Winni Hofman

Winni Hofman is mede-oprichtster van slaapcoach.nl als universitair docent voor slaap en slaapstoornissen verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Meer weten? Klik dan op onderstaande links.

Op deze pagina vind je in chronologische volgorde verwijzingen (links) naar de meest belanghebbende artikelen, publicaties en boeken en interviews over, met en van Winni Hofman. Hofman behoort samen met Eus van Someren, Gerard Kerkhof, Ton Coenen, Hans Hamburger en Ingrid Verbeek tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland.’ Wil je meer weten over deze en andere Nederlandse slaapdeskundigen? Klik dan op onderstaande link.

Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Henri de Toulouse Lautrec (1864-1901). Le Lit (Het Bed) (1893)

Slaapdeskundige Winni Hofman behoort tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland’

Net als Eus van Someren, Ton Coenen, Ingrid Verbeek en Hans Hamburger behoort Winni Hofman tot de eerste Nederlandse ontdekkers van ‘slaapland.’ Slaapexpert dr. Winni Hofman, oprichter van de Somnio slaaptherapie. Ze schreef het slaapboekje ‘Lukt het je vaak niet om lekker te slapen? Lees jezelf in slaap met een slaapboek (je)!’

Jelmer Jepsen vertelt in de Volkskrant openhartig over zijn jarenlang durende slapeloosheid 

Veel mensen hebben weleens last van slecht slapen. Een nachtje. Een paar nachten. Soms een langere periode. Maar tien jaar geleden gebeurde er iets in het leven van schrijver Jelmer Jepsen (43) dat zijn hele leven op zijn kop zette. Van de ene op de andere dag stopte zijn lichaam met slapen.

Slaapexpert Winni Hofman: ‘Je moet je niet blindstaren op het aantal uren’

Mensen die zich moe voelen, zeggen vaker afspraken af, gaan eerder weg bij een feestje of melden zich ziek op het werk. Ook kunnen ze ronduit chagrijnig of onaardig zijn.’ Dr. Winni Hofman, slaapspecialist verbonden aan de universiteit van Amsterdam, signaleert dit ook. ‘Een belangrijke ontwikkeling is de relatie tussen insomnie en psychische problemen. Slapeloosheid blijkt een goede voorspeller te zijn voor onder meer depressiviteit en psychosen. Vooral wanneer iemand al eens een periode van depressiviteit heeft doorgemaakt, is de kans dat de depressie terugkomt veel groter als je slecht slaapt. Met name cognitieve gedragstherapie werkt goed om dat probleem aan te pakken.’

Verantwoording Bron. Dit artikel is geschreven door Jelmer Jepsen voor de Volkskrant op 26 oktober 2020. 

Slaapcursus. Slaap Cursus. Slapende Venus. Girolamo da Treviso (1497-1544) Collectie Galeria Borghese in Rome.

Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Slapende Venus (1523). Girolamo da Treviso (1497-1544)

Slaapexpert Winni Hofman: ‘Je moet je niet blindstaren op het aantal uren’

Vrijdag vieren we de Dag van de Slaap. De Amsterdamse slaapexpert dr. Winni Hofman (70) weet waarom slapen gezonder is dan waken.

Waarom is slapen zo gezond?

“Er zijn drie pijlers onder onze gezondheid: voeding, beweging en slaap. Die derde wordt nog weleens vergeten, maar je kan er niet zonder. De diepe slaap boost bijvoorbeeld het immuunsysteem, zodat slaap bijdraagt aan je weerstand.”

Mensen verontachtzamen slaap?

“De ceo van Netflix ziet slaap als zijn vijand, las ik pas, want slaap past niet in zijn verdienmodel. Mensen op de Zuidas die niet zonder cocaïne kunnen, hechten ook niet aan slaap, maar ik zie over het algemeen een groeiende belangstelling voor slaap, ook binnen bedrijven.”

Verantwoording Bron. Dit artikel is geschreven door Dylan van Eijkeren voor het Parool op 13maart 2020. 

Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Boys Caught Napping in a Field (1848) William Sidney Mount (1807-1868) 

..

Slaapdeskundige Winni Hofman

Naast Winni Hofman zijn er nog meer Nederlandse slaapdeskundigen en slaaponderzoekers die behoren tot de eerste ontdekkers van ‘slaapland.’ Met hun onderzoek, deskundigheid en interesse hebben ze een mogelijke oplossing van slaapproblemen en slaapstoornissen dichterbij gebracht.

..

Naar Slaapcursus.nl/slaapdeskundigen

Verantwoording Afbeeldingen:
Een groot deel van de afbeeldingen is afkomstig van Commons.Wikimedia.org. Overige afbeeldingen zijn in eigen beheer of in beheer van musea, stichtingen en (privé)collecties, maar vrij toegankelijk en voor publiek beschikbaar. In die gevallen is de bron onderstreept en gelinkt aan de desbetreffende musea, stichtingen en (privé)collecties.
*) Tags: Slaapdeskundige Winni Hofman 
Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

Winni Hofman. Slaapdeskundigen en slaaponderzoekers

De Slaapkamer in Arles (1888) Vincent van Gogh (1853)-1890)