Nederlandse slaapexperts

Slaapexperts

Nederlandse slaapexperts die met hun deskundigheid een mogelijke oplossing van slaapproblemen dichterbij hebben gebracht 

Slaapcursus.nl (→) Nederlandse slaapexperts

Slaapexperts bevat verwijzingen naar Nederlandse onderzoekers die een belangrijke bijdrage leveren aan ons inzicht in slaap. Met hun onderzoek en deskundigheid hebben ze een mogelijke oplossing van slaapproblemen dichterbij gebracht.

 Je vind o.a. verwijzingen naar slaapexperts als Eus van Someren (→), Gerard Kerkhof (→), Ingrid Verbeek (→), Hans Hamburger (→) Jaap Lancee (→) en Rob de Ron (→). Allen behoren tot de eerste ontdekkers van ‘slaapland.’

Arie Boomsma in gesprek met slaapexpert Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn Podcast over Routine (→) met slaapexpert en Yoga Nidra (→) docent Rob de Ron (→). Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen. Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

Eus van Someren (→)

Eus van Someren (→) is zonder meer één van Nederlands meest vooraanstaande slaapexperts. Hij is hoofd van de afdeling Slaap en Cognitie (→) van het Nederlands Herseninstituut ( →) en hoogleraar integratieve neurofysiologie aan de VU.

SLaapexpert van Someren is onder andere initiatiefnemer van het Nederlands Slaap Register (→)Het register doet uitgebreid onderzoek  naar de oorzaken en gevolgen van slapeloosheid. Deelname is eenvoudig en waardevol voor het vinden van oplossingen voor slaapproblemen.

Gerard Kerkhof (→)

Slaapexpert Gerard Kerkhof (→) is hoogleraar Psychofysiologie van de 24-uurs ritmiek en slaap aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (→) van de Universiteit van Amsterdam (→). Daarnaast is hij als adviseur verbonden aan Safe at Shiftwork (→) dat als eerste een online coaching programma aanbiedt om medewerkers gezond en fit te houden.

Met zijn ervaring en expertise wil Gerard Kerkhof via onderzoek, onderwijs, artikelen (→)interviews (→) en een eigen website (→) een bijdrage leveren aan het verbeteren van ons slaapgedrag. De ontregeling van ons slaap- waakritme kan tot gevolg hebben dat we overdag minder scherp zijn, onderpresteren, geneigd zijn meer risico te nemen en minder collegiaal zijn.

Meditatie helpt volgens slaapdeskundige Gerard Kerkhof (→) bij mensen die last hebben van slapeloosheid. „Meditatie (→) kan er voor zorgen dat mensen zich goed en rustig voorbereiden op de slaap.” Dat is aantoonbaar bewezen (→)

Slaapcursus.nl (→) Nederlandse slaapexperts

Rob de Ron (→)

Slaapexpert de Ron (→)  is Yoga Nidra docent (→) en oprichter van de eerste slaapcursus van Nederland (→). Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelden ze samen een nieuwe aanpak. Deze aanpak, waarbij ze zich richtten op de dag en niet op de nacht, had al snel succes. Zijn vrouw sliep binnen korte tijd weer als een roosje. Sindsdien heeft Rob de Ron menig cursist aan een betere nachtrust geholpen. Lees hier meer over zijn aanpak van slapeloosheid (→).

Slaapcursus E-book
Slaapcursus Luisterboek 1
Slaapcursus Luisterboek 2
Slaapcursus Luisterboek 3

Je kunt het slaapcursus E-book en de luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op je favoriete digitale apparaat. Zo heb je ze altijd en overal bij de hand.

Slaapexperts

Ingrid Verbeek (→)

Slaapexpert Ingrid Verbeek (→) is ruim 25 jaar actief in ‘slaapland’. Ze is als slaaptherapeut (→)  betrokken bij het multidisciplinaire team van het Centrum voor slaapgeneeskunde Kempenhaeghe (→). Ze is vooral bekend geworden met de Teleac cursus ‘Beter slapen? Doe het zelf!’ (→) Daarnaast schreef slaapexpert Ingrid Verbeek verschillende boeken, waaronder hetHulpboek Slapeloosheid (→) voor mensen met slaapproblemen. Zij verschijnt ook regelmatig in de media (→) over dit onderwerp. 

Winni Hofman (→)

Slaapexpert Winni Hofman (→), oprichter van de Somnio slaaptherapie (→). Ze schreef het slaapboekje ‘Lukt het je vaak niet om lekker te slapen? Lees jezelf in slaap met een slaapboekje (→)!’ Winni Hofman is daarnaast als universitair docent voor slaap en slaapstoornissen (→) verbonden aan de Universiteit van Amsterdam (→). 

Ton Coenen (→)

Slaapexpert Ton Coenen (→), voormalig emeritus-hoogleraar aan de Radboud Universiteit (→) schreef ‘Het slapende brein’ (→). Een goede nachtrust kan volgens slaapexpert Ton Coenen net dat verschil maken in topsport.

In een interview (→) met het NRC noemt  Ton Coenen niet het slaaptekort als groot maatschappelijk probleem, maar de slaapkwaliteit. “We slapen gemiddeld 7 uur, dat is korter dan vroeger. Maar er is geen bewijs dat het te weinig is. Waarom worden mensen bang gemaakt?” Weinig slaap is het probleem niet, zegt hij, maar slechte slaap is het probleem,” aldus slaapexpert Ton Coenen.

Slaapcexperts

Hans Hamburger (→)

Hans Hamburger (→) is een bekend neuroloog en slaapexpert. Hij is onderandere oprichter van het Amsterdam Slaap Centrum (→), een van de eerste slaapcentra in Nederland, gevestigd in het Boerhaave Medisch Centrum (→). Vanaf de jaren ’90 specialiseerde hij zich in slaap en organiseert hij congressen en trainingen voor slaapgeneeskundigen.

Neuroloog en slaapexpert Hans Hamburger pleit er in diverse interviews (→) al dertig jaar voor, dat patiënten én zorgverleners slaapproblemen serieuzer nemen. “Slaap is voor je gezondheid minstens zo belangrijk als gezond eten en drinken en voldoende bewegen. Mensen beseffen onvoldoende hoe groot de impact van een slaaptekort is.” Aldus Hans Hamburger (→).

Hans Hamburger is op 15 Februari 2021 overleden (→)

Jaap Lancee (→)

Slaapexpert Jaap Lancee (→) doet onderzoek naar chronische slapeloosheid en nachtmerries. Hij is een zeer actief en veelzijdig slaapexpert gespecialiseerd in nachtmerries en  verbonden aan de Universiteit van Utrecht (→) en de Universiteit van Amsterdam (→).

Hij is een veelzijdig slaapexpert. Lancee onderhoud verschillende websites over slaapproblemen (→) en nachtmerries (→). Daarnaast is hij cognitief gedragstherapeut en schreef hij een aantal zelfhulpboeken. als Van je Nachtmerries af” (→) en “Therapie voor Nachtmerries” (→). 

Slaapexpert

De Yoga Nidra slaapmeditaties die Rob de Ron voor zijn vrouw maakte, vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus

Slaapcursus.nl (→) Slaapexpert Rob de Ron (→)

Online slaapcursus particulier. Cursus beter slapen voor particulieren.

Cursusagenda (→)

De Slaapcursus duurt één dag en wordt o.a. gegeven in Amsterdam en Amersfoort (→).

Slaapcursus particulier. Cursus beter slapen voor bedrijven, instellingen en organisaties.

Zakelijk (→)

Volg met je bedrijf, instelling of organisatie een slaaplezing of slaapworkshop (→).

xxx

Rob de Ron (→)

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld ... tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg (→).

Slaapcursus.nl (→) Nederlandse slaapexperts