Winni Hofman

Winni Hofman is mede-oprichtster van slaapcoach.nl als universitair docent voor slaap en slaapstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Meer weten? Klik dan op onderstaande links.

Winni Hofman, slaapcoach, chronomed,

Winni Hofman.  Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901). Le Lit (Het Bed) 1893. Musee d’Orsay, Parijs. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Op deze pagina vind je in chronologische volgorde verwijzingen (links) naar de meest belanghebbende artikelen, publicaties en boeken en interviews over, met en van Winni Hofman.

Winni Hofman behoort samen met Eus van Someren, Gerard Kerkhof, Ton Coenen, Hans Hamburger en Ingrid Verbeek tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland.’ Wil je meer weten over deze en andere Nederlandse slaapdeskundigen? Klik dan op onderstaande link.

Winni Hofman, slaapcoach, chronomed,

Net als Eus van Someren, Ton Coenen, Ingrid Verbeek en Hans Hamburger behoort Winni Hofman tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland.’ Slaapexpert dr. Winni Hofman, oprichter van de Somnio slaaptherapie. Ze schreef het slaapboekje ‘Lukt het je vaak niet om lekker te slapen? Lees jezelf in slaap met een slaapboek (je)!’

Slaapexpert Winni Hofman: ‘Je moet je niet blindstaren op het aantal uren’

Vrijdag vieren we de Dag van de Slaap. De Amsterdamse slaapexpert dr. Winni Hofman (70) weet waarom slapen gezonder is dan waken.

Waarom is slapen zo gezond?

“Er zijn drie pijlers onder onze gezondheid: voeding, beweging en slaap. Die derde wordt nog weleens vergeten, maar je kan er niet zonder. De diepe slaap boost bijvoorbeeld het immuunsysteem, zodat slaap bijdraagt aan je weerstand.”

Mensen verontachtzamen slaap?

“De ceo van Netflix ziet slaap als zijn vijand, las ik pas, want slaap past niet in zijn verdienmodel. Mensen op de Zuidas die niet zonder cocaïne kunnen, hechten ook niet aan slaap, maar ik zie over het algemeen een groeiende belangstelling voor slaap, ook binnen bedrijven.”

Verantwoording Bron. Dit artikel is geschreven door Dylan van Eijkeren voor het Parool op 13maart 2020. 

Winni Hofman, slaapcoach, chronomed,

Winni Hofman is mede oprichster van slaapcoach.nl. William Sidney Mount (1807-1868). Boys Caught Napping in a Field (1848). Brooklyn Museum, New York. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.

Interne links ‘Winni Hofman’

Deze pagina is onderdeel van de hoofdpagina Slaapdeskundigen’ en ‘slaaponderzoekers.’ Het artikel ‘Winni Hofman’ is voor het laatst bijgewerkt in Maart 2020.  

Winni Hofman, slaapcoach, chronomed,
Winni Hofman. Frederic Lord Leighton (1830-1896). Flaming June (1895). Museo de Arte de Ponce, Puerto Rico. Slaapcursus Afb. Wikimedia Public Domain.
..
Kleine Afbeelding. Rembrandt (1606-1669) Slapende oude vrouw (1633-1639). Rijksmuseum, Amsterdam. Slaapcursus. Afb. Wikimedia Public Domain.
.
..
De getoonde werken bevinden zich in het publiek domein in landen en gebieden waar de auteursrechttermijn het leven van de auteur plus 100 jaar of minder is. Van deze bestanden is vastgesteld dat er geen bekende auteursrechtaanspraken op rusten, alle aanverwante en naburige rechten daarbij inbegrepen. 
.
Tags: slaapcoach, chronomed,