldus Hans Hamburger

Jaap Lancee

Lancee doet onderzoek naar chronische slapeloosheid en nachtmerries. Hij is een zeer actief en veelzijdig slaapexpert gespecialiseerd in nachtmerries en  verbonden aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Hij is een veelzijdig slaapexpert. Lancee onderhoud verschillende websites over slapeloosheid en nachtmerries. Daarnaast is hij cognitief gedragstherapeut en schreef hij een aantal zelfhulpboeken. De boeken Van je Nachtmerries af” en “Therapie voor Nachtmerries” kun je bekijken en bestellen via onderstaande link.

Artikel november 2021: Nederlandse slaapexperts.